Poängmässigt kunde vi inte fått en bättre start på årets serie, 4 poäng av 4 möjliga. Spelmässigt fanns det en hel del i övrigt att önska, men poängen är trots allt det som räknas, vi spelade bra i de rätta matcherna idag vilket är ett härligt styrkebesked!

I årets första match ställdes vi mot ÅSA. En match som blev onödigt jämn men vi höjde oss när det behövdes.

Laget:

  • Sebastian Andersson
  • David Hellman
  • Jonas Johansson
  • Adam Andersson

Jag och Sebbe var först ut, Sebbe tog en mycket stabil 3-0 seger mot Gabriel Svedén. Själv bjöd jag på en match som går in på min top 3 lista över sämsta insatser någonsin mot Patrik Nyberg. En genomusel insats, fruktansvärt fotarbete, fruktansvärt servande och fruktansvärt dålig inställning senare var det kvitterat i lagmatchen, 1-1. Sedan var det dags för Adam och David att säsongsdebutera. Adam vann efter en halvskakig premiär med 3-1 över Jonas Berglund samtidigt som David föll med samma siffror i en dock betydligt jämnare match mot Jimmy Höök. 2-2. Sedan var det återigen dags för våran demon Sebbe att kliva in i hagen igen och som han gjorde det, fullständigt demolerade Jonas Berglund i tre raska set. David hade det tuffare och föll med 1-3 mot Patrik Nyberg efter en medioker insats. Lagen följdes fortsatt åt, 3-3. Adam förlorar sedan mot Gabriel Svedén med 3-1, det syns att han inte riktigt vågar trycka ifrån med fötterna efter sitt svåra benbrott han ådrog sig tidigare under året, men det kommer! Pressen nu på mig för att inte hamna efter inför dubblarna. Och efter min första match var det nog inte många om ens någon i hallen som trodde att jag skulle ha en chans i denna match mot deras bäste spelare. Men tjii fick de då jag från ingenstans går in och gör en bra match och kvitterar till 4-4. Dubblarna har varit ett starkt vapen för oss genom åren vilket kändes bra. Till dubblarna var det dags att damma av sluggern från Trollhättan, Anthony Josefsson. Sebbe och Anthony bildade dubbelpar med den äran, tre lätta set och 5-4 ledningen var ett faktum. När matchbollen slås in för firma Andersson/Josefsson ligger jag och David under med 2-0 i set mot Jimmy Höök och Jonas Berglund efter att ha vaskat bort en stor ledning i andra set. Men vi tar oss samma och vinner de två nästkommande seten relativt obesvärat. Skiljesetet skulle komma att bli mycket dramatiskt. Efter en svag inledning av oss är vi plötsligt under med 2-6. Sedan äter vi oss ikapp och även faktiskt förbi till en 8-7 ledning. Men det är ändå ÅSA som skall komma att få den första matchbollen vid ställningen 10-9. Men den räddas vi och efter en briljant flipp från bollkonstnären Hellman så är vi framma vid vår första matchboll. Och som vi tar vara på den! 12-10 och ledning i lagmatchen med 6-4, gött!

Kanske tog vi där ut segern i förskott. Både David och Sebbe får problem med sina kombatanter men de tar sig båda samman och Sebbe vinner med 3-2 och David med 3-1. Segern med 8-4 var ett faktum efter nästan tre timmars spel, skön start!

Dagens kommentar: Ja det hoppas jag verkligen (David Hellman replikerar på ÅSA:s coach Mikael Thalinssons hot om att vi kommer få det jobbigare nästa gång vi möts)

 

Efter en snabb lunch på hamburgerkungen (läs: Burgerking) så var det dags för nästa match. Askim stod på andra sidan bordet. En match vi på förhand trodde skulle bli riktigt tuff, men icke. De mönstrade ett för mig okänt lag. Endast undertecknad gjorde en patetisk match, men segern skrevs till solklara 8-1, inget snack och Askim får det nog oerhört svårt att klara sig kvar i denna serien om de inte får hjälp av sitt A-lag. Anthony ersatte i denna match Adam.  Vi å andra sidan seglar genast upp till en topplacering i serien, där vi hoppas stanna!

 

Kvoter:

  • Sebastian Andersson (singel 5-0, dubbel 1-0)
  • David Hellman (singel 3-2, dubbel 2-0)
  • Jonas Johansson (singel 2-2, dubbel 2-0)
  • Adam Andersson (singel 1-1)
  • Anthony Josefsson (singel 2-0, dubbel 1-0)

För att sammanfatta dagen så tog vi 4 härliga premiärpinnar utan att övertyga. Endast Sebbe såg riktigt stabil ut. Nu hoppas vi även få igång Mattias Albertsson till nästa sammandrag då hans fotbollssäsong nu är finito!