Div 3 VSSÖ – Omgång 7 & 8 (Erik Ivarsson) 

Då har det återigen varit seriehelg och dags för en summering av matcherna. Denna gång så var det uppdelade sammandrag för oss och resan gick för oss i Horred till Huskvarna där även Huskvarna, Sjömarken och Mariedal hade tagit sig denna lördag. Det väntades två otroligt viktiga matcher för oss i Horred i form av en seriefinal mot Mariedal och en match mot trean i serien, Huskvarna. 1:an, 2:an och 3:an i serien var alltså på plats tillsammans med Sjömarken som då låg sist i serien och sågs väl på förhand ut få följa med mest för att få se på fin pingis och njuta av god shopping inne på Rosens galleria. Men oj så fel man kan ha… 

Sjömarkens BTk – Huskvarna Södra IS (8-6)

Sjömarken står för årets skräll när man går in och slår ett i mina ögon lite ofokuserat Huskvarna som uppenbarligen inte fick igång spelet till den nivå som krävs i denna serie. Sjömarken hade fått hem sin givna etta, Gabriel, från Malta och det är såklart ett stort lyft för dem men man kan tycka att det ska krävas mer för att slå Huskvarna och uppenbarligen så visade Sjömarken att de är ett lag att räkna med nu när serie vänder. Det är minst sagt en rafflande match och läget är 5-5 efter dubblarna. Gabriel fortsätter sitt fina spel och tar Augustsson med 3-0, den enda som lyckades ta ett set mot Gabriel i Huskvarna var Trygg. Trygg tar sedan en komfortabel seger mot Emin och i detta läge tror jag inte Huskvarna kunde räkna med förlust i de två sista matcherna då man hade kvar Anders och Håkan som har visat fina former under säsongen. Men Karl och Jon-Martin visar sig vara för tuffa och de blir två ytterligare segrar till Sjömarken och ett slutresultat på 8-6. Jag pratade med Anders och Trygg efter matchen och jag kunde verkligen förstå dem när de sa att det helt enkelt inte spelade så bra (lite mer uppgivet än så var det och inte precis det ordvalet men tror ni fattar). Tråkigt för Huskvarna att tappa denna match och aldrig kul när man känner att spelet inte går ihop för fem öre, samtidigt som det ger Horred guldläge i jakten på (före denna dag 1:a platsen men efter dagen 2:a platsen). 

Slutsatser från matchen: 

Sjömarken blir riktigt farliga i slutet av serien då de uppenbarligen har bra folk att plocka in. 

Huskvarna kommer nog ligga sömnlösa mer än en natt efter denna skräll.

Mariedals BTK – Horreds BTK (8-2)

Seriefinalen gick ju inte riktigt som vi i Horred hade tänkt oss. Det är tufft att räkna med att ta poäng mot detta formstarka lag och då vi inte var säkra på om Mariedal skulle matcha både Björklund och Hage så var inte förhoppningarna på topp. Vi träffar Mariedal på Statoil i närheten av Huskvarna vid den obligatoriska frukosten, matlusten är ju inte på topp för de flesta klockan 05.30 en lördag. Vi ser att Hage inte är med och ett (stort) hopp uppstår hos oss, vi bedömer det som något i stil med en 50-50 match där det verkligen kommer krävas fantastiskt spel från vår sida för att kunna knipa poäng. Så blev det inte. 

Matchen inleds mellan Kari och Björklund och här håller något väldigt intressant på att hända! Kari spelar fantastisk pingis och Björklund står ärligt talat mest och kollar på fram till 2-0 ledning för Kari. Då höjer sig väl Björklund ett par steg samtidigt som Karis spel börjar svikta och matchen slutar i favör till Björklund med 3-2. Detta kunde ha varit en riktigt god vinst för oss men så blev inte fallet och vi hade ju inte direkt räknat med att lyckas knäcka Björklund innan match. 

Efter det så är det ärligt talat rätt ointressanta matcher som utspelar sig, vi i Horred gör faktiskt väldigt bra matcher och Wester visar upp fint spel med lyckas tyvärr inte knäcka Hansfeldt eller

Sundell, Hansfeldt avgör i fjärde set med mot Sundell var det närmare för Wester som tyvärr får se sig besegrad i femte med 11-9. 

Deras nya fyra, Lars Eliasson visar sig också för tuff för oss och tar matcher mot Simon och Kari. Att deras fyra skulle ta 2-0 mot oss var inte något som vi behövde för att ha en chans i denna match men det är inte mycket att göra åt nu eller tänka på hur det kunde sett ut om kanske Oskarsson skulle spelat som jag tror skulle passa oss bättre. Men jääävlar vilket pisk Eliasson visar upp då, bollen går väldigt fort när han slår sin forehand och jag skulle inte vilja vara på andra sidan bordet om han skulle missa bordet och träffa sin motståndare istället. Tyvärr för oss så satt hans slag för ofta på bordet och han visade upp riktigt bra spel. 

Kari har, resultatmässigt, en tuff match och förlorar 2 femsetare men visar upp bra spel och ser pigg ut framför bordet så det känns bra inför eftermiddagspasset! 

Våra 2 vinster tas av mig mot Sundell och Simon och jag mot Eliasson och Sundell i dubbel. Ska faktiskt ta mig friheten att skryta lite om min match mot Sundell då jag lyckas vända 7-10 i skilje till vinst 12-10. Det är inte ofta det händer kan jag lova! En riktigt go vinst för mig och spelet känns helt okej, mot Hansfeldt stämmer det inte lika bra men killen verkar ju inte kunna göra något annat än att öppna på (korta) servar så det var inte så mycket att göra något åt. Hur f*n gör han?! Kan han inte bara returnera den med ett skär som alla andra?! 

Grattis till Mariedal som här om inte säkrade seriesegern så skapade sig ett fantastiskt utgångsläge! 

Dags för lunch! 

Sjömarkens BTK – Mariedals BTK (3-8)

Här neutraliseras Sjömarken väldigt effektivt av Mariedal, Sjömarken flyttar ner Gabriel från sin sedervanliga plats som etta till tvåa och då får han möta Björklund i andra matchen och lyckas inte rubba Björklund som har spelat upp sig under dagen. Björklund släpper totalt 9 bollar mot Gabriel, ojdå. Jon-Martin lyckas knäcka både Hansfeldt över tre set och Sundell över fem set, Gabriel slår Mariedals nya fjärdeman Peter Karlsson. Jon-Martin gör en riktigt bra dag och lyckas även knipa set av Björklund i sista matchen men det räcker inte och slutresultatet skrivs till 8-3 för Mariedal.

Skulle man ha satt Gabriel så han slapp Björklund så skulle man nog kunna räkna till sig någon ytterligare matchvinst men har svårt att se hur Sjömarken skulle kunna ha haft någon möjlighet att förändra matchutgången ändå tyvärr. 

En komfortabel seger för Mariedal och ytterligare ett steg närmare seriesegern och med tanke på att de även har hage att tillgå om det skulle knipa inför någon match så vågar man nog gissa på att de är dessa som kommer stå som segrare då vi summerar serien i Mars. Även om vi skulle lyckas slå Mariedal i sista matchen så kommer antagligen Mariedal ha bättre matchkvot än oss tyvärr, men det vet vi inte förens i Mars! 

Horreds BTK – Huskvarna Södra IS (8-3)

Och så var det dags för vår viktigaste match för dagen och den kanske mest intressanta på förhand. Ett otroligt revanschsuget Huskvarna efter vår förra vinst mot Huskvarna i första omgången och efter deras snöpliga förlust mot Sjömarken. Det visar sig gå lättare, resultatmässigt, än vi trodde och vi lyckas knipa 2 otroligt viktiga poäng i denna match. 

I första matchen så går Trygg in och totalt kör över Kari i tre set samtidigt som Trygg visar upp ett helt fantastiskt spel och otroliga forehands pisk. Han spelar upp sig ett antal nivåer from Sjömarkens

match och det var inte roligt att stå på andra sidan bordet för Kari i denna match. En match mellan Eliasson, Mariedal, och Trygg skulle på pappret vara en fantastisk match och tror domaren skulle få problem att hänga med och se bollen! 

Wester och Simon tar sina första matcher, Wester lite lättare över tre set mot Augustsson och Simon lite tuffare över fem set mot Wikström. Efter detta så går jag in mot Anders och har 10-8 i första vilket snabbt byts ut mot 10-12 och efter det så går det trögt för mig och matchen sträcker sig bara över tre set tyvärr. Jag kan helt enkelt inte slå Anders och jag förstår inte hur jag inte lyckas ta set mot honom över två matcher! F*n rent ut sagt. Det är inte att jag spelar dåligt, men Anders lyckas alltid neutralisera mig på ett väldigt effektivt sätt och jag blir rent ut sagt utblockad av hans kortnabb och hans vinklingar med forehand. Jag mötte även Anders för två år sedan då jag spelade med Varberg i EOL och då var det samma sak så man kan ju lugnt säga att han har ett mentalt övertag på mig i (förhoppningsvis) kommande matcher. 

Kari går senare in och slår Anders direkt efter min match med 3-2, det vore ju här kul att säga att jag tröttade ut Anders på något sätt men han var ärligt talat inte speciellt svettig efter vår match och Kari gör en riktigt bra match och lyckas ta hem denna otroligt viktiga match! Simon tar en klar seger mot Augustsson och Wester får revansch på Wikström över fem set, gott Wester! Jag går in i sista matchen innan dubblarna mot Trygg och tar hem denna match med 3-0, dock ger inte detta resultat en rättvis bild av matchen då set siffrorna skrevs till 11-9, 15-13 och 12-10. Riktigt jämnt spel då det totalt är 3 nabb på vårt bord så det blir en del smutsiga bollar och minst sagt intressanta bollbanor! 

Vi delar på dubblarna och resultatet är nu 7-3 då Kari går in och slår Augustsson och sätter siffrorna till 8-3! Riktigt go seger och otroligt viktiga poäng som gör att vi i Horred har 6 poäng ner till tredjeplatsen där Huskvarna och Bankeryd nu ligger. 

Det var rätt hård stämning ett tag under vår match mot Huskvarna och en del diskussioner angående diskutabla servar. Det är tråkigt när det blir så stora diskussioner om detta och det blir ärligt talat rätt hätsk stämning i början av matchen. Jag tänkte här ge min syn på det så får ni andra kommentera med era tankar om detta om så behagar (detta är alltså min egen syn och ska inte ses som en syn för Horreds BTK). 

Det finns en domare på varje bord och denna ska kunna regler för en korrekt serve. Det ska även (helst) finnas en överdomare på plats som ska bistå bordsdomarna om så krävs. Personer som sitter på läktaren, vare sig det är andra spelare i lagen eller åskådare, ska inte lägga sig i matcherna, punkt slut. Detta tillför absolut ingenting och ökar bara pressen på domaren som ska fatta ett beslut. Om man säger till en bordsdomare och en spelare att man på ett eller annat sätt tycker att en serve inte är korrekt så ska man antingen mötas av följande kommentarer: ”Du har rätt, spelare 2 vänligen tänk på det”, varpå åtgärder ska tas om det fortsätter. Eller ”Nej jag delar inte din uppfattning, serven är i mitt tycke korrekt” varpå man som motståndare får finna sig i detta och spela vidare om inte serven försämras ytterligare. En kommentar som ofta uppkommer av domaren eller då personer på läktaren är ”Ja men du servar ju inte heller korrekt!”, detta är inte ett acceptabelt svar i mitt tycke. Vare sig det rör sig om division 3, division 1 eller VM så ska inte detta spela någon roll. För mig rör det sig om att respektera sin motståndare och så att ungdomar ser och lär sig i tidig ålder hur man servar korrekt. Vare sig man säger det i första set eller i sista set ska inte spela någon roll, man ska inte ta det som ett påhopp utan som en enkel kommentar och en önskan om att man ska ändra sig. Säger domaren att serven är korrekt så ska man acceptera detta men att inte göra någonting är i mitt tycke inte acceptabelt. Det är otroligt tråkigt när det blir sådan stämning som det blev en del i denna match och ingen vinner på det, vi är alla där för att vi tycker det är roligt att spela pingis och hoppas att vi kan fortsätta med det. Att överdomarens kommentar är ”Jag kan inte bara kolla på den matchen för

att se om serven är korrekt eller inte, jag har fyra bord att kolla på” är ju inte direkt något man vill höra som spelare, nu var det inte jag som fick den kommentaren men det är frustrerande att höra ändå. Överdomaren ska vara aktiv och borde kunna avvara 5 minuter för att kolla lite extra på en match om en spelare ber om det. 

Nu blev det lite allvarligare stämning i slutet av detta inlägg men jag kände att det var på sin plats att lyfta fram detta så ofta diskuterade ämne, jag kräver ingen förändring men jag kräver en förståelse för att vissa irriterar sig då man inte får gehör när man påpekar en sak för en domare men inte möts av någon respons. 

Summering av serien såhär långt: 

Mariedal ser ut att gå mot serieseger. 

Hela sex poäng ner för oss till Huskvarna, det är ju fel att säga att man blev ledsen när Sjömarken slog in sista bollen mot Huskvarna. Även om jag gillar Huskvarna och ser de som ett härligt gäng så var detta en skänk från ovan för oss i jakten på andraplatsen.

Jon-Martin gör en fantastiskt bra dag och tar ska vara otroligt nöjd med sitt spel. 

Huskvarna får bara bryta ihop och komma igen kommande matcher och hoppas att Trygg kan komma igång lite bättra, för när spelet sitter som mot Kari så är han otroligt farlig och hans nuvarande matchkvot vågar jag gissa att han inte ör nöjd med. 

Top tre med bäst matchkvot är från Mariedal, vilket är ett uppenbart resultat över vilket starkt lag de har. 

Bara att njuta av de återstående matcherna nu killar så ses några av oss i Bankeryd om ett par veckor där Bankeryd och Sjömarken väntar för oss i Horred! 

Lycka till till er alla, även om man såklart hoppas på poäng tapp för Mariedal. Tror dock inte detta starka lag med Björklund på 10-0 i kvot kommer tillåta det…

Ciao!