Nu tänkte jag ge mig på att gå igenom lagen i våran serie samt ett förhandstips.


BTK Eol

Spelare: Anton Nyman, Simon Carlsson, Daniel Kannerstedt, Erik Ivarsson, Dan Randelid. Med reservation för ytterliggare en spelare som hålls hemlig än så länge;)

Vi matchar alltså samma lag som tidigare och det känns ju som att ett lag med denna rutinen alltid är att lita på. Vi kommer gå in för säsongen med samma leende på läpparna som alltid och beroende på hur det blir med ett möjligt nyförvärv så har vi alltid som mål att skratta så mycket som möjligt och hamna på övre halvan, vilket vi brukar lyckas med.


BTK Nissan

Spelare: kollar man på truppen från 11/12 så är det följande,

Magnus Pohjolainen, Rasmus Ringström, Daniel Gunnarsson, Robert Nyström, Kevin Nilsson, Anton Snygg, Kim Johansson.

Nissan tappar sin starkaste spelare i Pojja som detta året kommer att spela för Åsa. Jag vet att Ringström ska plugga så hans medverkan känns också osäker. Hur som helst så är det ett bra lag med unga spelare. Jag är glad att detta lag är tillbaka i våran serie eftersom det bådar för bra matcher med ett fint och öppet spel istället för gnetet som man stöter på i många andra matcher.


Horreds BTK

Spelare: Niklas Knutsson, Niklas Wester, David Schultze

Tre spelare klara enligt Horreds hemsida, är denna fjärde spelare en man vid namn Simon Carlsson (Som förövrigt är galet lik en kille som är med i det tyska öl-laget i den fantastiska filmen Beerfest, som jag nu inte kommer på vad han heter) Så är Horreds lag ett lag att räkna med som ett stabilt div 3 lag, Simon är oerhört safe och tappar inte mycket i denna serien. Knutsson har kapaciteten att ha ett överhängande plus och Niklas Wester går framåt hela tiden samt Schultze som nog är en 50-50 lirare i serien så får Horred anses som ett lag som hamnar på övre halvan.


Landeryds PK

Spelare: Gustav Aronsson, Hans Holmquist, Erik Erlandsson, Kjell Poulsen, Anthony Josefsson.

Vet inte huruvida Anthony kommer spela kvar eller inte, gör han det så har man en väldigt bra etta. Annars lever Landeryd mycket på Hasse och Gustav som är de två som kan hamna på plus i serien. Ett skönt lag men inte ett lag som kommer utmana om något avancemang, nedre delen av serien är det som gäller!


Lidhults PK

Spelare: Anders Johansson, Per Johansson, Jimmy Björkman, Alexander Malmborg, Viktor Smith, Leif Johansson, Andreas Larsson

Ett lag där man förra året gick runt på många spelare men där stommen är Anders, Per, Björkman och Malmborg. Oerhört glad att detta lag är tillbaka i våran serie, sköna profiler och bra polare och det är alltid kul att möta framförallt Jimmy Björkman:) Ser fram emot att möta er igen och det är inte på något sätt ett dåligt lag och kommer absolut att klara sig kvar.


Onsala BTK

Spelare: Åke Grönlund, Lars-Inge Andersson, Tobias Jönsson, Mikael Holmström, Pontus Ljunggren.

Skulle tro att Onsala matchar samma lag som förra året om inte nån ungdom tagit ett ytterliggare steg och tar en plats. Som vanligt så hänger Onsalas framgång på hur många matcher som Lars-Inge och Åke spelar samtidigt. Åke som aldrig förlorar mer än max 2 matcher per säsong och Lars-Inge som har ett stabilt plus. Pontus bör ha tagit ett steg till i utvecklingen och kanske kan vara med och hota mer i år och Holmström kan vara obehaglig för många.


Åsa BTK

spelare: Robin Pettersson, Daniel Jacobsson, Gerry Andren, Olle Börjesson, Filippa Bergand, Ismo Heinander.

Åsa tillbaka i vår serie igen vilket känns kul! Skulle tippa att även islänningen kommer att spela ett par matcher för detta Åsa lag då han nog inte tar en plats i a-laget. Kul att Filippa lyfts upp i detta lag, får se om det blir nåt spel. Stabilt lag med Robin och Daniel som ankare.


Ätrafors BTK

Spelare: Niklas Skärsäter, Emil Oscarsson, Bertil Claesson, Janne Karlsson, Philip Gustavsson, Stig Gustavsson och ett nyförvärv i Jakob Kramsjö

Två namnkunniga spelare i form av Skära och Oscarsson som nästan gick rent i fyran förra året, Dom hade 57-1 tillsammans, Emil på 21-0 och Skära på 36-1. Dom kommer gå bra i division 3 också, skulle inte tro att de är några träningsfantomer men Emil bör vara en stark div 3 lirare och Skära kommer plocka mycket med sitt gnet spel:) tydligen också ett nyförvärv i Jakob Kramsjö. Svårt att veta vilken klass den tjommen håller nuförtiden men han vinner säkert matcher och kan bli en tuff motståndare för många.


Sammanfattning:

Fantastiskt rolig serie! Roligaste serien på papperet på flera flera år och taggen kunde inte vara större (Vilket den förvisso är varje år INNAN serien har börjat)

Skönt också och slippa resorna till Vaggeryd och Husqvarna. Också skönt med hemma sammandrag i år!


Förhands tips


1. BTK Nissan

2. BTK Eol

3. Åsa BTK

4. Ätrafors BK

5. Horreds BTK

6. Lidhults PK

7. Onsala BTK

8. Landeryds PK


Ett riktigt getingbo till serie där egentligen alla lag förutom Landeryd är möjliga seriesegrare! Tror att Onsala kommer att få det tufft då man är så enormt beroende av Åke och Lars-Inge där alla andra lag är betydligt mer jämna. Horreds BTK kan bli en obehaglig överraskning men  hänger väldigt mycket på om Simon blir spelklar för Horred eller inte. Ätrafors kan om Skära och Emil spelar mycket vara ett möjligt topplag i serien. Åsa är alltid stabila och Daniel Jacobsson har möjlighet att gå rent i serien med lite flyt och Pettersson som en stabil tvåa, kommer då också islänningen till spel så har dom en tredje plusspelare. BTK Eol kommer göra en bättre säsong i år då vi är grymt taggade, jag håller på och göra mig av med kaggen, Carlsson kommer få plus i år, Erik kanske får in en träning? Schevo ska hålla sig så långt ifrån träningshallen som han kan, för det ger resultat på matcherna, Hoppas på en Randelid i samma form som mot Frippe för ett par säsonger sen. BTK Nissan får gälla som favoriter och det är helt enkelt för att det lär vara det lag som tränar mest i serien, Daniel Gunnarsson vinner mycket i serien och ungdomarna Kevin och Snygg kommer ta mycket matcher.


Ser fram emot starten som hålls i Halmstad 22/9 !

Signerat Nyman