Nu ska jag försöka att sammanställa mina intryck och resultaten efter de första seriesammandraget. Ni får ursäkta och gärna påpeka om nåt resultat inte stämmer eftersom det inte finns några resultat att hämta nånstans.

 • Åsa BTK - BTK Eol                 2-8
 • Laputa - BTK Hylte                  8-1
 • Onsala - Särö                         8-3
 • BTK Nissan - Våxtorp             8-0
 • BTK Eol - BTK Nissan            4-8
 • Våxtorp - Onsala                     3-8
 • Särö - Laputa                         8-6
 • Hylte - Åsa                              1-8
  Dessa resultat är jag 90% säker på och det skulle ge följande tabell efter 2 spelade omgångar:

 

 1. BTK Nissan        16-4      4p
 2. Onsala BTK        16-6     4p
 3. Laputa PPP        14-9      2p
 4. BTK Eol              12-10    2p
 5. Åsa BTK             10-9      2p
 6. Särö IK                11-14    2p
 7. Våxtorp                3-16     0p
 8. Hylte                    2-16     0p

Så här ser alltså tabellen ut efter första sammandraget. Det som kommer visa sig i denna serie är att den kommer bli oerhört jämn. Jag med mina lagkamrater tror att man kommer kunna vinna serien fast man har förlorat 3 matcher, så många lag som kan slå varandra. Jag tror att i slutändan kommer det handla om 3 kanske 4 lag.

Dessa lag kommer jag nu att göra en liten mer utförlig rapport om och angående resterande lag kommer jag skriva en kort notis om varje lag.

De fyra i fokus är:

BTK Nissan:

Nissan som är halmstads andra farmarlag har ett mycket intressant lag som har ett bra driv i truppen. En bra blandning i laget med Javor Andreev och Magnus Pohjolainen i spetsen, dessa två spelare tror jag kommer gå mycket bra i serien. Rasmus Ringström som stabil trea som även han säkerligen kommer att gå plus. I detta sammandrag mönstrades Joakim Ekberg som inte har gjort en träning på ett år, skulle han få ett par pass i kroppen skulle han med största sannolikhet också vara en plus spelare i denna serien. Framförallt med detta laget är att de VILL verkligen gå upp och kommer att satsa på det. Vi förlorade denna matchen, men vi hoppas på en revansch i returmötet, personligen hoppas jag på att få möta Javor denna gången då han nog är lite rädd för mig efter vårat senaste möte då han fick springa och hämta bollar:) Nissan, en segerkanditat helt klart

BTK Eol:

Vi kanske inte är det mest träningsflitiga laget i denna serie men vi är alltid farliga och kan vinna mot alla lag. Det som är våran starkaste sida är helt klart vår lagmoral och att vi har enormt roligt när vi spelar. Sen får vi nog också säga att vi har en del rutin efter många säsonger i div III. Reservkapital som inte var med första sammandraget har vi också men vem eller vilka det är kommer jag ju naturligtvis inte berätta.

Särö IK

Särö har ett bra lag med Kindblom i spetsen. Allt handlar egentligen om ifall detta lag vill gå upp till division två igen. Mönstrar man sitt bästa lag så blir man svårstoppade, ställer man däremot upp med laget som man gjorde i första matchen i helgen så blir man inget topplag. Lille Kindblom är duktig men han behöver ett par år till innan han kan ta för sig på riktigt i denna serien.

Åsa BTK

Stor trupp med en stomme av tre spelare som är Daniel Jakobsson, Patrik Nyberg och Robin Pettersson. De som jag tror kommer skifta om 4:e platsen är Gerry Andren, Olle Börjesson och Ismo Heinander. De tre förstnämnda kommer alla att gå plus i serien, farliga för alla lag! Frågetecken kring dubbelspelet.

 

Övriga kommentarer:

Onsala - Åke Grönlund kommer inte tappa en match, frågan är hur mycket han kommer spela. Lars-inge kommer också gå bra i serien men för tunt bakom dessa.

Laputa PPP - kommer ställa till problem för många lag med lite halväckliga spelstilar och material, blir nog ett mittenlag.

Hylte - Tre man detta sammandraget, vilket är synd, jag antar att fjärdegubben är Viktor Smith som förmodligen är upptagen med att spela fotboll. Satsar inte, mittenlag/bottenlag

Våxtorp - För klen trupp, inga tillräckligt bra förstaspelare och ingen bra bredd. Blir sist.

 

Så detta var väl en trevlig liten sammanfattning. Nästa sammandrag går av stapeln i Laholm i slutet av Oktober. Vi ska komma mer peppade än nånsin inför detta och vi SKA ha 4 pinnar med oss hem efter den helgen.

Då svenska bordtennisförbundet inte har fått ordning på grejjerna riktigt så kommer jag att göra det jag kan härifrån för att alla ska få reda på resultaten, så hoppas att ni har hittat till vår sida nu, för nu kör vi!

 

Adios//Nyman