Klockan ringer 06.30 en fredagmorgon. Normalt sett den dagen som brukar vara svårast för mig att ta mig upp, eftersom jag börjar bli så jävla gammal så tar veckans arbetsdagar ut sin rätt på fredagsmorgonen. En Snoozning i dryga timmen brukar vara standard innan man masar sig ut som en zombíe, öppnar bildörren, sätter sig i förarsätet och rullar iväg. Inte denna fredag.

Denna fredag vaknar man, känner sig helt klarvaken. Full av energi. Packar ihop matchväskan. Trippelkollar packningen. Har jag allt? Skor? Ja, skorna är med, det känner jag på den vidriga lukten som blir utav 7 års gamla joggingskor (sparsamt använda förvisso), racket är med. Träningströja, matchtröja, handdukar, allt är på plats.

En speciell känsla i kroppen, det börjar bli kallt att gå från lägenheten till bilen i bara skjorta.  Hösten börjar komma på plats.

Imman på bilrutan gör att bilen måste "skrapas". Kopplar in Iphonen i bilen, på med spotify. Idag vill jag inte att Death metal ska ljuda ur högtalarna, nu kommer nån sån här dunka dunka musik som 18 åringarna inne på trädgårn brukar dansa till. Vet inte varför. Jag styr inte denna morgon.

Autopiloten tar mig in till kontoret, som vanligt är jag först på plats. Först på plats och den sista som lämnar. Det är så jag brukar ha det och så jag vill ha det.

Kaffemaskinens sumplåda behöver tömmas. Öppnar den lilla skåpsdörren till papperskorgen. Tre miljarder bananflugor väljer då att flyga emot mig som pingisbollar från en pingisrobot, försöker smälla till dem med en hård forehand, men de är odödliga. Ett glas med vinäger, honung och diskmedel placeras på bänken. Det bör ta kål på dem. Annars ger jag mig på dem med backhand också.

Fyller upp en dubbelkopp kaffe, slukar den på fem minuter innan man går upp till skrivbordet. Fyller upp en dubbelkopp till. Sätter sig vid skrivbordet, på med datorn, på med spotify. Svara på mail från amerikanarna som kommit under kvällen / natten.

Tankarna seglar dock snabbt iväg till morgondagens spektakel som ska ske nere i Åstorp. Hur ser motståndarna ut? Vilka har legat på latsidan under sommaren och vilka har tränat? Hur är ens egna form?

Trots ett ytterst mediokert spel i onsdagens match emot Horred är känslan i vårat lag på topp, samtal med Björkman i en halvtimme under gårdagen om taktiker och dylikt.

Min känsla är bra. Efter att jag spelat så dåligt som jag gjorde i onsdags så brukar jag nämligen stimma livs nästa gång jag håller i racket, just därför har jag inte och kommer inte göra någon mer pingisträning innan imorgon. Allt handlar om den mentala biten. Förberedelser. Analyser. Tänker på känslan att vinna. Känslan att förlora. Vreden, en del vrede som skriks ut vid bordet, men det värsta är vreden som stannar kvar och förstör hela helgen och stora delar av veckan - du behöver inte besöka mig imorgon, Herr Vrede.

Ett 8-9 timmars pass på kontoret ska göras, inget gym idag. Spara på krafterna. Bilen rullar i eftermiddag först via varberg, hälsa på bröderna en snabbis. Sno brorsans lägenhets nyckel i Halmstad. Slagga där och ladda i min ensamhet i en liten pluttlägenhet med ett onödigt stort badrum - hur tänkte ni där? 25 kvm varav det känns som 15 utav dem är badrum? Nåja.

En gåva från mig står och väntar i brorsans lägenhet, en brun skinnfåtölj som är så vansinnigt skön att när man satt sig i den vill du aldrig sitta någon annanstans. Snygg? Verkligen inte, men det spelar ingen roll.

Sitter redan nu och funderar på vilken mat som ska förtäras dagen innan, kropp och knopp ska vara på topp. Spaghetti och köttfärsås är en paradrätt och klart sitter den fint såhär precis före spel. Det får det bli. En rejäl portion, kanske två.

Förväntningar, känslor, tankar, nervositet, taggen, allt som har växt på mig under hela veckan. Får inte vara övertänd. Då sitter alla loopar i bariären imorgon och det får inte ske. Inte nu. Inte nånsin.

Pingissäsongen är på riktigt här, dryga halvåret med seriespel och ett syfte med varför man tar sig till pingishallen och tränar har nu uppstått.

Vi gör detta till den bästa säsongen på många år. Bring it säsong 13/14 !!!

 

//Nyman