Då försöker vi tippa Div 1 Västra !

De lag som ingår i serien är följande:

 

BTK Dalen

Carlstads BTK

IFK Falköping BTK

Lidhults Goif

Partille BTK
Skövde PK

Varbergs BTK

Åsa If

 

Stora förändringar i denna serie sen förra året. Från förra årets serie återses endast Varberg, Åsa och Dalen, alla andra lag är nya!

Nedan följer tippning samt motivering!

1. IFK Falköping BTK.

Måste tippa Falköping som etta i serien, de åkte ut superettan föregående säsong med dunder och brak men lyckas man att behålla samtliga spelare så är man ett lag som utan tvekan kan ta sig upp igen! Istvan Moldovan är fortfarande en spelare som håller bra på denna nivån och gick plus i superettan förra året, om än knappt. Han går nog betydligt mycket mer plus i ettan. Har man dessutom en Andreas Holmberg som fortfarande är relativt ung och med en utvecklingskurva som går uppåt kontinuerligt med en stomme i Anders Sjöstedt och Fredrik Andersson så bör man kunna vara med och slåss om en plats i superettan igen.

2. BTK Dalen

Dalen har en utav seriens vassaste spelare i Wang Bing såvida han är kvar i laget och framförallt har man en rutin i dessa sammanhang tidigare som många andra lag i serien saknar eller i alla fall inte har lika mycket utav. Engelbertssen och Gonzales drar också sitt strå till stacken. Dalen blir mer än ett mittenlag denna säsong !

3. Partille BTK

Tror ni att Partille blir en slagpåse för att de kommer från Division 2? Knappast. Berner i truppen som gick med imponerande 35-1 i tvåan förra året och en Brännström som gick 31-3! Detta är spelare som håller väldigt väldigt bra i division 1 också och kommer säkert att landa på en saftig pluskvot även detta år. Hur länge orkar Pelle Svensson spela på denna nivån? Kommer han att hänga med upp även i division 1? Jag tror han kan störa ganska många spelare i ettan också och gick med ett par plus matcher i tvåan förra året. Han är ingen plusspelare i ettan dock.  Partille tar bronset!

4. Carlstads BTK

Trodde ni att Carlstad skulle bli en slagpåse i ettan? Inte då! David Lundeteg med imponerande 30-2 och unge Perman med 27-4 förra året kommer gå bra i div 1 med även om jag tror att Perman får det värre och kan inte vänta sig lika bra siffror i år. Lundeteg däremot kommer att vara en stabil pluslirare. Ett jämnt lag där Lundeteg/Perman och Mattias Andersson kommer står för stabila pluskvoter. Carlstad får man passa sig för!

5. Lidhults GOIF

Denna tippning med att sätta Lidhult som 5:a när man blivit uppflyttade från 2:an kan nog av många anses som konstigt. Låt mig då säga att detta är ingen tippning jag gör för att jag tillhör Lidhult utan jag gör den för att jag sitter på inside information om vilken / vilka spelare som är aktuella för truppen inför nästa år och då är det en kraftig förstärkning av truppen. I dagsläget så ser jag det som att det finns två pluslirare i Lidhult när vi pratar om division 1. Det är Andreas Larsson och Marcus Olsson. Andreas som kommer gå klart plus och Olsson som jag tror går några matcher plus. Lägg där till ytterliggare en spelare i klass med Andreas eller bättre så har du ett lag som är slagkraftigt värre.

6. Varbergs BTK

Jag hoppas att jag har fel i denna tippningen och att mina älskade varbergs vänner hamnar högre upp i serien än såhär. Men ska man se till deras träningsmängd så är det svårt att säga nånting:) Turesson/Sebbe/Hellman/Albertsson är som det ser ut just nu stommen i laget till nästa säsong precis som under föregående år, det är snack om Mattias Johansson till spel som föregående år spelade i Div 3. Det vore bra med en ytterliggare gubbe men det är ingen etta man får in utan det är en 3:a /4:a i laget. Peter kan vara en riktigt bra etta så länge han får sparring och får köra på, men eftersom gym och löp timmarna är betydligt fler till antalet än pingispassen så kan det bli svårt, Visa att jag har fel gubbar!!!

7. Åsa IF

Även detta en före detta klubb till mig och jag tror att Åsa får det tufft i år. Detta för att jag tror inte att man kommer att ha möjlighet att ha lika många spelare tillgängliga som förra året då man spelade med 8 man under året. Frågetecken kring egentligen alla spelare förutom Nyberg och Pojja som stannar. Nyberg som kommer ta ytterliggare steg och kommer vara en plusspelare nästa år och Pojja som även han säkert gör en bättre säsong än förra året. Men sen då? Var värvar man? Fragkoulis lär inte spela i år igen. Jörgensen? Ytterst tveksamt. Diaw? Nej. Tar man in en ny kines? Detta är en chansning, man vet aldrig vad man får. Se kinesen som kom detta året och slutade på minus, de är väldigt ofta duktiga tekniktränare, men samtidigt där för att ta platsen som etta i laget i seriespelet vilket inte Yang Xu lyckades med. Jag saknar Xing Peng - det var en kines som var bra och framförallt rolig:) Man har förstärkt laget genom att Nisse Lundberg gått tillbaka igen vilket gör att man i nuläget har en jämn trupp utan spets. Intressant att följa denna transfer utveckling!

8. Skövde FK

Ska sägas att jag har aldrig sett Lorenzotti spela pingis. Övriga i laget från förra året har jag relativt bra koll på och det är inga plusspelare i division 1. Hade dessutom förmånen att få se Herrljunga spela kval, de slutade 1 poäng efter Skövde i serien. Herrljunga skrämde inte mig direkt. Värvningar krävs för att Skövde inte ska åka ut direkt.

 

Ett getingbo till serie med många inslag från förra årets Division 2. ska bli en rolig serie och följa och den kommer säkert att bli snorjämn från plats 1 till 7 med Skövde som jag tror kommer tveklöst sist.

 

Har jag glömt att få med grejjer så rätta mig gärna och kom med era egna tankar då detta ju som vanligt är MIN tippning och högst personlig.

 

Take Care

Nyman