Så var det då dags för omgång 5 och 6 i VSSÖ och det var på förhand två mycket intressant sammandrag som utspelade sig med Bankeryd och Vaggeryd som arrangör. I Bankeryd så spelade Huskvarna, Bankeryd, Mariedal och Tölö och i Vaggeryd så samlades Vaggeryd, Horred, Sjömarken och Åsa. Med en majoritet av topplagen i Bankeryd och en majoritet av bottenlagen Vaggeryd så skulle detta visa sig bli riktigt intressant! Så vi drar igång med matcherna i Bankeryd, här kommer det gås mest på resultat och viss input från Carlsson II när jag refererar dessa matcher.

Huskvarna – Bankeryd 8-2

Stora siffror för Huskvarna i denna match, trots förstärkning i Bankeryd i form av David Lindh. Huskvarna som är väldigt bra i dubblar knyter ihop säcken efter 2 dubbelsegrar. 3-1 i fem setare till Huskvarna men jag ser bara ett skede i matchen där Huskvarna kan ha vart lite i brygga, och detta efter att Bankeryds Henrik Svensson har gått in och slagit Anders Karlsson med 3-1. Första förlusten för Anders i serien, men det visar ju bara på mänsklighet från denna Mr. Karlsson. Det känns som det kan ha varit en intressant match att se på, någon som har någon kommentar? Lindh tar Augustsson men förlorar mot Trygg och neutraliseras då rätt effektivt i denna match som Huskvarna tar hem utan större problem. Henrik Svensson har nu slagit både Anders Karlsson och Simon Carlsson (Horred) och detta måste han vara nöjd med, två av seriens bästa spelare men ändå (bara) en kvot på 7-7, han höjer sig uppenbart i rätt matcher. Jag kan bara prata för Simon men jag antar att Anders också kommer vara riktigt sugen på en revansch vid nästa sammandrabbning! 

Mariedal – Tölö 8-1

Mariedal med förstärkning i form av Johan Björklund är inte en lätt nöt att knäcka för något lag i vår serie och för ett Tölö som vet att det blir otroligt tufft att slå Mariedal utan gammal elitserieförstärkning så kan det inte vart den lättaste matchen att tagga igång till. Johan Jacobsson tar en kanske lite oväntad vinst mot Oskarsson men siffrorna skrivs till 8-1 efter en dubbel. Väldigt många tre setare i denna match och det är bara att gratulera Mariedal till vinsten och för Tölö att bryta ihop och komma igen som Elofsson sa. 

Mariedal – Huskvarna 8-4 

Och nu kommer den då! Den matchen som vi alla har väntat på och den vi i Horred kanske har bett till pingisgudarna lite extra om ett speciellt resultat! Vi i Horred, framför allt jag, har varit väldigt delad på vilket resultat jag hoppades på i denna match. Önskar man få ner Huskvarna på två förluster eller hoppas man på delad pinne eller vill man jämna ut serietoppen ännu mer genom vinst för Huskvarna? Ja nu behöver man ju inte fundera längre för Mariedal tar väldigt stabilt hem två pinnar i denna match. 

Björklund startar med 3-0 mot Anders Karlsson och släpper där totalt 13 bollar, herre gud är han inte mänsklig?! Han tappar sitt första set för dagen mot Augustsson i sin andra match och senare ytterligare ett mot Trygg så det var trevligt att se att han kan göra detta också:) Firma (Nymans uppenbarliga favorit uttryck, så jag får väl smyga in det lite jag med) Karlsson/Trygg åker på sin första(?) dubbelförlust och efter att Sundell har slagit in matchbollen mot Augustsson i skiljesetet så är den förväntade stormatchen över och siffrorna skrivs till 8-4, inte riktigt enligt min tippning men då visste jag ju inte att Mariedal uppenbarligen går för serieseger och denna förstärkning, så återigen Mariedal bara att gratulera till 4 pinnar denna helg! Jag är väldigt säker på att Huskvarna inte är nöjda med dessa siffror, speciellt inte på förhand men inte heller efteråt. Jag kan sätta en hel del på att detta är första och sista gången som vi får se Mr. Trygg gå 0-3 en seriematch, ett formstarkt

Mariedal och ett revanschsuget Huskvarna väntar oss Horreds spelare nästa seriesammandrag (hur ska detta gå?).

Tölö – Bankeryd 4-8

Verkar ha varit en väldigt intressant match att kolla på denna drabbning. Tölö tar hem tre femsetare i de första åtta matcherna och de är dessa som räddar upp resultat. Men vilken första match det måste ha varit? Unge Ljungren går in och tar Henrik Svensson direkt? Det måste, precis som när Svensson slog Karlsson, satt Bankeryd i lite gungning. Matthias kniper sedan även andra matchen mot nya Lindh och 2-0 ledning för Tölö (mot vad jag antar är Bankeryds två bästa spelare). 2-0 blir 4-4 innan dubblarna och efter det så går det utför för Tölö, 4-4 blir till 4-8 och inte mycket mer att göra åt det. Det ser ut som att Tölö fick mer upprättelse i denna match med jämnare siffror och antagligen roligare matcher. Vem vet, med en Marcus i laget så kanske kanske…? 

Okej då är det dags att vända blickarna mot Vaggeryds fina hall och trevliga ledare för att referera ett väl genomfört sammandrag denna milda men blåsiga novemberdag. De har en fantastiskt bra pingishall och den är perfekt för halvt sammandrag, så det ska bli kul att komma tillbaka dit om några månader! 

Vaggeryd – Horred 0-8

Vi kör igång direkt, och Boom! Ett glödhet Horred som bara hade 2 pinnar i skallen denna match visade sig vara en för hård nöt att knäcka för Vaggeryd. Vaggeryd är ett trevligt lag som har haft det tufft i inledningen av serien och antagligen kommer få det fortsatt tufft om man inte lyckas hitta på något till resterande matcher. Vi gör inte många misstag i denna match och inte mycket att säga om resultatet annat än att jag personligen fick en liten revansch på Vaggeryd efter BTK EOLs 0-8 förlust för två år sedan i just denna hall. Det kändes riktigt skönt måste jag säga att (oavsett resultat) vinna matchen. Nu var de ju inte i närheten av samma lag som vi mötte för två år sedan men känslan och fruktan var ändå kvar av den förra matchen vilket har förföljt mig de senaste åren. Jag önskar Vaggeryd fortsatt lycka till i serien då de är ett härligt gäng som jag gärna ser i 3:an även nästa år! 

Sjömarken – Åsa 6-8

I andra delen av hallen så drabbas Sjömarken samman med Åsa, två lag som hade en del förändringar i lagen till denna dag. Sjömarken hade förstärkt med två Norrmän: Soo Hansen och Öby. Två unga killar som jag tror blir ett välbehövligt lyft för Sjömarken om de spelar resterande matcher också. Georgsson spelade inte denna dag och det är såklart att avbräck för Sjömarken som behöver alla poäng de kan få! Åsa hade förstärkt med Daniel Jacobsson under denna dag och det är ju ett stort plus för Åsa. Som även lyckas vinna denna väldigt långa och väldigt jämna match med minsta möjliga marginal (8-6). Väldigt viktig poäng för Åsa och samtidigt väldigt tufft förlust för Sjömarken. 

Paus efter första matchen och lunchen är ett faktum! Efter min förra visit i Vaggeryd för två år sedan så hade jag inte de största förhoppningarna om en vidare intressant lunch men jag drog med grabbarna till Bettans som jag åt på förra gången också. Jag kom ihåg det som ett relativt fräscht ställe med helt okej mat men inget utöver det vanliga. De visar sig dock att stället verkar ha totalrenoverats och till vår stora förtjusning så väntar en kombinerad Tacos/Sallads buffé oss när vi stiger in i värmen! Jag känner mig som ett litet barn på julafton när jag slevar upp sked efter sked med köttfärs, lök, salsa, ost, jalapeños, kräftstjärtar, musslor och gurka. En salig blandning, jajamen! Euforin är stor i laget efter lunchen och de två första säkrade poängen och taktiksnacket är i fullgång inför nästa match och klockan har knappt slagit 12!

Horred – Sjömarken 8-2

Vi går in och gör vad vi ska i denna match också, ett förstärkt Sjömarken men på samma sätt utan Georgsson och Sveden så kanske det tar ut sig?

Knutsson håller på och fullborda en riktigt fin vändning i sin första match men får tyvärr se sig besegrad med 12-10 i skilje mot Soo Hansen. Det är jämnt spel på båda borden hela tiden och ingen match är självklar. Simon Carlsson gör en av sina absolut bästa matcher mot Mr. Öby efter att jag rejält tröttat ut honom med en fem setare;) som borde varit en tre setare efter att jag tappat 2-0 och 10-8 och håller på att göra det ännu värre i femte när killen hämtar upp 10-4 till 10-8 innan jag till slut får in den där förbannade matchbollen, OSSA! Nej men all cred till Simon i denna match, allt stämde, allt satt där det skulle. Riktigt kul att se! 6-2 innan dubblarna och jag och Simon tar oss han norrmännen medan Knutsson och Wester visar varför man är Nordhalländska mästare och lyckas med en Flurry i första set mot Sjömarkenskillarna! (jag och Conny har ju andra tankar om deras dubbelkapacitet, men det tycker jag vi håller för oss själva Conny J!) Jag och Simon lyckas vända 0-2 till 3-2 och vi slipper spela de sista singlarna, vilket alltid är en skön känsla! En bra match av oss och en bra dag totalt som vi är riktigt nöjda med! Nu laddar vi om för ett på pappret betydligt tuffare motstånd nästa sammandrag, men innan dess är det jul och nyår som gäller! 

Vaggeryd – Åsa 6-8

Och så då sista matchen i detta refererat, en bottenstrid igen där Åsa lyckas återigen vinna med minst marginal (8-6), det är stor skillnad speciellt psykiskt att vinna två matcher med 8-6 istället för två lika eller framför allt två 6-8 förluster! Starkt av Åsa denna dag och hatten av för deras spel! 

Jacobsson gör en bättre match än mot Sjömarken (resultatmässigt i alla fall), även om jag inte tror han är nöjd med sista matchen mot Anders Karlsson. 

Asp avgör för Åsa mot Hans, där man väl får säga att Hans har rutin på sin sida men kanske saknar Asps uthållighet och spel. Det skulle dock visa sig bli en match som man förväntade sig att se mellan två materialspelare med dubbelnabb, i alla fall de set jag såg. Uppenbarligen en taktik av Asps som lönade sig och det är bara att gratulera Åsa igen till 4 mycket välbehövliga poäng denna helg! 

Det var allt för mig denna gång, nästa gång ses vi i januari! Kommer vi få se en ny serieledare, för ni har väl inte missat vilka som toppar nu?! Eller kommer lokomotivet Horred fortsätta sin frammarsch? Ja jag tänker mig inte ens försöka mig på en tippning av detta utan det låter jag framtiden avgöra så jag avslutar helt enkelt med ett stort lycka till till alla (men kanske då att Huskvarna och Mariedal spelarna äter lite extra fet julskinka under ledigheten!) 

 

Ciao

 

Tack för det Ivarsson, spännande läsning!