VSSÖ (Bankeryd) – Erik Ivarsson

Så var det då dags igen, klockan ringer 5 en lördagsmorgon och livsglädjen är inte på topp de första stundande 30 sekunderna då de ändå tankar som rör sig i huvudet är ”Hur fan kunde jag vara så dum att ställa klockan på ringning vid denna tid på en lördag”? Dessa tankar skingras snabbt när man kommer till insikt att det är seriehelg och jakten på ytterligare poäng i tabellen fortsätter. Denna gång var det dags för Bankeryd att återigen vara värd för seriesammandraget i deras stora idrottshall, där det även denna gång var sammandrag i division 2. Får ta tillfället i akt att tacka för ett bra genomfört sammandrag och en bra hall, här skulle man verkligen kunnat satsa på fullt sammandrag, varför man inte gjort det förstår jag inte.

Så då till matcherna!

Tölö BTK – Sjömarkens BTK 5-8

I denna match så spelar Tölö bara med tre gubbar, ett väldigt sent återbud på morgonen plus en icke tillgänglig Simon Carlsson gör att Sjömarken kan plocka 2 viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt för division 3. Tölö står upp riktigt bra i början och lyckas få med sig 4-4 inför dubblarna efter att Gabbe har tagit två för Sjömarken men Tölö har tagit resten. Väl i dubbeln så får Tölö stryk i sin enda dubbel och läget är helt plötsligt 4-6 i Sjömarkens favör, Ska man ha någon chans med tre man så är dubbeln väldigt viktig ju. Gabbe fortsätter ånga på och tar Ljungren i första matchen efter dubblarna och läget är nu 4-7 med en garanterad vinst i sista för Sjömarken så lagom motiverande för Svensson och Carlsson i sina sista matcher och resultatet skrivs till 5-8.

Horreds BTK – Bankeryd 8-2

Väldigt bra lagmatch av oss och det är mycket större siffror än vi kunde tänka oss innan matchen. Winberg tar en mot Kari och Svensson slår Wester innan dubblarna där vi i Horred går in och gör två riktigt bra dubblar! Jag och Simon gör nog utan tvivel vår absolut bästa dubbelmatch någonsin och släpper totalt 15 bollar mot Fröding och Joshi, det går som på räls och efter att Wester och Kari även vinner sin så är 2 poängen ett faktum! Jag tror inte jag var ensam i Horred om att vara lite nervös innan dubblarna vid 6-2, med tanke på att det var detta resultat som vi hade första gången vi mötte Bankeryd och då lyckas släppa upp Bankeryd till 7-6 innan vi till slut kunde avgöra till 8-6. Idag gör vi helt enkelt en mycket bättre match och nervositeten släpper, för tillfället.

Lunch! Bästa stunden på dagen och vi tar oss till Pizzeria Salom (tror jag det hette). Kari för sin efterlängtade kebab och vi avnjuter en härlig lunch med en riktigt go vinst i bakhuvudet och laddar därefter om inför vad vi hade på känn skulle bli en intressant match på ett taggat Sjömarken.

Bankeryd – Tölö BTK 8-4

Fortfarande bara tre man för Tölö och återigen en väldigt bra insats trots detta, man kniper 4 matcher varav varsin singel innan dubbeln och sedan också en dubbel med 15-13 i skilje! 6-4 och samma utgångsläge som mot Sjömarken, men det går inte vägen denna gång heller och efter Ljungrens fem sets förlust mot Svensson så är det i avgjort även om Matthias måste spela sin match mot Winberg. Tråkigt för Tölö att bara ha tre man i dessa matcher, tror absolut att de skulle kunna ha tagit poäng mot Sjömarken och kanske till och med mot Bankeryd. Det som Tölö får sikta på är att få Åsa bakom sig och sikta på att hålla sin 6:e plats.

Sjömarkens BTK – Horreds BTK 3-8

Oj, detta var också större siffror än vad vi hade trott! Kari börjar att förlora mot Georgsson i en tung fem setare samtidigt som Simon går in och förlorar mot en välspelande Gabbe. 2-0 är ställningen när jag och Wester går in i hagen, Wester mot Kovaceivic och jag mot Johansson. På pappret två vinster som vi ska ha, inte helt komfortabelt men två vinster i alla fall, vi förlorar båda första setet och tankar om poäng tapp börjar seriöst smyga in mellan pannbenet men Wester kniper de efterföljande seten och jag lyckas efter många om och men avgöra i femte set och ställningen är 2-2. Gabbe slår även mig sedan rätt enkelt men efter att mina lagkamrater gjort sitt så är ställningen 5-3 till vår favör innan dubblarna där jag och Simon möter Gabbe/Johansson och Wester och Kari tar sig an Georgsson/Kovaceivic. Wester och Kari vinner över 4 set men på vårt bord så har vi det tuffare och efter uruselt spel i de första två seten så är ställningen 0-2 och vårt spel från förmiddagen är som bortblåst tyvärr, något händer i tredje och vi spelar upp oss för att till slut kunna ta hem sista setet med 11-9 och har nu 7-3! Simon avslutar processen mot Georgsson efter 3-1 och vinsten är vår efter en riktig kämpainsats av hela laget! Återigen två dubbelvinster och då är det lätt att slutsiffrorna blir stora, vilket vi uppskattar när det är till vår favör…

Sjömarken har verkligen höjt sig och lyckats bredda laget otroligt mycket med sina norrmän, som inte spelade idag, och då ryktet har sig att de kommer förstärka ännu mer (!) för de återstående matcherna så är jag otroligt glad att vi inte har kvar de! De kommer bli tufft för de lag som har kvar Sjömarken och jag ska vara ärlig, jag tror Sjömarken kan gå rent de sista matcherna om man vill (vilket man garanterat vill för att säkra kontraktet). Mitt tips är att Vaggeryd kommer att åka ner tillsammans med Tölö, det som talar för Tölö att klara kontraktet är ju att man får förstärkt i de sista matcherna med någon division 2 spelare eller liknande (men det verkar ju som att Kungsbacka minst sagt har manfall i sina lag tyvärr vilket jag tror talar emot Tölö, tyvärr då de är ett skönt lag rakt igenom som inte förtjänar att spela i 4:an).

Jag är inte helt hundra varför jag tror Åsa klarar det men det känns som att Talinsson har ett och annat ess i rockärmen med potentiella spelare som skulle kunna komma in och rädda Åsa, samtidigt så ska man ju påpeka att Åsa verkar gå upp från division 4 då man kommer ha två lag i 3:an nästa säsong om nu Åsa klarar sig kvar. Vill man ha det eller inte? Nästa seriesammandrag har Åsa och Tölö väldigt tufft motstånd kvar båda två och det kommer bli tufft att plocka mer poäng om man ska vara ärlig, Tölös chans är ju att slå Vaggeryd i sista matchen samtidigt som Åsa går utan poäng de fyra sista matcherna mot Horred, Huskvarna, Sjömarken och Bankeryd. Men som sagt, hur benägna är Åsa att stanna kvar och vilka spelare kan man ta in för att kanske rubba dessa starka lag (då man vet med sig att Tölö antagligen kommer slå ett redan liggande Vaggeryd i sista omgången?)

Det var allt för mig denna gång, Nyman tar hand om andra halvan (för det var mycket intressanta matcher där bort i Huskvarna, speciellt ur ett Horreds perspektiv! Tack Huskvarna för denna möjlighet ni gav oss.)

Ciao!