Dags igen då alltså! Härligt när seriehelgerna ligger tajt och man inte behöver vänta mer än två-tre veckor på nästa sammandrabbning, extra trevligt också med fullt sammandrag och att detta var i Horred så bilresan endast är 30 minuter är ju ytterligare ett incitament att ta sig upp ur sängen! För detta sammandrag så var tabelläget väldigt intressant i bottenskiktet, samtidigt som det om man ska vara ärlig ganska ointressant i övre- och mellanskiktet. De lagen som slåss om säkrat kontrakt är Åsa, Sjömarken och Tölö (förlåt Vaggeryds supportrar men ser inte hur ni skulle klara av det). Sjömarken med nya Höök som förstärkning får nog ses som ganska klara för nytt kontrakt (inte enbart för Höök utan ni kan läsa mer om det i tidigare referatet). Tölö och Åsa får ses som de som slåss om säkrat kontrakt på riktigt nu och visst skulle det bli intressant då Tölö tar en liten oförväntad poäng mot ett av topplagen idag… 

Tölö – Huskvarna 0-8

Ja det var inte denna match som jag syftade på i min övre utläggning, oj vad utspelade Tölö var i denna match! Vad hände? Tufft lag man möter (Ja), ett Huskvarna med otroligt självförtroende efter 7-7 mot Mariedal i senaste matchen (Ja) men ändå? Inte ens en femsetare eller direkt jämna set… Nej detta var inte Tölös match och det är bara att bryta ihop, tagga lunch och värma upp inför nästa match. Det positiva med snabba matcher ur båda lagens perspektiv är ju möjligheten till långlunch på en saftig buffé eller liknande, då detta inte var möjligt i Horred (eller?) så lider jag ännu mer med Tölö. 

Mariedal – Bankeryd 8-5

Jämnt, väldigt jämnt ju! Ett Mariedal utan Björklund och utan Sundell håller på och sakas om rejält av Bankeryd som dessutom bara har tre man! Ja ni hörde rätt, tre man mot serieledarna och man går nog faktiskt mentalt segrande ur denna drabbning med ett riktigt fint spel enligt mig (vi spelade borden jämte varandra så man kunde snegla lite åt deras håll). Winberg med sin otroliga forehandpiskning tar hem två femsetare och Fröding tar en förkrossande seger mot Karlsson (släpper 7 bollar). Då man även tar dubbeln så är ställningen 6-4 efter dubblarna men här lyckas man inte ta sin tre möjliga vinster utan resultatet skrivs till 8-5 men en riktigt fin insats av Bankeryd som visar att man trots stort manbortfall inte är någon slagpåse såhär i slutet av serien! Bra insats av Mariedal också men tror de hade vinstvittring från första bollen…

Sjömarken – Vaggeryd 8-0

Ja, precis som Tölö – Huskvarna så är det ju inte så mycket att säga om denna match… Alltid riktigt starkt av ett lag att vinna matchen innan dubblarna och Sjömarkens första 8-0 vinst (?). De gör helt klart vad de ska mot Vaggeryd och visar på upp ett bra och stabilt spel för kommande matcher. Finns inte så mycket mer att skriva än att jag återigen får uttrycka min lättnad över att vi inte har kvar Sjömarken bland våra återstående matcher och att det ska bli väldigt intressant i matchen mellan Huskvarna (som efter dagen visar att man har toppat formen) och just Sjömarken i sista omgången. 

Åsa – Horred 2-8

Vi gör vad vi ska mot Åsa och tar en klar seger mot ett Åsa utan Jacobsson men med en som vanligt taggad Asp som återigen tar två matcher mot oss! En relativt klar seger mot Knutsson där Knutsson inte riktigt får spelat att stämma och inte riktigt hinner komma in i matchen men senare en väldigt oväntad seger mot Carlsson. Carlsson som plågades under dagen av sjukdom men ändå ställde upp och tog sig igenom dagen, strongt. Det var inte den vanliga Carlsson man såg i hagen, inget flow i spelat och lite allmänt hängig och trött (inte ofta killen går hem och lägger sig med en minuskvot för

dagen…). Inte mycket att säga om matchen mer än att vi avgör efter två välspelade dubblar och då avgör innan jag får chansen att ta mig an Asp, som jag väntat på hela säsongen. Då Asp har 4-0 i kvot mot oss i Horred så vore det ju kul att ha chansen att bryta denna trend eller kanske mest psykande om jag också skulle förlora och han då skulle slått 5 av 5 spelare från vart lag. Det kommer vi dock inte få veta denna säsong så ingen idé att försöka analysera den eventuella matchen. 

Lunch! Sallad, snacka skit med polarna från de andra lagen och höra om de övriga matcherna stod på schemat innan uppvärmning och nya motståndare skulle tas an. 

Huskvarna – Åsa 8-1

Stora siffror även här och Huskvarna går igenom dagen med endast en förlorad match och även i denna match så är det Asp som går in och tar en av sina matcher, mot Augustsson (10-12, 16-18, 11-7, 11-13) jämna set! Fick Augustsson något straff för att han var den enda som förlorade en match idag måhända? Men det kanske var taktiskt så Trygg och Karlsson återigen fick gå in och visa varför man är ett av seriens absolut bästa dubbelpar då man totalt krossar Johansson/Asp och ger stackarna endast 7 bollar på tre set! Stark dag av Huskvarna som bara kopplar ett starkare grepp om tredjeplatsen. 

Sjömarken – Bankeryd 8-2

Sjömarken går in mot Bankeryd som fortfarande har endast tre man och gör det man ska. Winberg pressar Gabriel till en femsetare, starkt! Utöver det är det väl inga stora skrällar utan Bankeryd får ju helt enkelt bara ladda om inför sista omgångarna och hoppas att Svensson med flera blir friska till dess! Alltid jobbigt att ställa upp med tre spelare men starkt att ändå komma dit och kämpa sig igenom en hel dag! 

Mariedal – Vaggeryd 8-3

En bra insats av Vaggeryd ändå tycker jag, de visar att de inte gett upp de individuella matcherna bara för att serien, i princip, är avgjord för deras del. Mariedal fortsätter ånga på och Vaggeryd har helt enkelt inte kapacitet att pressa Mariedal bättre än dessa siffror, bara att tagga om Vaggeryd så hoppas vi på en riktigt kul och välspelad match när vi möts i nästa omgång! 

Tölö – Horred 7-7 (!)

Ja kära läsare här hände något som på pappret var lite oväntat, Carlsson mår märkbart sämre men trots detta så ser vi innan matchen väldigt ljust på utgången med tanke på Tölös svaga insats på förmiddagspasset (detta skulle vi få äta upp!). Efter de första tre matcherna så ligger vi under med 0-3 och det börjar ju inte direkt bra om man summerar det med positiva ord. Jag går in och slår min gamla klubbkompis Simon över fyra set och med detta så vänder det och vi går upp till 4-4 innan dubblarna (vid denna tidpunkt hade i praktiken alla andra spelat klart i hallen typ…). Knutsson och Wester tar sin dubbel mot S. Carlsson och Jacobsson medans jag och Carlsson tappar 2-0 ledning till förlust 9-11 i skilje mot Svensson/M. Carlsson. Fruktansvärt dåligt och vi får inte spelat att stämma i de sista tre seten samtidigt som Matthias och Marcus spelar upp sig och gör en väldigt bra dubbel sett över fem set. Wester vinner sedan sista matchen mot Simon Carlsson och räddar poäng för oss i denna mentalt jobbiga match. En analys då av vad detta gör för oss, nja på pappret väldigt mycket då vi inte har det i egna händer (om vi inte slår Mariedal med typ 8-0 i sista) längre, men i praktiken väldigt lite då jag är ganska säker på att Mariedal skulle mönstrat ett väldigt starkt lag mot oss i sista omgången om det skulle funnits en möjlighet att gå om vid vinst. Björklund, ev Hage, Hansfeldt, Sundell och Nilsson som gick riktigt bra mot oss förra är alla kandidater för en plats i laget vilket skulle gjort det väldigt tufft för oss att skaka om detta starka lag. Vi hoppas fortfarande på en riktigt

intressant och rolig match i sista omgången, även om den inte betyder så mycket för tabelläget. Inte mycket att göra åt något denna dag för oss, jag och Carlsson skulle tagit vår dubbel så enkelt är det men tyvärr går det inte alltid så enkelt som man tror och vi får bryta ihop och komma igen nästa seriehelg! 

Kul att träffa er alla denna härliga lördag och hoppas att ni ligger i med träningen fram till nästa seriehelg då vi framför allt kommer få se vilka lag som håller sig kvar i 3:an och vilka som får respass upp till 2:an och ner till 4:an. Jag tänkte även köra en snabbtippning av kommande omgångar utan kommentering… Och nej, Horreds matcher är verkligen tippat endast för att det är resultat som vi kanske har möjlighet att ta första platsen;) 

Horred – Vaggeryd 8-0

Tölö – Mariedal 4-8

Bankeryd – Huskvarna 2-8

Åsa – Sjömarken 1-8

Horred – Mariedal 8-1

Vaggeryd – Tölö 3-8

Huskvarna – Sjömarken 5-8

Åsa – Bankeryd 5-8

Ciao!