Imorgon startar Eslövs tävling Färs och Frosta International, en tävling som har lockat många bra spelare som vill loopa bort julskinkan.

Jag kommer att gå igenom 4:a klasser, Herrar Elit, Klass 1, Klass 2 och Klass 3.

Detta för att det är dessa klasser jag finner mest intressant och för att jag själv är med i de tre senare, efter helgen kommer ett inlägg om fler klasser men dessa klasser kör jag först!

Herrar Elit:

Tråkigt besked när jag tittar på deltagarlistan och det är att Michael Maze som var anmäld till denna tävlingen tidigare nu är borta från anmälningslistan!

Detta gör att jag tror att detta kommer att stå mellan de två toppseedade spelarna, Pär Gerell och Omar Assar, båda representerar Halmstad. Tycker det är riktigt roligt att PG på senare tid varit med i ett par tävlingar på hemmaplan, både i Halmstad Masters och nu här i Eslöv! Kul!

Ett bra startfält såhär i mellandags tider, där jag tror att PG är den som kommer att smälla högst och tar Omar i finalen. Outsiders är Falkenbergs indier, Robban Svensson och Översjö.

Sen vet jag inte hur pass bra Zhai Yujia från Roskilde är, men han är seedad i "andra gruppen" utav de som får spela poolspel  - känns som en kille som man bör passa sig för, men som sagt - har ingen koll på honom.

 

Herrar 1:

BRA klass i Herrar 1 - jag ser mig själv som underdog vilka motståndare jag än får. Vilket jag ska göra i en klass 1 tävling.

Achampong från London har om jag inte missminner mig helt presenterat sig tidigare i någon svensktävling detta året men minns inte vilken detta var?

Tror att de som slåss om segern i denna klass kommer att vara Mattias Pernhult, Patrick Stobberup och Jimmy Tay där jag tror att Mattias är den som kommer dra det längsta strået! 

En sak som är riktigt kul med denna tävling är att samtliga klasser spelas i poolform. Vilket gör att spelare som jag själv kan vara ganska säker på att få 2 eller 3 bra motståndare som ger bra matchträning. Det hade varit ultimat om denna klass hade varit först på lördag så att man hade vaknat till men riktigt så bra är det inte!

Ser fram mycket emot denna klass och hoppas kunna få med mig nåt set!

 

Herrar 2:

En klass där jag är ganska övertygad om att Jimmy Tay kommer att stå som segrare när vi sedan summerar. Finns ett par uppstickare som kan utmana med Jimmy bör vara strået vassare om han är på humör.

I övrigt en klass med många deltagare, inga blåbär nånstans och även här är det en bra chans att få se en ganska okej pingis.

Mål för denna klass får vara att ta sig ur gruppen, då känner jag mig relativt nöjd. beroende på hur lottningen kommer att se ut naturligtvis, men rent spontant känns det som att man får sikta in sig på det, speciellt med tanke på att jag lagt alla träningstimmar på gymmet och ingen vid pingisbordet sen förra sammandraget - det har ju visserligen fungerat för mig förut men känns som att Jimmy Tay med flera har fler träningstimmar i ryggen:)

Även i denna klass är ett par britter med och presenterar sig vilket är kul!

 

Herrar 3:

Tre lidhultare (Skoogh, Johansson, Nyman) seedade och jag måste ju våga tro på att någon utav oss överträffar eller åtminstone håller vår seedning. 4:e Lidhultaren herr Smith kan också stå upp bra och gå långt om han är på rätt humör ! Hoppas inte att bastun på hotellet är alltför skön så att man har lite krafter på söndagen och kan göra sig själv rättvisa:)

Jag hoppas innerligt att jag slipper att möta Rebecka Åkesson i gruppen i herrar 3. Där tror jag att jag går bet. Vi hade ganska jämna matcher för ett par år sen när vi tillhörde samma klubb och jag antar att våra utvecklingskurvor har gått åt lite olika håll!

 

 

En kortare genomgång, alla resultat kommer att komma löpande på resultat.ondata.se

 

Längre reportage kommer senare när denna tävling har avverkats.

 

Ps. Jag skrev ju tidigare om ett nyårslöfte ang bloggen, ett par svar har kommit och alla var ungefär likadana men bara en var man nog att kommentera med ett namn och det var Magnus Kindblom som hade förslaget enligt nedan:

"Lova inte framtida inlägg om de inte redan är skrivna. Man vet aldrig vad som dyker upp och då blir det bara dåligt samvete.
 
När du är aktiv och skriver om nåt som inte är färskvara, håll lite på det och lägg upp det när du har häcken full med annat. Då blir det inte så långa dödperioder, vilket är skadligt för antal följare."

Detta var andemeningen bakom samtliga kommentarer och mitt nyårslöfte blir därför helt enkelt att inte snacka om framtida inlägg som aldrig kommer. Magnus säger det bra i texten ovanför. Mår oftast ganska kass när jag lovat nånting som jag sen inte kunnat skriva - men bloggen kan dessvärre inte prioriteras över jobb.

Lägger till ett löfte till om minst 2 inlägg i veckan men kommer naturligtvis sträva efter att hålla en högre frekvens än så.

Kindblom, jag är härmed skyldig dig en bättre begagnad stiga platta (ska se om jag om möjligt kan ha nåt gammalt nabb liggande istället! ;))

 

Trevlig kväll och hoppas vi ses i helgen!

//Nyman