Sådär, nu är serien igång! Fan va underbart det känns, dock lite drygt att tvingas sitta vid sidan av hagen nu i inledningen, hoppas att jag kan vara i hagen så snart som möjligt!

Första matchen som spelades var

BTK Eol-Åsa BTK som spelades redan på fredag kvällen på grund av att vi i EOL inte hade lag till eftermiddagspasset på lördagen. 

Vi var beredda på en stenhård match som alltid mot detta lag och de som gjorde det för oss var Daniel Kannerstedt, Simon Carlsson, Erik Ivarsson samt Kent Antonsson. Ingen av våra ordinarie gubbar (Daniel,Simon,Erik) hade hållt i racket sen sista sammandraget förra säsongen så förhoppningarna var halvhöga. 

Matchen slutar 7-7 och vi är väldigt nöjda med en pinne i den matchen med tanke på träningsmängd samt att Kent inte spelat för oss innan utan brukar hålla till lite längre ner i divisionerna. Dock är det Kent som blir stor matchhjälte och vinner över Åsa:s starkaste spelare Daniel Jacobsson, en bragd! eller coachseger, beroende på hur man vill se det;) 

Landeryds PK - BTK Nissan: 4-8

Ingen direkt överraskning, Mattias Johansson vinner mot Anton Snygg samt Robert Nyström och torskar mot Kevin Nilsson. Hasse Holmquist tar en imponerande seger mot Anton Snygg sen vinner Landeryd en utav dubblarna. Mattias ser stabil ut och kommer inte torska många matcher denna serie. Sen vill jag göra klart ang ett rykte som florerat att en viss Mange P är klar för Landeryd. Det stämmer förvisso att det är en Magnus Pettersson men inte den som ni tänker på. Detta är en kille som spelat lägre ner i divisionerna tidigare och som inte är någon förstärkning. Mange P från Falkenberg heter dessutom inte Mange P längre utan har gift sig och heter nu Magnus Bulow. Så då har vi rett ut det. 

Ätrafors -Lidhults PK - 5-8

Lidhult anförda av en viss Thomas Norberg besegrar ätrafors i en ganska jämn tillställning. Oscarsson samt Kramsjö såg stabila ut för Ätrafors, däremot var inte Niclas "Skära" Skärsäter alls på den nivå jag trodde, men en profil och det är kul att han är med i serien! Lidhult ser vassa ut och kommer få ytterliggare ett tillskott till nästa sammandrag om jag fattat det hela rätt. Frågan är vem man bänkar i så fall då jag tycker att Björkman, Smith och Per Johansson håller ungefär samma klass. Norberg utan setförlust i denna match.

Horreds BTK - BTK Eol : 8-4

Trots förstärkning i form av Richard Hedström istället för Kent Antonsson som kvällen tidigare så lyckas vi inte hota Horred och största problemet var dubbelspelet. 3-5 innan dubblarna men vi tyckte vi hade en bra sista uppställning mot Horred och hade hoppats kunna ta tre där. Nu torskade vi båda dubblarna (Vilket vi även gjorde mot Åsa) och 3-7 underläge blev för jobbigt mot duktiga Horred. Horred kommer definitivt vara med och utmana om titeln. SImon Carlsson, Niklas Wester och Andrew Gambina kommer ställa till problem för de flesta och har man sen Schultze samt Knutsson som 4:e gubbe så har man ett väldigt bra lag. 

Onsala BTK - Åsa BTK : 7-7

Ett Onsala utan Åke gav Åsaiterna stora förhoppningar om vinst, men det man ska veta är att Onsala är betydligt bättre i år när man plockat in gamla Onsala PP lirare som också vinner en del matcher och med Åke och Lars-Inge som ankare i laget är man en tuff motståndare. Återstår att se hur pass allvarlig Åkes skada är. matchen slutar 7-7 där Daniel Jacobsson ska lyftas efter sin seger emot Lars-Inge! 

Slut på första pass, lite mat väntade. Mina lagkamrater tog sitt pack och åkte hem medan jag satt kvar i hallen och hejade på forna varberg liraren Simon Carlsson, nu spelandes för sitt Horred. 

Landeryds PK - Ätrafors : 7-7

Mattias drar ett tungt tungt lass för sitt Landeryd och går ifrån denna match med idel vinster. Jacob Kramsjö samt Emil Oscarsson vinner sina förutom mot Mattias och Landeryd och Ätrafors delar på poängen. 

Lidhults PK - BTK Nissan : 1-8

Dagens skräll i form av att Anton Snygg spöar upp Thomas Norberg. När sen alla andra Nissan spelare också håller en väldigt bra nivå så har Lidhult ingenting att säga till om. Kevin Nilsson ser grymt stabil ut och Pappa Snygg vinner som vanligt sina. Enkel seger för Nissan. 

Onsala BTK - Horreds BTK : 4-8

Nyckelmatchen i denna kom redan i första omgången när Simon spöar Lars-Inge. När Lars-Inge tappar matcher och Åke inte är med så är Onsala ofta ganska illa ute även om man nu är förstärkta mot föregående år. Att sen även Gambina spöar Lars-Inge i sista matchen och går rent gör det ju inte lättare. Watch out for Horred!

Detta var alla matcher som spelades och det är igång! Bästa divison tre serien på många många år och suget man får av att sitta vid sidan om är vansinnigt! 


Ny tippning!


1 BTK Nissan

2. Horreds BTK

3. Lidhults PK

4. Onsala BTK'

5. Ätrafors BTK

6. Åsa BTK

7. BTK Eol

8. Landeryds PK


Nissan känns ändå som en ganska klar seriesegrare även om Horred har ett väldigt bra lag. Detta pga den bredd man också har, Nissan hade vad jag kunde se 7 spelare med sig denna helg och säkert fler lirare i hallen som kan komma in och göra okej resultat. Så är inte fallet för övriga lag.Från position 3-8 kan det egentligen se ut hur fan som helst, jag tror vi kommer få det tufft då vi inte har bredden, skadar nån sig eller nån som inte kan får vi genast problem. Landeryd lever på Mattias som det ser ut nu även om Holmquist och Aronsson gjorde bra ifrån sig så tar man sällan mer än 1 match i en lagmatch. Ätrafors har jag satt såpass högt upp pga att man har Fredrik Karlsson och plocka in också, plockar man då ut Skära eller Janne som spelade denna helg så har man där också ett bra lag. Onsala 4:a OM Åke kommer till spel snart! Åsa får lita mycket på Robin och Daniel samt deras dubbelspel som börjat mycket bra. 


Ny topp 15 lista!

1. Tomas Norberg

2 Anders Snygg

3. Mattias Johansson

4 Kevin Nilsson

5 Simon Carlsson (Horreds BTK)

6. Daniel Jacobsson

7. Richard Hedström

8. Andrew Gambina

9. Niklas Wester

10 Anton G Snygg

11. Lars-Inge Andersson 

12. Jakob Kramsjö/Emil Oscarsson

13. Erik Ivarsson

14. Robin Petersson

15. Viktor Smith


Ny Topp 15 lista alltså, med reservation för ett par namn till: Åke, Fredrik Karlsson, Anton Nyman samt Lidhults andra förvärv som inte har gått in i serien ännu. I mina ögon är en Åke i hyfsad form fortfarande bäst i serien men det återstår att se. 


Grymt kul att serien är igång och även att få celebert besök av Tickan och Jörgen Persson samt de andra hbtk lirarna. Tickan var lite besviken över förlusten mot Österlen kvällen innan så han piskade sina adepter något:) Fan va de lirarna har blivit bra, Kristian speciellt. Jobba på! 


Fyll nu på i kommentarsfältet som ni brukar o så får vi igång en diskussion!

Over and Out

//Nyman