Eftermiddagspasset i Horred

Eftersom Nyman hade andra prioriteringar än att referera VSSÖs eftermiddagspass så smyger jag in och gör mitt första försök med ett refererat, så ha tålamod med mig.

Efter en lunch bestående av reflektioner över förmiddagspasset och en utsökt lunchsallad, som jag tror var inhandlad på ICA supermarket i Horred, så var uppvärmningen i full gång i Horreds hallen för alla lag. Matcherna startade och det skulle visa sig bli hastigt färdigspelade med relativt stora siffror, men här kommer en genomgång av matcherna.

Bankeryd – Sjömarken 8-2

Klar seger för Bankeryd vilket fick ses som väldigt väntat, Sjömarken har ett ungt lag som helt enkelt inte når upp i nivå spelare för spelare med Bankeryd. Max och Emin tar varsin för Sjömarken och när man torskade båda dubblarna så var det tack och god natt. Bankeryd har ett jämnt och bra lag och som jag inte ser hur de inte skulle sluta på den övre halvan av serien, huruvida de har kapaciteten att slå sig in på topp 3 är dock oklart. Svårt att diskutera särskilt mycket om denna match, sifforna talar för sig själva och Sjömarken får helt enkelt bara ladda om inför nästa match. Har Sjömarken någon joker de kan plocka in för att klara sig kvar i serien?

Vaggeryd – Mariedal 4-8

Vaggeryd utan Mårtensson är helt enkelt inte samma sak, hur du än vänder på det. De är inget dåligt lag nu men att tappa en sådan självklar etta gör det tufft att hävda sig i denna serie. Ett i mina ögon jämnt lag som verkar ha en stomme med medelålders men en del yngre grabbar att ta in om man känner för det. Mr. Sundell går behagligt igenom med 9-0 i set och när även tvåan i laget (Hansfeldt) tar fullt så blir det tufft för motståndarna (10-1 respektive 9-2 för Hansfeldt och Sundell säger en del och Mariedals spets). Mariedal, som verkar ha ett väldigt jämnt lag, ska bli riktigt intressant att se dessa spelare mot Huskvarna och inte minst mot oss i Horred i januari! Vaggeryd gör ju ett tappert försök i matchen och lyckas plocka ett par matcher men de får ändå åka hem med 1-1 efter helgen vilket jag tror de är nöjda med, hoppas ni hade en trevlig resa hem på den fantastiskt fina vägen bort till Vaggeryd…

Åsa – Huskvarna 1-8

Ja vad ska man säga… Inte alls mycket att göra för Pettersson & Co, eller ska man kanske börja säga Asp & Co? Denna dag var det verkligen denna lilla Asp som ledde Åsa igenom de båda matcherna och utan tvekan var den som både överraskade mest och spelade bäst i sitt lag. Asp lyckas även knipa en match mot Huskvarna i en match där Åsa kämpar i brutal motvind upp för en lång uppförsbacke. Huskvarna är helt enkelt för bra, inget med det och det är inte en match som jag tror Åsa spelarna har för stora förhoppningar inför heller. Huskvarna för det de ska och det är inte mycket att snacka om, Pettersson pressar Wikström till ett skilje samtidigt som han kniper ett set av Karlsson annars är det inte mycket att hurra för förutom Asps vinst. Denna Karlsson alltså, seriens bästa spelare enligt mig som jag fortfarande inte har den blekaste hur man ska spela mot, jag ser inte vem som ska kunna rå på honom. Allt kommer tillbaka och det är bara att gratulera Huskvarna spelarna som tillsammans skapar ett fantastiskt bra div3 lag. Ja, jag vet att ambitionerna är högre och att de har varit kval ett par år i rad nu för er (i år kan jag inte önska er direktavancemang till div 2 av naturliga själv, men det vore intressant att se er i 2:an någon gång!). Kul med Huskvarna då jag tycker de kombinerar 4 st. totalt olika spelstilar till ett otroligt vasst lag, som jag (för att skryta lite extra) är otroligt stolt över att vi i Horred lyckades rå på i första matchen, de poängen kommer visa sig viktiga de kan jag lova.

Horred – Tölö

Så till huvudnumret! Haha, nej men skämt åsido så blir det ju denna match som jag av naturliga skäl har mest att säga om. Vi är otroligt peppade efter en klar seger i första mot Åsa och känner vittringen av 4 poäng, det ska ju tilläggas att det fanns en stor dos oro inför denna match då vi alla vet vilket lag de är om de har en bra dag.

Wester börjar väldigt stabilt med att ta Svensson med 3-0, inga konstigheter här för Wester men det kändes som att Mr. Svensson brände en hel del onödigt, korta bolldueller och snabba set blev resultatet.

Kari mot Marcus samtidigt, öppet spel som kan kunde väntat sig men tyvärr blir det förlust i ett väldigt tråkigt (ojämnt) skiljeset för Kari. Marcus är ju en i mina ögon väldigt bra division 3 spelare som verkar kunna höja sig precis när han vill och känner sig pressad. Det är en spelare jag aldrig har gillat att möta, och är glad att jag inte kommer ihåg när det var senast.

1 – 1 och dags för mig och Simon Carlsson att gå in och visa vart skåpet ska stå! Men det är inte längre den Simon Carlsson som jag är van vid att ha i mitt lag utan Simon Carlsson 1, som vi kallade honom förut i Varberg, som nu är i mitt lag. För oss så var det rätt man som vann i drabbningen, men jag lider med Carlsson 2 då jag inte kan tänka på en spelare som får en materialspelare att känna sig så dålig som Carlsson 1 får (han är helt enkelt för bra mot material i mina ögon).

Jag tar mig an unge Pontus och säkrar efter lite darrningar 3-1 till oss, stabilt spel av mig om jag får säga det själv genom hela matchen. Detta var väääääldigt sällsynt om inte obefintligt förra året så det är bara att tacka och ta emot under dessa matcher. Tydligen ska jag ha slått in en hyffsad forehand någon gång under matchen men den var väl så standard så jag inte la den på minnet;)

Efterföljande två matcher är två femsetare där lagen delar på poängen efter vinst av Pontus mot Wester och Simon mot Marcus. Wester gör inte sin bästa match i karriären men samtidigt spelar Pontus stabilt och lyckades bryta ihop och komma igen efter matchen mot mig och gör det svårt för Wester att få igång ett fungerande spel. Otroligt viktig seger för Simon mot Marcus där Simon gör sin bästa match för dagen och tar hem sin 4:e singel för dagen med 11-6 i skilje.

Kari och jag vinner sedan våra matcher med 3-0 mot Carlsson respektive Svensson, 3-0 i båda men betydligt jämnare set och spel än var siffrorna gav sken av. Otroligt gött att få dessa två sista innan dubblarna där det då står 6-2 till oss. De viskas lite tyst om ”Inte Bankeryd i repris nu killar” när vi diskuterar om dubbelparen, vi hade samma läge där och lyckas till slut vinna med 8-2 i den matchen. Så något sådant ville vi inte se igen!

Jag och Carlsson mot den andra Simon och Matthias respektive Kari och Wester mot Marcus och inhoppande Jakobsson. Jämna set och jämnt spel i båda dubblarna, Kari och Wester tar sin när vi precis har lyckats ta tredje setet till reduceringen 1-2 efter två relativt dåliga set med mycket misstag från båda sidorna i vår match. Vi lyckas höja oss rejält i de två resterande seten och vårt returspel fungerar framförallt mycket bra vilket möjliggjorde vändningen från 0-2 till 3-2 för oss. En bra spelad dubbel av båda lagen och speciellt kul (och tråkigt) att behöva skaka hand med Simon iklädda olika lagtröjor.

När vi summerar dagen så återfinns Mariedal i topp följt av Horred på delad förstaplats och Huskvarna på en stabil tredjeplats. Jag är nu helt säker om att detta är kommande topp 3 men hur de blir inbördes mellan oss återstår att se.

Ett väldigt bra och trevligt sammandrag och jag vill tacka alla medverkande, spelare, funktionärer, coacher och tillresta supporters för det!

Nu är det inte långt kvar till nästa sammandrag och det ska då bli oerhört intressant att se Huskvarna mot Mariedal, min tippning säger Huskvarna vinst med 8-5 men det ska bli intressant att höra (då vi tyvärr inte spelar på samma ställe) om Mariedal kan bevisa mig annat!

Ett stort lycka till i kommande matcher till er alla!

Ciao!

//Erik Ivarsson