Tredje sammandraget div 2 södra

Halmstad arenas pingishall är en bra och rymlig hall att spela sammandrag i. En timmes extra lunchpaus i och med att vi körde 9 och 14. Anledningen var att det även ordnades damsammandrag. De stackars damerna hade starttider 12 och 17, ingen slump antar jag. Man bedömde väl att herrarna aldrig hade gått med på det omvända.

Nissan - Ätrastaden  4-8

Nissan utan pappa Snygg och Ätrastaden med ordinarie lag, då är det fördel Ätrastaden. Handelsbolag Bergström/Sibelius tar fullt med ett nödrop. Anton slår Jiménez vilket bekräftar Antons kapacitet, men för övrigt får Nissan bara hål på Orava och någon riktigt nerv blir det aldrig.

Hålta - Råda-Hindås  7-7

Nyckelmatch i bottenstriden. Håltas vinstchans är att deras dynamiska duo Tony Tenvid och Thomas Johansson sopar rent och att grovjobbarna Joakim Arnell och Patrik Johansson grovjobbar in en match ihop. Dynamic duo gjorde sin del, mycket starkt att gå rent mot så bra spelare. Kämparnas kämpe Arnell fick sin stora chans då Hålta ledde med 7-5 och Arnell hade 2-0 mot Anders Johansson. Men Anders hittade spelet, vände på steken och räddade 1 viktig poäng för Råda. Råda hade plockat in Gaute Grov Hellenes, vilket borde räckt tycker man, men han verkar inte lika bra som för några år sedan och tappar 2 singlar.

Partille - Lindome  8-3

Partille med för dagen Alm, Pelle Svanslös, Hellerud och Rasmus Säfström är klart bättre lag än något Lindome kan ställa på banan. En singel och två dubblar fick Lindome med i prokollet. Lindomes Fabian Rignell fick förvisso hyfsad valuta för serieavgiften då han bara spelade 5-setare.

Mölndal - Kungsbacka  8-1

Positiv, Kindblom! OK! Jo alltså jag är med i alla seten mot Relfsson och Ted går till skilje mot Glenn. Sen fortsätter det av bara farten med att Johan slår Nisse Dalberg för första gången (enligt Nisse). Nisse har full koll på material men jag lyckas ändå kämpa in ett set med 19-17, ossa! Då Marcus Carlsson för dagen ersatt Stefan Gudmundsson får Kungsbacka möjlighet att prova ännu ett vänsterhänt par, och som det funkade! Jag förvandlar mig till backhandspelare och lämnar fältet fritt för Marcus som krokloopar oss fram till matchbollar i tredje set och vi har fortfarande greppet när matchen bryts på grund av avgjordhet.

Kungsbacka - Nissan  2-8

Anders Snygg hoppar in i viktiga matcher och tyvärr för Kungsbackas del har han bestämt sig för att detta är en sådan. Positiva Kindblom tycker det är värt att nämna att jag vinner ännu en skiljematch mot Anton. Anton tror att jag har tur varje gång vi möts. Sanningen är att slår man hårt (Anton) och träffar nätkanten så flyger bollen ut. Slår man löst (Kindblom) och träffar nätkanten så kravlar bollen över och resulterar i en effektiv stoppboll. Men säg inte detta till Anton, det är ytterst viktigt att han fortsätter tappa humöret, annars kan jag aldrig vinna. Slutligen får man inte glömma att kommanditbolag Kindblom/Carlsson återigen dominerar i dubbelspelet.

Ätrastaden - Hålta  8-4

Ätrastadens toppar är bättre än Håltas toppar så det ska till ett mirakel för att Hålta ska vinna. Många jämna matcher dock och krigaren Arnell slår Sibelius samt nästan Jiménez.

Råda-Hindås - Partille  5-8

Råda-Hindås har inte presterat den här säsongen och otränade norrmannen Grov visar sig faktiskt vara en försvagning. Ljones vinner alla sina men Grov tappar sina 3 singlar. Partille är starka när Hellerud är med, han har inte pressats ännu. Är han bättre än Glenn och Relfsson i Mölndal?

Lindome - Mölndal  0-8

Toppen mot botten. Mölndal släpper bara 5 set.


Om Lindome ska krångla sig kvar är det i nästa sammandrag de ska vara på topp, mot Kungsbacka och Råda-Hindås. Även vi i Kungsbacka bör vässa formen under julen, då vi möter bägge bottenlagen Hålta och Lindome.

/Magnus Kindblom