Då var det även dags att gå igenom serien som jag själv ska medverka i.

Dessa lag ingår i serien:

Allerums GIF
Höganäs BTK

Laputa PP

Laholms BTK Serve

Lidhults PK

Våxtorps BOIS

Åstorps BTK

Ätrafors BK

 

Spännande serie med vissa lag som är nya för mig att möta i seriesammanhang.

Våran serie kommer i stort sett att spelas med idel "halva sammandrag" alltså att 4 lag kör i Lidhult och 4 lag kör i Våxtorp under samma helg. Finns enligt mig både för och nackdelar med detta. Fördelarna blir att platsen blir bättre och även "sämre" hallar kan vara okej att spela sammandrag i. Nackdelen naturligtvis är att man inte får se alla lag spela samtidigt vilket är lite tråkigt då det brukar skapa en skön gemenskap spelare emellan. Men vi är inte här för att skaffa nya polare;)

Börjar med en genomgång av lagen, tippningen kommer längre ner.

Allerums GIF:

Allerum kom från division 4 spel förra året. Grymt svårt att säga så mycket om detta laget, förutom att jag inte har nån koll alls. :) Glenn Davidsson spelade nån match vet jag och han bör gått bra i fyran då han även hade 10-2 i kvot i Allerums div 2 lag. Förutom Glenn vet jag lite om detta lag och ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma. Sen åkte ju Allerums div 2 lag ur serien också, där Jonas Permevik är en viktig spelare (Nån som vet om han blir kvar?) - så man vet ju inte riktigt hur dessa lag kommer att ställa upp.  

Höganäs BTK

Vann div 4 före Allerums laget. Gamla bekanta då främst Fredrik Staerk som varit med i en herrans massa år och har kapacitet att spela högre upp än såhär. Vet inte huruvida han tränar och så men har ett bra spel i sig. Förutom Staerk så har man Markus Nilsson som gick 15-0 förra året. Idel plus spelare i laget men det är ganska stor skillnad på div 4 och div 3. Dessa spelare (Fredrik och Markus) kommer säkert att gå ganska stabilt med plus i år med men ett frågetecken för övriga.

Laputa PP

Krister Blom och gamla gubbarna i Laputa lär inte ha så mycket att säga till om i denna serie. Skulle tro att det blir respass för detta lag.

Laholms BTK Serve

Ännu ett Laholms lag och detta av högre kaliber. Bröderna Anderberg + Ulf Jönsson, Kjellberg och Henrikssen utgör ett bra lag. Slutade förra året på en andra plats i serien och missade kvalet där Sjöbo stod som segrare. Jag är ganska säker på att Laholm vill upp i division 2 då man vill att detta lag ska vara ett stabilt division 2 lag och man vill ha Laputa som ett div 3 lag. Varningens finger ska höjas för Laholm.

Lidhults PK.

Som jag kan se det så har vi både den bästa bredden och den bästa toppen. VI har en stomme i undertecknad, Barkman, Pelle och Björkman. Utöver dessa så har vi Norberg som går in som favorit mot samtliga spelare i serien. Vi har Fredriksson som fortfarande är skriven för oss. Utöver detta kommer vi att förmodligen att ha en joker från A-laget och denna blir förmodligen Daniel Skoogh. Med detta material så har vi ett bra division 3 lag med en bra spets som går att plocka in när det krävs! Framförallt skulle jag väl vilja påstå att vi har en vilja att gå upp och målet för oss är att vi nästa år spelar i division 2.

Våxtorps BOIS

Same old Same old. Markus Lindberg, Joel Wiik Needrup, Manno - dessa lär utgöra en stomme tillsammans med Johnny Eriksson. Förmodligen kommer även Mannos dotter att hoppa in och spela nån match. Våxtorp kommer få slåss för överlevnad denna säsong.

Åstorps BTK

Helt omöjligt att sia. Enligt vad jag har hört så har Åstorp problem att behålla spelare och vilka som kommer att spela matcher för detta lag nästa säsong vet jag inte. Selmquist har ju försvunnit i alla fall, vilket jag tycker är skönt då den spelare är fantastiskt jobbig att möta. Publikpingis emellanåt, men mest jobbigt. Fysiskt jobbigt. Man gick runt på många spelare förra året, så ja, har någon inside information så är ni välkomna med denna!

Ätrafors BK

Fan va gött gubbar! Kul att hamna i samma serie som Ätrafors då jag gillar laget mycket. Kul med lag som trissar upp trycket i hallen lite grann. Ni som var med sista sammandraget vet vad jag snackar om! Man har ett lag som man kan vara med och slåss däruppe med, men jag tror inte att man vill spela i en högre division än division 3. Spelarmaterialet är: Johan Karlsson, Emil Oscarsson, Fredrik Karlsson, Niclas Skärsäter och Janne. Det verkar som att Kramsjö helt har försvunnit från detta lag, han ligger på gymmet och biffar! Snacket om att Andy Rasmussen också vill spela för ätrafors är ett snack som fortfarande bara är ett snack.

 

Känns som att jag kan ha många många fel i detta. Detta är helt klart den serien som jag känner att jag har sämst koll på av de som jag tar upp. Efter första sammandraget lär jag kunna ha bättre koll:) Beklagar om ni ser nånting felaktigt i det jag säger, i så fall, rätta mig gärna!

 

Tippning ger vi oss på också.

1. Lidhults PK

2. Laholms BTK Serve

3. Höganäs

4. Ätrafors

5. Allerum

6. Åstorp

7. Våxtorp

8. Laputa.

 

Ja okej, det är lite önsketänkande från min sida också. Jag tycker dock att vi har en bra trupp och vi ska vara däruppe och fajtas. Vi vill upp och jag hoppas att det kommer bli så också!

Som sagt, kollen på lagen från min sida är sådär, men detta är vad jag tippar!

 

Framöver hoppas jag kunna läcka ännu fler bekräftade övergångar. Jag kommer försöka mig på att introducera en podcast variant i bloggen. Video-material ska komma också.

I Hövvet på ska försökas tas upp igen så snart jag känner att jag kan och orkar.

För de som inte förstått det så har jag redan ett ganska späckat schema och bloggen tar mer tid än vad man kanske kan tro och eftersom den inte är en inkomstgivande källa så får den steppa åt sidan när det handlar om den eller jobbet.

Kul att ni läser och vill ha mer, men kommer det inga inlägg så är det inte för att jag inte vill skriva utan för att jag inte kan.

Snart semester dock och då ska bloggen vara stekhet!

 

Nu hoppas jag att samtliga sitter och väntar på en final i Franska öppna mellan Rafael Nadal och David Ferrer. Ferrer kommer bli överkörd.

 

På återhörande!

//Nyman