Nästa man till rakning blir Åsa:s huvudtränare, Mikael Talinsson. En person som jag lärt känna bra genom åren och delat många roliga stunder tillsammans med.

Då kör vi!

 

Namn= Mikael Talinsson
Ålder= 30
Civilstatus= Sambo Sara barn Liam 6 Simon 5 Ebba 3 och en bebis i Saras mage som väntas innan midsommar 
Moderklubb= Åsa
Främsta merit spelare= Oj jag vet inte har inga meriter ( Du tog ett set på mig i en kvartsfinal i Laxleken ju?! ;))
Främsta merit tränare= Vet inte vad man skall kall meriter men ett 20 tal Sm medaljer mmm
 
Så, Micke, du är första ledargestalten att vara med i det synnerligen populära segmentet "I hövvet på", den naturliga frågan, hur känns det?


Det känns stort, lite pirrigt !
 
Hur länge har du funnits i Åsa IF ? (du kan räkna din tid som spelare också)

jag började som spelare när jag var 9 år spelade fram till jag var 15 år , sedan hade jag ett uppehåll tills jag var 19-20 år då tog jag vid som tränare efter legender som David Petersson och Erik 
 
Var hittar du ditt outtröttliga engagemang som du ger till Åsa pingis?


Att ge ungdomarna i Åsa en meningsfull vardag.
 
Vad driver dig till att fortsätta vara tränare ?


Jag älskar att se glöden i ungdomars ögon, att se hur ungdomarna utvecklas som spelare och människor , att följa en spelare i dennes utveckling..
 
Vad har du för mål med din tränarkarriär?


Det är en svår fråga , jag har haft en del läckra erbjudande genom åren både från stor klubbar i Sverige men också från utlandet men är fast bestämd att göra Åsa större å starkare.. I Åsa för Åsa
 
Hur står sig halländsk pingis på riksnivå, anser du?


Det ser ganska bra ut på Flick sidan i de yngre åldrarna men i övrigt är det KATASTROF , där måste vi alla klubb ledare, styrelse personer, föräldrar dra vårt strå till utvecklingen.
 
Finns alltid mycket rykten kring Åsa Pingis när det handlar om övergångar, med tanke på att ni är ofta den klubb som har flest nya spelare varje säsong, nu har det smygit upp ett rykte om att Kim Nylander kan vara aktuell som spelare nästa säsong, kan du bekräfta/dementera detta?


Ja du den lär du få veta inom kort om det blir så, Kim har tränat med oss i snart 2 år kontinuerligt och vi trivs med han och han med Åsa
 
Har du någon idol inom pingisen just nu?

Spelare Är det helt klart " Kenta Matsudaria" tycker ni skall se han i det följande klippet så kanske ni förstår varför jag gillar han som pingisspelare http://www.youtube.com/watch?v=s_XeJT2-_iw
från Japan


Tränare är många , jag har alltid försökt att ta det bäst från varje tränare jag har jobbat med runt omkring i Sverige å väva in det i min egna tränar stil, men måste jag säga någon som jag tycker har mer än andra tränare i Sverige så tycker jag Linus Mernsten från Rekord han har stor internationell erfarenhet , oerhört taktiskt och tekniskt kunnig samt har en tuff ledar stil.Vad är det roligaste med att tillhöra en förening som Åsa?


Att vi är som en stor familj alla... en för alla , alla för varandra


Nu är det sommarträning som gäller i Åsa Pingis vet jag, hur pass hård körning blir det? Det är ju nu du lägger grunden för vad som senare i höst ska skördas, tror du att många klubbar satsar som ni gör under sommaren?


Jag vet att ingen annan klubb i Sverige har så mycket ledarledda sommar träningar i Sverige så svaret är nej, men därmed inte sagt att vi kommer lyckas bäst!!
 
Favoritmat / Favoritdryck ?


Jag gillar Pepsi Max  och mos och köttbullar 
 
Hur tror du att erat div 1 lag samt div 3 lag kommer att stå sig nästa säsong?
 

Detta är en fråga som jag helst inte skulle vilja svara på men =
Div 1 = 2-3a  med ett starkt och jämt lag med goa spetsar kan vi bli farliga mot ALLA
Div 3 = 4-5 a  Tror att vi skall spela med lite ungdomar vissa matcher för att slussa in dem i denna serie så kan det bli svårt att bli topp 3 men vänta och se vad Olle trollar fram..


Nånting som jag ansåg själv när jag var spelare i Åsa var att det är ett stort engagemang från alla håll, både från ledare och framförallt från föräldrar som lägger ner väldigt mycket tid i hallen, skulle Åsa pingis kunna klara sig utan alla hängivna föräldrar? Jag tänker på familjen Börjesson/Bergand, Pettersson. tex ?Jag tror att alla har sin roll i en klubb och ingen är givetvis oersättlig i en förening eller skall inte vara det i alla fall, men jag försöker att involvera föräldrar i verksamheten från första början vi har en del ganska nya hungriga föräldrar som drar i viss olika trådar .
familjerna B och P är givetvis oerhört värdefulla för föreningen de gör mycket som ingen ser (lott listor, bingo, bingolotto,loppis, styrelse arbete mmm) och detta är jag givetvis tacksam för ! 
Nu ett segment som alltid körs "I hövvet på" - men denna gång blir det lite speciellt eftersom du inte är spelare själv längre. Ta ut ditt all-star team som ska spela i Division 3. Du får välja vilka spelare du vill, dock måste det vara personer som spelade division 3 under förra året samt får du INTE välja Åsa spelare för då vet jag att du skulle välja just 4 åsa lirare! :) Fyll i 1:a till 4:a med motivering nedan:

Div 3 VSSÖ

Försteman: Jan Mårtensson (Vaggeryd)
Motivering: Fruktsnsvärt hård att mötta ger aldrig bort 1 boll utan stabil och alltid på topp trots ålder 
Andra man: Magnus Trygg (Husqvarna )
Motivering: Svårspelad och placerings säker
Tredje man: Simon Carlsson (Horred)
Motivering: Har ett stort taktist kunnande (hade när jag spelade mot han i alla fall och en stabil skalle) Sedan maler han sönder sina motståndare i denna serie 
Fjärde man:Gabriel Sveden (sjömarken)
Motivering: En stabil spelare i Div 3 som aldrig ger bort en match utan kommer att kämpa tills sista bollen är slagen lurig kick serv..
Coach: (Du får inte välja dig själv) Conny 
Motivering: är väl den ända "riktiga" tränaren i denna serien som följer sitt lag i alla lägen och kan troligvis hugga av sin högra hand om de inte går upp till Div 2 detta år , kanske han säljer sin husbil och köper in ett par ännu vassare spelare tills efter halvtid.


Min tippning av denna serie =
 

Div 3 VSSÖ
1Huskvarna Södra IS
2Vaggeryds BTK
3Tölö BTK
4Horreds BTK
5Åsa BTK
6Sjömarkens BTK
7KFUM Bankeryd

8Mariedals BTK

 

 

Stort tack för ditt deltagande Micke! Vi ses snart i hallen!

 

//Nyman