Det är ett sant nöje och en stor ära att få presentera nästa deltagare i segmentet, i hövvet på. En man som inte behöver någon större presentation, I mina ögon Sveriges bästa pingisspelare på Herrsidan de senaste åren.

Nedan hittar ni intervjun med PG!

 

Namn: Pär Gerell

Ålder: 31

Civilstatus: Singel

Bor: Falkenberg

Nuvarande klubb: ASTT Chartres

Tidigare klubbar: Dänningelanda BTK, Falkenbergs BTK, TTF Liebherr Ochsenhausen

Pär Gerell, du är nästa man ut till segmentet ”I hövvet på”, jag måste erkänna att det känns som en stor ära att du ställer upp på detta. Jag antar att du själv är lika hedrad? J

Svar: Ja självklart är jag hedrad av att vara med här!

Har du hållt igång bra under sommaren, hur är formen?

Svar: Har haft lite problem med en höft så kört mycket rehab i sommar, började träna pingis i slutet på juli så formen blir bättre och bättre

Senaste tävlingen på hemmaplan för ett par veckor sedan i Halmstad Masters, du tog dig till final i Herrar Elit men föll där i femte set emot Harald Andersson, hur ser du på din turnering?

Svar: Ville få en tävling innan ligan startade i Frankrike, hade inte spelat en tävlingsmatch på 3 månader nästan. Tyckte det gick bra, Harald lirade bra så var inget att säga om.

Du spelar seriespel borta i Franska ligan med Chartres idag, hur trivs du med livet i Frankrike?

Svar: Jag trivs mycket bra här, vi har ett bra lag och vunnit ligan två år i rad, och gör mitt fjärde år i klubben

För de som inte vet, kan du berätta lite vilka övriga lirare som spelar i ditt lag?

Svar: Gao Ning, Robert Gardos och Damien Eloi

Vad har du för tankar om säsongen, vad siktar ni på som lag?

Svar: Vi siktar givetvis på att försvara vårt guld i ligan. Det blir tufft, både Hennebont och Pontoise främst har starka lag. Sen i champions League hoppas vi på minst semi igen. Vi var ju i final ifjol men det är många starka lag så skulle vi klara semi tycker jag det är bra jobbat.

Vad har du för personliga mål med säsongen?

Svar: Hoppas prestera bra på EM, kan man få med en medalj så hade det varit trevligt;) Sen förbättra min ranking och utvecklas som spelare. Sen givetvis att vara i grym form till lag VM så vi kan göra ett bra resultat i Japan.

Saknar du Sverige, mamma scans köttbullar och raggarfester ? Eller har du helt accepterat att det from nu är rödvin, baskrar och baguetter?

Svar: Nej bor ju i Sverige, så är inga problem. Åker ju bara till Frankrike till matcherna. Men visst blir det baguetter och lite rödvin när man är här nere:)

Favoritkäk:

Svar:Spaghetti och köttfärssås

Vad ljuder mest ur dina högtalare för tillfället?

Svar: Lyssnar som alltid mycket på Springsteen. Han är husguden:)

Hur mycket följer du pingisligan nu när den drar igång? Antar att du hänger med skapligt på hur det går för i alla fall Falkenberg och Halmstad?

Svar: Kollar alltid resultaten samma kväll som matcherna spelas. Sen om jag är hemma är jag alltid på plats i Falkenberg el Halmstad och kollar. Tycker det är en intressant liga i år med en 5-6 lag som ser vassa ut.

Vilken är hitills höjdpunkten i din karriär enligt dig själv?

Svar: Lag EM silvret i Gdansk 2011 smäller högt. ligagulden med Chartres och SM-guldet i singel är också höjdpunkter.

Bästa spelare du mött?

Svar: Har mött alla dom bästa kineserna, Zhang Jike, Ma Long, Xu Xin ,Wang Hao. Dom är vassa.

Bästa spelare du slagit?

Svar: Slog Schlager när han va 3a på världsrankingen. Så han är den högst rankade jag slagit när spelaren hade den rankingen.

När mår Pär Gerell absolut bäst?

Svar: Dagen efter en go vinst med klubblaget, med en öl i handen, vänner och go musik:)

En gammal tvååker-son, vid namn Ola Sonström, påstår att han har pluskvot på dig. Kan du bekräfta eller dementera detta?

Svar: Haha, har han säkert. Han var ju bättre än mig när vi var yngre och sen la han ner när jag började bli bättre, så säkerligen har han det:)  (Här skulle jag vilja öppna upp möjligheten för en returmatch. Sonström - Gerell över 5 set, som filmas och läggs upp här senare, vore grymt underhållande :))

När får vi se dig spela i svenska högsta ligan igen?

Svar: Får se, just nu är klassen och lönen så mycket bättre i Frankrike och Tyskland än i Sverige, så svårt att flytta hem till pingisligan nu. Men spela i pingisligan igen kommer jag att göra, får se när bara.

I mitt tycke är du etta i Sverige, en ganska klar sådan. Vad tror du om ungdomarnas framfart? Kan vi förvänta oss att Sverige än en gång blir en stormakt inom bordtennisen ?

Svar: Tycker ungdomarna blir bättre och bättre. Dom tränar hårt och det är det viktigaste. Sen om vi får in mer kunniga tränare steg för steg, så kommer vi bli starkare och starkare. Det är tuffare konkurrens nu, men jag tror absolut att inom kanske 3-4 år så kan vi vara ett mer slagkraftigt landslag. Hur bra är svårt att säga.

Nu till den sista delen, detta är en del i segmentet som är given varje gång men som behövs modifieras en del i ditt fall. Plocka ut ditt absoluta dream-team med spelare som du har spelat tillsammans med genom åren, med en motivering. Du kan gå enbart på spelstyrka, sköna gubbar eller vad du vill (Du är en utav spelarna såklart)

Första man: Gao Ning

Motivering:Han lägger knappt en match här i Chartres. Vi kallar honom det mailman, han leverar varje match och då får man vara etta i mitt lag.

Andra man: Jag

Motivering: Har lirat mycket som tvåa både i landslaget och klubben, så kan vinna nån match då och då om Gao sviktar:)

Tredje man: Jörgen Persson

Motivering: Stabilaste lagspelaren jag spelat med. Har en sjuk kvot med landslaget i lagsammanhang. Får han chansen att vinna tar han den.

Coach: Stellan Bengtsson

Motivering: Både jag och Jörgen har fått enorm hjälp av Stellan, så tror han skulle kunna coacha vårt lag ganska bra ;)

 

PG, du ska ha ett enormt stort tack för att du tog dig tid att svara på dessa frågor och jag önskar dig ett stort lycka till med säsongen 

 

//Nyman