Namn  : Anton G Snygg

Ålder: 17

Klubb: Halmstad BTK

Tidigare klubbar: BTK 72 Trönninge

Spelat sedan: Andra Klass

Stomme: Rosewood NCT V

Gummi: Fh - Bluefire   Bh - Calibra LT

 

Vad tycker du om säsongen hitills? Ni är klara seriesegrare, ganska väntat enligt mig. Känns det bra att det nu är klart?

 Säsongen har varit väldigt rolig! Vi satsade från början på serieseger och det lyckades vi med. Alla lirare i laget har gjort bra ifrån sig. De ska ha all cred! Skönt att det nu är klart, så att man kan slappna av och spela ut de sista matcherna. Innan har man alltid haft lite press på sig att man måste prestera. Jag tycker att standarden på serien har varit riktigt bra, nästan alla lag har en riktigt bra etta. Alla kan slå alla, vi i Nissan har tappat poäng mot EOL och Landeryd, lagen som ligger sist för tillfället. Detta visar hur jämn denna serie är. Jag spelade i tvåan förra året och det är ganska stor skillnad mot trean. I trean så är det inte lika allvarligt och det är många som bara spelar för skojs skull. Detta är skönt.

 

Vad anser du om din egen insats?

Mina insatser har varit väldigt upp och ner måste jag säga. I början av säsongen så var det väldigt vacklande spel ifrån min sida. Jag kunde vinna mot de bättre spelarna i serien, men jag förlorade även mot de lite sämre spelarna. Mitt humör var inte alls på topp och jag tror det var därför som det gick dåligt. Så efter halva säsongen så låg jag på minus. Jag bestämde mig för att sluta klaga och det har verkligen gett resultat. Jag har spelat riktigt bra, och bara förlorat några enstaka matcher efter jul :)

 

Hur många pass per vecka blir det?

Jag pluggar på Aspero idrottsgymnasium, så där får vi köra tre morgonpass varje vecka. Sen så blir det kanske 3 pass på kvällen också så det blir en hel del. 6 pass per vecka och sen är det oftast serie eller tävling på helgerna. Riktigt kul!

 

Vilket lag tror du kommer får kvala upp mot division 2 från denna serie?

 Teoretiskt sett så har hela 4 lag chansen att komma 2:a. Lidhult, Horred, Onsala och Åsa. Jag tror att vi kan räkna bort Åsa, även om de lyckas komma upp på samma poäng som de andra så har de ingen bra kvot. Horred tror jag inte heller på, de har två riktigt tuffa matcher kvar, Åsa och Nissan. Vad jag har hört så har också Horred lite problem med att få med sitt bästa lag till sammandraget. I första matchen till helgen så tror jag att Onsala slår EOL. Medans jag tror att Lidhult förlorar mot Landeryd. Jag tror att Landeryd toppar eftersom de ligger på nedflyttningsplats. OM detta stämmer så blir det en avgörande match mellan Lidhult och Onsala. Vem som vinner här beror helt på vilka Lidhult ställer upp med. Jag tror inte att något lag egentligen vill gå upp. Eftersom bådas a-lag redan ligger i tvåan. Men jag satsar på Lidhult!

 

Hur ser ett typiskt träningspass ut i Halmstad?

 Det börjar med löpning och stretch i ca 10 min. Sen så väljer Tickan eller Figge ut vilka som ska spela. Har man tur så kanske man får köra ett pass med a-laget. Dock inte så ofta. Efter uppvärmning är det dags för inbollning och sen brukar det bli ungefär två övningar fram till paus. När pausen är slut så blir det ytterliggare några övningar, sen så brukar det avslutas med några matcher. Mardrömsscenariot är sedan fys med Åsa (sjukt jobbigt!) Efter passet så brukar man även hinna med några loop mot loop set om en cola. Detta är träningens höjdpunkt!

 

Har du sysslat med andra idrotter tidigare? (Gör du det fortfarande?)

Jag höll på med fotboll ganska mycket förr. Jag var anfallare och jag tyckte det var riktigt skoj. Men för 3-4 år sedan så fick det bli att satsa bara på en sport och som ni ser blev det pingis!

 

Vem är den bästa spelare som du har mött?

Jag har inte mött någon jätte bra seniorspelare. Men ungdomar har jag mött många bra, de bästa är nog Carl Ahlander-Johansson och Anton Källberg. Här  har det blivit förluster.

 

Senior SM gick av stapeln förra helgen och slutade med Fabian Åkerström som segrare, var du förvånad?

Ja, jag var väldigt förvånad! Tidigare har jag aldrig tyckt att Fabbe är speciellt bra, men jag följde faktiskt SM:s livesändning på datorn och jag måste säga att han var en värdig vinnare. Han spelade riktigt bra! Förhandstipset låg på Kristian Karlsson eller Pär Gerell, men oj va fel man kan ha!

 

Vad är ditt mål med din bordtennis?

 Mitt mål har alltid varit att spela i pingisligan. Det är en bra bit kvar, men det är dit jag siktar!

 

Hur är det att spela i samma lag som farsgubben?

 Kul! Även fast han börjar bli lite gammal så håller han fortfarande hög nivå! Skönt att ha en spelare i laget som man nästan alltid kan vara säker på att han går fullt. Jag är väldigt imponerad av farsans feeling och servar.Synd att man själv inte har tagit efter hans servar! :( Sen så kan jag också passa på att svara Jimmy Björkman i hans förra inlägg. Det stämmer faktiskt inte att jag spelar bättre när pappa är med, det är nog faktiskt tvärtom (Det har jag tänkt påpeka många gånger ang Björkens kommentar, men man får väl låta han tro att han har rätt tänkte jag men nu fick du det svart på vitt! ) Lite synd! men målet tills nästa säsong är att få bättre kvot än farsan!

 

Vilken match har varit den roligaste att spela denna säsongen (serie eller tävling)?

Matchen mot Åsa måste ha varit den roligaste. Äntligen fick man spela lite rolig pingis. inget "gubbspel" som det ofta blir mot de andra lagen i serien! (Här måste jag flika in lite. Inget Gubbspel?? Ett lag som har en spelare som Robin Petersson i laget borde klassas som ett ENORMT GUBBSPELANDE LAG!! ) Fast matchen mot Kari var helt klart den bästa och roligaste. Han betedde sig riktigt dåligt, ossade mig upp i ansiktet på turbollar, men det blir jag bara taggad utav! Jag vände och vann med 3-1! Uss!! Viktigt!

 

Vem är seriens bästa spelare enligt dig?

Detta är väldigt svårt att säga. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Det finns många som jag tycker är jämnbra. Norberg, Åke, Simon C (antar att du tänker på Horred;)) Anders Snygg, Fredriksso. Någon utav dessa får det bli!

 

Du har blivit uttagen i samtliga all star team hitills. Det måste kännas bra?

Det är klart att det känns bra, men väldigt förvånande! Både jag och Fredriksson ligger nu i topp.Frågan är om jag ska ta med honom eller inte. Jag kanske ska satsa på att gå upp i ensam ledning? :)

 

Starkaste slag?

Forehand helt klart. Skulle jag inte haft min forehand så skulle jag inte vunnit många matcher kan jag säga!

 

Svagaste slag?

Returspelet får jag nog säga. Om det nu räknas som ett slag? Jag känner att så fort jag möter en spelare som är bättre än mig så är det alltid denne som får attackera före mig, jag kan inte lägga undan på den andres serve. Detta är något som jag måste förbättra! Min backhand är inte heller någon höjdare, försöker jobba forehand över hela bordet så mycket som det går!

 

Favoritmusik?

Det blir att åka ganska mycket buss varje dag så då det att sätta i hörlurarna.För det mesta så är det "taggmusik" innan träning eller tävling. Då är det house, techno eller rock som gäller!

 

Ta nu ut ditt all-star lag! (du måste ha med dig själv)

Som dem andra också har skrivit så vill man såklart ha med gubbarna ifrån sitt eget lag, Jag tycker att Nissan lirarna är grymma. Men jag blir tvungen att bortse ifrån dessa,

Mitt dreamteam skulle bestå av mig och:

Åke Grönlund: Åke är riktigt säker och han är verkligen värd en plats i laget. Man måste kämpa för varje poäng emot honom, han gör absolut inga enkla misstag. Om jag minns rätt så har han bara lagt 2-3 matcher i serien- Dessutom är han den enda som tagit set på Figge!

Simon Carlsson, horred : Simon är nog den som har den högsta högstanivån i serien. Jag själv har nog adrig fått så mycket pisk som jag fick emot Simon. Han är grymt bra när han är inne i sitt stim. Synd att han är skadad nu. skulle vilja ha revansch till helgen! :)

Thomas Norberg : Riktigt säker deff. Tror t.o.m att han har spelat i landslaget förr. Det känns som de bästa spelarna i serien knappt har mött varandra. Men NOrberg har i alla fall visat att han kan slå alla (nästan, haha) Dessutom så är det riktigt kul att kolla på när han spelar. Långa och roliga poäng för det mesta. :)

 

Tack för din medverkan Anton!

Signerat//

Nyman