Då följer vi upp första succe inlägget, med inlägg nummer två.

Nu är det Jimmy Björkmans puls vi tar!

 

Namn: Jimmy Björkman
Ålder: 24
Bor: Halmstad
Jobb/Plugg: Studerar på affärssystemprogrammet på Högskolan i Halmstad
Civilstånd: Sambo
Spelat sedan: 1995

 

Så Jimmy, vad tycker du om säsongen hittills?
- Jag tycker att det har varit en riktigt rolig säsong med en jäkla massa bra lag och matcher. Nästan alla lag förstärkte ju med ett par klasspelare vardera inför säsongen, och även under säsongen, vilket har gjort att nivån på matcherna har blivit riktigt bra. Vi i Lidhult gick själva in med målsättningen att klara oss kvar med tanke på alla nyförvärv och upphaussade spelare här på bloggen, men vi är riktigt nöjda med att just nu slåss för en kvalplats uppåt inför sista sammandraget. För egen del tycker jag det är riktigt gött att vara tillbaka i 3:an efter att ha harvat i 4:an ett par år nu.

Blir det kval tror du eller vad tror du händer?
- Det beror mycket på vilka både vi och Horred kommer att ställa upp med. Horred har svåra motståndare i både Nissan och Åsa och de kan ta allt från 0-4 poäng på dessa matcher. Vi har också jobbiga motståndare, Landeryd slåss för sin överlevnad i serien och med fullt lag har de ett av seriens bästa lag. Onsala har ett jämt lag där Åke sticker ut lite mer och är en spelare som inte släpper många matcher. Jag höjer ett varningens finger för Onsala faktiskt som kan överraska och gå förbi både oss och Horred. Men jag tror vi behåller vår kvalplats när sista bollen är spelad. Det kanske är dags för oss att slänga in både Anders Fredriksson och Tomas Norberg samtidigt?!

Hur är det med ditt knä?
- Det är knappt att jag själv vet hur det är med det. De senaste 2 månaderna har bestått av mycket haltande, en del kryckor och flera läkarbesök. Nu har jag i alla fall fått rådet att gå till en sjukgymnast och börja röra mig vanligt igen. Någon läkare säger att det behövs operation för att det eventuellt finns en lös benbit i knät och någon säger att det inte finns det och att man ska försöka köra på som vanligt så vi får väl se. Klart är i alla fall att det inte finns några skador på mitt korsband och menisk som jag olyckligt drog av för 4 år sedan. En eventuell comeback i sista sammandraget hade ju inte suttit fel, man blir inte dåligt spelsugen av att sitta bredvid och titta på!

Nöjd med de matcher du gjort under säsongen?
- Både ja och nej. Ja för att jag tycker att jag har slagit de jag ska slå och ändå spelat hyfsat med tanke på flera år av väldigt tråkigt och omotiverande spel i fyran. Gick även in med målsättning att vinna 40 % av matcherna och enligt min uträckning så har jag vunnit 44,44% :) Nej säger jag därför att jag inte har haft det där lilla extra i femte setet. Förlorade de fyra första femsetarna mot Kramsjö, Schultze, landerydarna Johansson och Aronsson innan jag i den femte fick vända 0-2 mot Holmström i Onsala. Trenden bröts ju där men knäskadan kom ju väldigt olägligt sen också.

Bästa slag?
- Jag lever mycket på min serve och mitt block/ballong på halvdistans. Har ju dessutom en stenhård stim-backhand som när den sitter bara susar förbi motståndarna ;) Men med en träffsäkerhet på kanske 40 procent så ska väl inte den nämnas som bästa slag så det får bli serven som är mitt bästa slag pga av att jag har många olika servar som jag kan variera.

Sämsta slag?
- Forehand-loopen har gått och gömt sig denna säsongen, har väl försökt loopa 15-20 ggr kanske under hela säsongen så det är väl inget slag grabbarna i serien pratar sig skraja om :)

Favoritmotståndare?
- Deffen Mikael Nilsson i Verum, innan i Markaryd. När jag var yngre kunde jag aldrig slå honom men när jag väl vann första gången så hände något och nu kan jag inte förlora mot honom.

Mardrömsmotståndare?
- Den här frågan har du väl gått och väntat länge på att få ställa? ;) Så det är väl du Anton! Vad står det i matcher nu tror du, 1-15 till din favör? Men nu var det ju säkert 5-6 års sedan vi möttes senast och både du och jag vet ju att jag slår dig 8 av 7 dagar i veckan nu! Så för att ta i nuläget så måste jag nog säga Gustav Aronsson. Jag kan verkligen inte slå den killen. (Korrigering krävs här. Dels förstår jag inte vad du menar med att jag väntat på att ställa den frågan, det är en standard fråga i i Hövvet på;) Sen är 1-15 en ruskig underdrift. 1-35 är närmare sanningen. Hoppas vi får mötas snart så du kan försvara det uttalandet i hagen också;))


Favoriträtt?
Det finns ju så mycket god mat här i världen! Jag lagar mycket mat och då speciellt italienskt så favoriträtten får nog ändå bli min ragu-lasagne med hemmagjord pesto och toscansk brödsallad till. Ett glas rött till det också, ja tack.


Bästa spelare du har mött?
- Här får jag nog säga två stycken Växjöspelare. Jag mötte Andreas Thörnkvist i dm när jag var 16 år och ser man till hur bra han har blivit så är han nog den som är bäst nu som jag har mött. Men den som var bäst när jag mötte honom är nog Henrik Johansson som jag mötte när jag hoppade in i i vårt a-lag för 2 år sedan, riktigt jävla bra lirare måste jag säga. Sen ska ju inte glömmas bort att jag har slagit ett antal bollar med den store Jörgen Persson, och detta i rydöbruks mini-lilla hall av alla ställen!

Vilken period i din pingiskarriär har varit roligast?
- Det måste vara perioden när jag var 15-18 år och reste runt på alla tävlingar som fanns. Vann man en match var man bäst i världen och den känslan saknar jag väldigt mycket. Men jag måste ändå nämna den här säsongen som en av de roligaste i mitt liv. Efter att ha dragit av korsbandet vid 20 års ålder och ett års rehab på det så fanns inte mycket motivation för pingis kvar. Det blev ju inte heller bättre av att spela i div 4 ett par säsonger med veckomatcher borta mot rydöbruk och liknande. Men motivationen kom tillbaka inför den här säsongen och jag har nog tränat lika mycket den här säsongen som jag gjort de senast 4-5 åren sammanlagt. Det ska för övrigt också sägas att både herr Nyman och Robin Pettersson var lika tävlingsglada vid 15-18 års ålder vilket gjorde att vi i princip alltid träffades på alla tävlingar, jävligt trevliga killar som gjorde tävlingarna mycket roligare!

Hur spenderar du helst en fredagkväll?
- Den avnjuts gärna hemma i sällskap med flickvännen och god hemlagad mat. Annars funkar 3-14 öl och en pizza väldigt bra också ;)

När blir du förbannad?
- När jag spelar dåligt kan det ibland bli lite högljutt (märks det?!). Konstigt nog har jag bara samlat på mig en 3-4 gula kort under min "relativt" långa karriär. Sen vill ni inte se mig när Arsenal förlorar heller, då smyger sig Hulken gärna fram. Och i dessa tider lyser det grönt rätt ofta hemma hos oss...

När mår du riktigt, riktigt bra?
- Lördag eftermiddag kl 16.00 med en iskall öl på bordet och stryktips-lappen framme, gärna med Arsenal på tv:n och Arsenal-tröjan, shortsen och strumporna på. Då mår jag som en kung.

All star lag? (Du måste ha med dig själv och du får inte välja med Kevin eller Figge)
- Ett måste är ju att ha med mig själv, man kan inte ha ett all star-lag utan att ha med en som ballongplockar och underhåller publiken med långa härliga bollar! Så första valet blir därför enkelt och faller på mig. Övriga spelare skulle bli som följer:


Anders Fredriksson - Vilken lirare alltså. Jag hade glömt hur bra den här killen var innan vi snappade upp honom inför den här säsongen och jag kan inte säga att det var ett dåligt nyförvärv för oss. Stabil som spelare och gör inga dåliga matcher. Sen måste jag också ha med honom för hans coachning, han trycker alltid på rätt saker som behöver förbättras under matchen och har alltid ett go som smittar av sig när man spelar.


Anton G Snygg - Vilken utveckling killen har haft! Gått från att ligga minus efter ett par matcher till att fullständigt pulvrisera motståndet resten av säsongen. Han har blivit mycket jämnare och en sån forehand måste man ha med i sitt all star-lag. Är dessutom den enda som slagit Tomas Norberg i år vilket ännu mer bekräftar hans närvaro här i mitt all star-lag.


Anders Snygg - Klart vi ska ha med pappa Snygg också! Det går inte att bortse ifrån rutinen han kan tillföra och han gör nästan aldrig någon dålig match vilket statistiken i serien visar. Tror dessutom att mini-Snygg spelar bättre när han närvarar =)


Sen har jag också bestämt att Pelle Johansson ska få hoppa in i dubbel istället för mig, med endast en förlust på hela säsongen i dubbelspel så blir detta all star-lag komplett :)

Stort tack för din medverkan Björkman!

Trevlig kväll!

 

Signerat

Nyman