Då var det dags för en ny i Hövvet på, ledsen att det dragit ut på tiden.

Jobbresa till Stockholm som försinkade grejjerna lite grann. Nu är den här dock!

enjoy och hoppas att jag ser många utav er nissar på Masters i helgen!

Namn: Johan Andersson

Ålder: 31

Civilstatus: Gift, 2 barn

Klubb: Kungsbacka BTK

Tidigare klubbar / Moderklubb: Mariedals IK, Sandareds BTK, ÖSTK, Onsala BTK, Tölö IF

 

Jaha Johan, då var det dags för dig, precis som din lagkompis Kindblom att bli granskad, det måste kännas lite nervöst att följa upp efter Kindblom?

Svar: Kindblom är ju en man med många strängar på sin lyra så lite skakigt är det allt. Men du har ju varit ganska snäll mot dina intervjuobjekt här på bloggen så det kändes ok ändå

Säsongen är till enda och en ny har börjat. Om vi börjar med en snabb tillbaka blick, vad tycker du om ditt och lagets prestation under förra året?

Svar: Min prestation var ganska bedrövlig tyvärr. För lite träning bidrog säkerligen till det, och att jag inte kan vinna femsetare nuförtiden i serien. Har säkert med träningsmängden att göra det med. Laget var stabilt hela säsongen och vi klarade målsättningen att hänga kvar utan större problem vilket såklart var gött.

 Hur länge har du sysslat med denna ädla sport?

Svar: Låter helt galet när man säger det men 23 år har det blivit. Jag kom förbi lägga-av-perioden och nu är det väl bara att köra på.

Förutom att spela för Kungsbackas a-lag, har du någon annan roll i klubben?

Svar: Nuförtiden lägger jag nog minst tid på att spela själv. Är även lagledare för a-laget och sitter som ledamot i styrelsen där jag är träningsansvarig sedan ett år tillbaks och för denna säsongen även lagansvarig.

 Hur ser en ultimat fredag ut för Herr Andersson?

Svar: Dem kommer komma nu till hösten då jag är pappaledig varje fredag och innebär förmodligen en tur till simhallen, en onödigt stor kanelbulle, och på kvällen en god middag med familjen och några vänner på besök över en flaska vin eller två.

Favoritkäk?

Svar: Ryggbiff

Favoritlåt?

Svar: Svåraste frågan på hela intervjun... :) Kan vara... Notorious thugs med Bone thugs N Harmony och Notorious B.I.G. eller... Discoteque med Radiohead eller... Die Alright med the Hives... Eller... fan vilken svår fråga!

Vad tror du om era chanser i detta års serie?

Svar: Det ser bra ut. Hade vi haft en mer solklar etta hade vi kunnat ta hem det till och med men övre halvan känns som ett bra mål.

Eftersom jag har lite insikt i vad du gör, då främst att du pysslar med laguppdelningen i klubben, kan du gå ut med info om vilka som kommer att tillhöra Tölö BTK under nästa säsong? Folk gissar ju sig blåa på bloggen annars!

Svar: I Tölö kommer Marcus Carlsson, Mathias Svensson, Pontus Ljunggren, Johan Jakobsson och Simon Carlsson spela. Alla lag kommer presentera på vår hemsida inom någon vecka så stay tuned.

Har ni gjort några nyförvärv till Kungsbacka under denna säsong?

Svar: Agent Nyman gjorde ett strålande jobb och hjälpte till att fixa Simon Carlsson till oss från Eol, Varberg.

Hur ofta försöker du att träna under säsong?

Svar: Försöker träna två gånger i veckan men mer troligt är väl att det blir en gång i veckan.

Vad har du som största merit som spelare under din pingis karriär?

Svar: Inga jättetoppar direkt men var regerande mästare i HJ17 i både Askim Cup och Askims jultävling ett år. Gjorde även en bra tävling i Herrljungas HE ett år då jag gick till kvarten efter att bland annat ha slagit Fredrik Andersson, Falköping.

Hur tycker du att omorganisationen i er klubb har funkat sen KBA slogs ihop med övriga lag i norra halland?`(förutom Åsa)

Svar: Tycker det funkar bättre och bättre för varje säsong och nu har vi en spännande säsong framför oss som Hallands största klubb sett till antalet medlemmar och arrangör av JSM. Tölö och Onsala var det som slogs ihop och vi hade olika styrkor med oss som klubbar som vi måste få in i Kungsbacka på bästa sätt. Onsala har alltid haft en bra struktur bland annat medans Tölö varit duktiga på klubbanda. Även Särö stod utanför sammanslagningen för övrigt.

Nu till ett segment som alltid är standard i kategorin ”I hövvet på”, men som vi omformulerar lite. Normalt så ska man utse ett ”dreamteam” med spelare från Div 3, men eftersom du spelar i div 2 och att jag inte har någon större fokus på eran serie här på bloggen så kör vi ett dreamteam över en karriär. Utse tre stycken medspelare och en ledare som du spelat med / emot under dina år som pingisspelare. Kan gå på spelstyrka, trivsel, kompisbetoning, eller vad du vill. Allt som krävs är ett namn och motivering. (Det blir roligare om du inte väljer tre stycken kba lirareJ)

Svar: 1 - min gamla parhäst Carl-Johan Nilsson, ÖSTK, då vi kompletterade varandra väldigt väl i dubbel och var svårslagna där.

2 - Mathias Översjö, då Byttorp/Mariedal, nu Eslöv, då vi spelade riktigt roliga matcher i Boråstävlingar när han kom fram, och han har ju blivit rätt duktig nu.

3 - Nils Dahlberg, Askim/Warta/nu Mölndal är en skön lirare.

Som ledare frångår jag kravet om att inte välja Kungsbackalirare och väljer Mathias Svensson som är den som coachat mig bäst genom åren. Bara man hejdar honom lite.

Stort tack för att du tog dig tid och vara med på detta och stort lycka till med säsongen!

Tack Anton och lycka till själv!

//Nyman