Tänker göra ett nytt avsnitt på bloggen som jag väljer att kalla I Hövvet på:

Här kommer jag att "intervjua" personer ur serien och om detta är omtyckt inslag så är det tänkt att det ska löpa vidare framöver. Främst kommer spelare som tillhör serien att behandlas men kan även bli nåt avsnitt med utomstående lirare. 

Först ut är Simon Carlsson från Horreds BTK. Tack för att du tog dig tid att svara Simon!


Ålder: 29
Civilstatus: Sambo
Bor : Stockholm
Jobbar: TV4
Tidigare klubbar: Varbergs BTK 
Spelat sedan: 1989 (Första året i Rolfstorp, där farsan var tränare) 

Hur många pass per vecka kör du ? Tyvärr måste jag erkänna att jag knappt kör någon pingis alls. Försöker dock köra minst ett pass dagen innan varje sammandrag. Gärna lådan med Conny i Horred, om det hinns med. Han vet hur man kör skiten ur folk och det gillar jag! Jag är en sån där jobbig en, som gillar att köra fotarbete. Men sammanlagt blir det alltså ca 10 pass under säsongen. Däremot tränar jag mycket löpning. Springer ca 5-6 mil i veckan. Så kondisen är det inget fel på! Gör milen stabilt under 40 min.

Du ligger på ett stabilt plus i serien i år, väldigt stabilt, nöjd med säsongen hittills? Jag är nöjd, helt klart. Har haft marginaler på min sida och spelat bra i avgörande lägen. Ställer dock höga krav på mig själv och tycker självklart alltid att jag ska gå fullt. Men det är många grymt luriga typer i serien, så man får passa sig. Är man det minsta okoncentrerad är det någon som drar ner brallorna på en.

Vilken match ur individuell synpunkt är du mest nöjd över? Första matchen mot Anders Fredriksson var stabil och bra, kändes gott att vinna. Min matchen mot Anton Snygg var kanske min bästa. Jag tror i princip att allt jag slog på gick in. Efteråt var jag nästan tvungen att be om ursäkt till Anton. Mitt stimm var alldeles för galet bra. Köpte trisslotter på vägen hem, men tyvärr stimmade jag inte lika mycket där... 

Vilken lagmatch under säsongen är du mest nöjd med ur individuell synpunkt?

Första matchen mot Lidhult spelade jag bra och stabilt, gick fullt. Även andra matchen mot EOL stämde spelet bra, jag var taggad till tänderna och har typ aldrig varit mer nervös. Man vill ju alltid tvåla dit varbergarna. ;) Tyvärr, trots att jag spelade grymt, fick vi torsk. Så kan det vara i lagmatcher, och det är ju tjusningen! 

Sämsta match ? (individuell) Två förluster är jag besviken över. Det är senaste sammandraget när jag mötte Pelle i Lidhult. Inte just för att jag förlorade, utan för att jag inte riktigt kunde komma in i matchkoncentration. Pelle var inte heller på topp och jag borde kunnat ha dragit nytta av detta. Men min skalle och kroppen vill tyvärr annorlunda. Min första match för säsongen var inte heller något vidare. Tappade en 2-0 ledning på Richard i Eol. Det var inte den start jag ville ha på säsongen! Trots  att jag gick på en sådan mina i första matchen, har det ju ändå gått ganska bra. 

Sämsta lagmatch (individuell) ?Helt klart min match mot Lidhult i senaste sammandraget. Kom inte alls upp till den nivå jag vet att jag kan spela på. Dock gjorde mina lagkompisar i Horred en grymt bra match och räddade mitt skinn! Tack för det gubbar (Wester, Knutsson och Conny-boy)!

Vad under säsongen som gått har gjort dig besviken? (kan handla om vad som helst, standard på hallar, domare, publik etc)

Jag tycker säsongen har varit grymt bra! Inga större incidenter att klaga på. Tycker också att de flesta sammandrag varit bra, och spelats i bra hallar. Jag kan tycka att det är lite synd att lagen i serien kan variera i styrka väldigt mycket, beroende på vilka gubbar som är med. Tycker att vi i Horred har haft lite otur, och fått möta en del lag när deras bästa gubbar varit på plats. Men det är säkert samma för alla. Även vi har ju haft lite olika lag i olika sammandrag. Men det blir ju lite av ett lotteri när det ser ut på detta sätt. Har man tur kan man få med sig lite poäng för att några lag saknar sina bästa spelare just när man möter dem

Vassaste slag? Hum... Har egentligen inget slag som är supervasst... Är liksom hyfsad jämn och säker, det är det jag vinner på. Men kanske att jag några gånger per säsong får in en och annan schysst backhand.

Ett mindre vasst slag? Samma här. Ingen direkt svaghet. Kanske svagheten är att jag inte riktigt har något vinnande slag, utan måste hoppas på att motståndaren missar. Önskar ofta att jag hade en bättre forehand.

Antar att pingis inte är 100 % av din vardag, vad gör du annars? Annars bor jag i Stockholm, och pendlar faktiskt bara hem till päronen i Varberg, när det är dax för sammandrag. I Stockholm jobbar jag med TV, närmare bestämt på TV4 där jag jobbar på nyhetsredaktionen. Har en fast anställning där sedan 2011. Flyttade upp till Stockholm 2004 för plugg.

Drömresemål? Något varmt, rent och fint. Typ någon söderhavsö, där jag jag jogga på stranden och dricka Carlsberg hof och läsa en bok på kvällarna. Så tråkig är jag. Sen måste jag också åka till New York. Skäms lite över att jag aldrig varit i USA. 

Seriens bästa spelare? Jag antar att Figge och Kevin inte räknas, så då måste jag säga Anders Fredriksson. Han är sjukt säker och svår att möta. Så vitt jag vet har han bara förlorat en match i år. Undrar mot vem... :)

Men serien håller hög klass. Nissankillarna med Anders Snygg i spetsen är bra. Åke är säkert grym (jag har dock aldrig mött honom). Mattias i Landeryd är supergrym och stabil. För att slå honom krävs det att man spelar på toppen av sin förmåga hela matchen.  
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Seriens skönaste spelare?

Knutsson i Horred. Snacket vi har till och från träningar i Horred, är minst lika roliga som att slå  tex Fredriksson med 3-1.

 Vad gör dig förbannad? Fördomsfulla människor är lite sega. Dem kan jag vara utan. Jag blir också förbannad av att allt ska vara så jävla stiff i Stockholm. Jag längtar hem till Varberg iallfall 5 gånger varje dag.

Vad gör dig glad? Jag blir glad för smått å gott. Tex att komma hem en fredag efter jobbet och ha fredagsmys. Då trivs gubben i mig riktigt bra! Jag blir också glad av sommar och sol och bad. Ledighet är min melodi.

Pingis idol? Hum. Svårt. När Kong Linghui spelade som bäst försökte jag ofta härma hans spelstil. Försökte kopiera en hackserve som han körde med backhand. Det gick nog sådär, har inte använt den på match ännu. Kanske får ta fram den till sista sammandraget?!

Idol i övrigt? Jag blir impad varje dag, av massor av människor på mitt jobb och runt omkring mig. Jag tror att jag säkert 10 gånger per dag fantiserar om att jag vore någon annan. Typ ett fotbollsproffs, musiker eller någon typ av James Bond-karaktär.   

Lyssnar helst på ? Mespop och pop. Gillar helt enkelt mesig popmusik, typ Belle And Sebastian. Vem som är sveriges bästa artist genom alla tider undrar ni? Håkan Hellström såklart, utan minsta tvivel!

Favoritfilm? Svårt... Försöker gå mycket på bio, men har kanske inte någon favvo. Var knäckt efter att jag såg "Drive", den var grymt bra. Minns också att jag tyckte att "Pans Labyrinth" gjorde avtryck. Annars gillar jag klassikerna med Robban De Niro. Och just det, jag älskar Ricky Gervais! Ser allt han gör och har sett om The Office hur många gånger som helst. Den brittiska versionen såklart. Jag har ingen respekt för de som föredrar den amerikanska. :)(KAN INTE HÅLLA MED DIG MER PÅ DENNA FRONTEN, OM DET ÄR NÅGON SOM LÄSER BLOGGEN SOM FÖREDRAR DEN AMERIKANSKA SÅ KOM FRAM UR SKUGGAN OCH DIN IP ADRESS KOMMER ATT BLI BLOCKAD!:))

Är pingis lika kul nu som för 10 år sen?
Ja, jag tror nästa det! Dock så var det ju betydligt mer seriöst för 10 år sedan, i alla fall i antalet träningstimmar. Men väl i hagen är det samma tändning och lika seriöst. Jag är oerhhört noggran i min uppladdning och äter och dricker alltid samma saker under alla sammandrag. Jävligt seriöst och kul. När jag tänker efter så har nog pingisen aldrig varit roligare!

Simons All-Star team med motivering: Jag gillar ju alla gubbar i mitt lag, vill egentligen inte byta ut dem. Sen gillar ju också EOL-pågarna lite extra, då jag har spelat tillsammans med dem under många år.

Men okej, jag ger det ett försök, och bortser från de underbara herrarna i Horred och Eol.

Mitt dreamteam skulle bestå av mig och(Det var ett måste för Simon att ha med sig själv):

Anders Fredriksson - Sjukt stabil spelare som inte tappar många matcher i någon serie. Dessutom är en en trevlig prick som kommer med glada tillrop.  Det vore också skönt att ha honom i sitt eget lag, så man slipper få spö av honom.

 Mattias Johansson - Trevlig kille, grym spelare! Jag har också fått för mig att han är en stabil chaufför, vilket alltid är en fördel när man ska åka på bortamatch. Jag har dock ingen aning om det stämmer eller så, ha kanske inte ens har körkort?!

Anton Snygg - Talangfull spelare, med grymt mycket pingis i kroppen. Gillar hans "go" och inställning. det är alltid gott med en ungdom i laget som brinner riktigt ordentligt för sporten, det gör Anton! Det är också kul att få komma med tips och tricks till yngre spelare.


Stort tack för din medverkan Simon! 

Signerat//Nyman