Då var det dags för nästa avsnitt av I hövvet på. Nästa man till rakning är Magnus Pohjolainen.

Namn: Magnus Pohjolainen

Ålder: 19, snart 20

Civilstatus: Flickvän

Klubb: Åsa IF, Molde BTK i Norge

Tidigare klubb : Halmstad BTK, Arvika BTK (moderklubb)

Ja Pojja, nu är det dags för din tur i avsnittet "I hövvet på", din tränare Mikael Talinsson har ju redan medverkat. Det känns ju dock som ett avsnitt med dig bör bli betydligt mer intressant?

Svar: Haha, jodå. det var intressant när jag läste hans svar, men som du säger, detta kommer bli din nummer ett.

Hur är formen ? Har du tränat på bra under sommaren?

Svar: Formen just nu är okej. Jag vann ju mot dig igår;) Jag har varit mycket lägertränare denna sommar i bland annat Åsa, Falkenberg och Arvika. Så då har jag tränat med de jag har kunnat träna med mellan passen, Alexander Franzen, och min förra klubbkamrat Pontus Rööse. Annars har jag tränat på i Åsa och även varit i Norge och tränat en helg med min förra tränare Peter Nilsson.

Du spelar i Åsas A-lag tillsammans med Nyberg och de två nyförvärven Nylander och kinesen, Hur känns det inför säsongen?

Svar: Vill först tillägga att jag även spelar tillsammans med gotlänningen Nisse Lundberg (Sorry att jag glömde dig Nisse!!) Det känns helt okej! Vi har ett mycket starkare lag än förra året, med Kim och kinesen i täten (hur bra kinesen är återstår att se, har bara sett honom på film och då såg det lovande ut, men man vet aldrig ) Sen så tycker jag att jag, Patrik och Nisse har utvecklats mycket under sommaren, bra körning med varandra och jag tror att vi kommer att gå bra denna säsong.

Vad är erat mål för säsongen? Har ni vad som krävs för att ta er upp till superettan tror du?

Svar: Det interna gruppmålet som vi lagt in är att vi ska komma topp tre i serien denna säsong. Sedan har vi såklart våra egna mål, men de håller jag för mig själv:) Jag tror att om vi alla spelar bra och kämpar som ett lag, så tror jag att vi kan ta oss upp till superettan. Kapaciteten vet jag att vi alla har, nu gäller det att träna på sista biten innan säsong för att hitta den topp vi alla vill ha. Sen gäller det att det fungerar och att alla verkligen kämpar varje match för att göra så bra resultat som möjligt.

Vad är det bästa med Åsa IF?

Svar: Det bästa med Åsa IF är att man kan träna så mycket och så bra som man verkligen vill, finns inga gränser, vill jag bli bäst i Sverige så fixar Mikael den träning och det schemat för mig som gör detta möjligt. Sedan är det att nästan hela klubben är som en stor och lycklig familj, alla hjälper varandra!

När du inte är i en pingishall eller svingar driven på en golfbana, vad gör du då?

Svar: Jadu, jag är lärare lite då och då. Annars hänger jag gärna på gymmet, Vara med kompisar eller chilla framför datorn med en läsk i handen! Sen är jag såklart med min underbara flickvän <3

Favoritmusik?

Gillar nästan allt, men just nu är det mycket pop och house. (Gillar ändå svaret: "Jag gillar nästan allt" Det betyder i stora drag att skulle du ha en spellista på spotify så skulle ena låten kunna vara Cannibal Corpse med låten Dead Walking Terror för att sedan följas upp med Bubbles - WE`re gonna rock the World ?! :))

Vad har du för mål med din pingis?

Svar: De håller jag för mig själv och min tränare:) men som jag skrev tidigare så är mitt gruppmål att komma trea i serien.

Om du ska ge dig på ett försök att tippa eran serie, hur kommer den då att sluta?

1.Åsa IF

2.Skövde PK

3.Partille BTK

4.IFK Falköping BTK

5.BTK Dalen

6.Varbergs BTK

7.Lidhults Goif

8.Carlstads BTK

Jag får lägga oss längst upp, man måste ändå tro, annars händer det aldrig!

Många nya lag i eran div.1 serie i år. Känns det som du har bra koll på de andra lagen eller har du inte en janne?

Svar: Nja, har okej koll på nästan alla lag. Carlstad vet jag ju för de ligger bredvid Arvika så dom har jag koll på. Partille är ju nästan Linne från förra året, sedan lite sämre koll på Falköping och Skövde. Har hört att Skövde satsat ganska mycket för att vinna serien i år och värvat några väldigt duktiga spelare. Tycker det ska bli kul att möta lite nya lag så det inte blir samma hela tiden.

Skiljer sig träning mycket om du jämför din tid i Halmstad med din tid i Åsa?

Svar: Det tycker jag verkligen. När jag är i Åsa har jag alltid förutsättningen att träna så hårt och bra jag vill, jag har en tränare som tror på mig och pushar mig när det behövs (Det gör han hela tiden, vilket är bra! :)). I Halmstad tyckte jag inte det var lika hård och fokuserad träning.

Saknar du livet i Halmstad och lirarna nånting?

Svar: Självklart saknar man Halmstad som stad. En utav Sveriges bästa sommarstäder, sen är det ju lite större än Åsa också, men jag trivs bra i Åsa! Kompisarna träffar man ju ibland på tävlingar, sen åker jag ibland och träffar drakkrigaren, med div 3 bästa serve, Robert Nyström.

Nu till ett standardsegment i "I hövvet på" som vi gör om lite för din skull. Ta ut ditt dreamteam av lirare som har anknytning till eran division 1 serie med en motivering.

Förste man: Kim Nylander

Motivering: En väldigt trevlig och skön människa som alltid kämpar och kan säga en skön kommentar så att man kommer på bättre tankar:)

Andra man: Niklas Rönningborn

Motivering: Min gamla klubbkompis från Halmstad tiden. En väldigt bra pingisspelare och en väldigt bra och rolig personlighet som man ofta trivs med:)

Tredje man: Wang Qing

Motivering: I varje lag måste man ha en kines i truppen och jag tror att en deffkines skulle vara väldigt underhållande att titta på.

Fjärde man: Den sista räven får bli jag själv

Motivering: Inget lag klarar sig utan mig, så enkelt är det! :)

Coach: Mikael Talinsson

Motivering: Den coach som alltid vill att spelaren vill vinna. Han ger sig aldrig och är väldigt bra på att hålla ihop en grupp!

 

Tackar Pojja för att du ville medverka, lycka till med säsongen och hoppas att jag slipper möta dig i Masters nästa helg!

//Nyman