Nedan följer inslaget "I hövvet på" med Andreas Larsson, Enjoy!

Namn: Andreas Larsson

Ålder: 30

Civilstatus: Singel

Yrke: Privatrådgivare på Swedbank

Tidigare klubbar: Smålandsstenars BTK, Halmstad BTK, Våxtorp Bois

Nuvarande klubb: Lidhult Goif

Största merit: Jag har spelat ett par matcher för Halmstad I elitserien och ingick I truppen som tog SM-guld år 2003(dock utan att spela någon match det året vill jag minnas).

Ja, Andreas. Då var det din tur att vara med i ”I hövvet på” – man kan se en trend i att de som är med och medverkar gör fantastiska resultat efteråt, PG slog Boll precis efter han varit med, Johan Andersson gick rent i div 2 första helgen, men hur ska du kunna bli starkare än första sammandraget? Har du ytterliggare växlar? J

Svar: Ja den här “I hövvet på”-effekten är ju mer eller mindre bevisad nu så det är väl lika bra att varna Skövde och Falköping som står för motståndet I nästa sammandrag.

Hur känns formen?

Svar: Formen är god tycker jag. Har ju inte hunnit spela så många matcher än men säsongspremiären kändes bra och jag gjorde några bra matcher så jag ska inte klaga.

Vet ju att du är delaktig en del i ungdomsträningen och arrangemang runt klubben Lidhult, hinner du med några egna pass också?

Svar: Det stämmer. Jag och Micke Malmborg håller I ungdomsträningen I klubben och det är kul o se att kidsen utvecklas och bli bättre o bättre hela tiden. Jag försöker köra åtminstone ett pass pingis i veckan och något konditionspass också. Lite skillnad mot de 8-10 passen per vecka man körde med a-laget i Halmstad förr i tiden J.

Vad tror du om era chanser i ettan i år? Håller du med mig när jag säger att segern emot Varberg i första matchen kan visa sig bli enormt viktig längre fram?

Svar: Det är en bra serie med många bra lag men jag är övertygad om att vi kommer kunna klara oss kvar. Vi har ett bra lag med en skön mix av spelare och i Rönningborn har vi en bra etta i laget. Att vi knep två pinnar i en på förhand viktig match mot Varberg i premiären visar att vi är på rätt väg och jag ser ingen anledning till att tro något annat än att vi ska spela i div. 1 även nästa år.

2 poäng efter första sammandraget bådar gott inför fortsättningen, men det som jag måste ta upp och som i mina öron låter heeeelt osannolikt, hur lyckades du med vändningen 0-2 4-10 emot Sebastian Andersson i Varberg? Det är ju ingen duvunge du går in och vänder emot direkt!  

Svar: Nu ska jag inte vara den som är den men det var 0-2 2-10 t o m J. Ja vad ska man säga, mer än att det är den värsta vändningen jag gjort i min karriär iaf. Det var inte mycket som stämde i spelet och Sebastian spelade smart och gjorde mig dålig och jag hade faktiskt lagt ner matchen vid 2-10 i tredje set. Jag vann sen ett par ”ströbollar”, började smygkämpa lite och vid 8-10 kände jag att det var match igen. Jag lyckades till slut ta tredje set för att därefter på nytt hamna i under läge med 5-9 i fjärde. Hade några bollar med mig där och lyckades få med mig fjärde till slut och sen rann jag iväg i femte set ganska tidigt och vill minnas att det blev 11-6 till slut. Märklig match minst sagt och skönt att vinna såklart J.

Vilken match är den du kommer ihåg bäst utav de matcher du har spelat i din karriär, och varför?

Svar: Hmm.. Finns många matcher man minns. Det blir svårt att inte ta med elitseriedebuten i Kalmar inför 3500 pers på läktarna. Det var på den tiden när J-O spelade för Kalmar och jag spelade som fyra i den här matchen och fick möta Magnus Wahlgren. Jag var ungefär lika chanslös i spelet som innan vändningen mot Sebastian men det var en upplevelse i sig att uppfylla en barndomsdröm.

Ett annat kul minne är en match i Laholmsspelen mot Xhumali Salmani, Malmö för 10-15 år sedan. Vill minnas att det var en semifinal i klass 2 och det stod 1-1 i set och jag hade precis förlorat en poäng som gav Xhumali en ledning med 17-13 i avgörande set. Ni som känner mig vet att jag ofta hade ett hett temperament och i min besvikelse kastar jag upp racket i luften. Det var bara det att jag stod precis under en basketkorg så när racket väl kommer ner är det i två delar, handtaget i en del och plattorna i andra. Smått chockad trycker jag ihop racket så gott det går och håller racket med fyra fingrar på backhandsidan. Allt går väldigt fort och helt plötsligt har jag vunnit matchen med 21-18 i skilje.

Bästa spelare du slagit?

Svar: Niklas Rönningborn

Hur länge har du hållt på med denna ädla sport?

Svar: Det är nu man inser hur gammal man börjar bli. Började spela hemma i källaren när jag var åtta år så 22 års pingisspelande har det blivit.

 I vilka övriga idrotter har du varit aktiv i tidigare?

Svar: Spelade fotboll fram till jag var 14 sen blev det fullt fokus på pingisen.

Vad snurrar i bilstereon just nu?

Svar: Gillar det mesta i musikväg. Just nu lyssnar jag på A Lanky Swede:s debutplatta

Vilka tror du vinner SM-guld i pingisligan i år?

Svar: Tippar med hjärtat och säger Halmstad. Omar Assar ser riktigt bra ut och Harald blir bara bättre o bättre.

Vilka tror du tar hem det allsvenska guldet i fotbollen?

Svar: Till grabbarna i lagets stora glädje lär guldet hamna i Malmö.

Vad är det roligaste med pingis?

Svar: Gemenskapen i föreningen. Jag har aldrig varit del av en förening innan där det finns så mycket sköna filurer med så mycket driv och engagemang.

När mår Andreas Larsson som allra, allra bäst?

Svar: I goda vänners sällskap och en fin årgång Glen Livet i glaset. Gärna med en bra golfrunda i bagaget.

Kan du ge dig på att tippa Div 1 västra där Lidhult ingår?

Svar: Nu har jag fortfarande inte sett alla lagen i serien än så med respekt för det tror jag ändå att Åsa kommer ta hem det i år. Partille och Skövde vill nog blanda sig i toppstriden också. Varberg får tufft att hålla sig kvar. Sen blir det ett riktigt getingbo om vilka som ska undvika nedflyttning och kval bland övriga lag men jag tror som sagt att vi kommer spela i div. 1 även nästa år.

 Nu till standardsegmentet i inslaget som handlar om ditt dreamteam. (Andreas fick naturligtvis inte välja sina nuvarande lagkamrater )

 1:a man: Wang Jianfeng

Motivering: Otroligt bra spelare som spelade för Halmstad under min tid där. Finns ingen spelare jag känt mig mer chanslös mot och han hade en grym förmåga att alltid spela bollen där man inte vill ha den.

2:a man: Tomas Norberg

Motivering: Alla lag behöver en deff av finaste kaliber. När det dessutom är en pratglad norrlänning och en riktig mästersmygkämpare är man given i mitt lag.

3:e man: Anders ”Basti” Snygg

Motivering: Spelade tillsammans i Våxtorp under ett par år. Kan ha Sveriges mest optimala/lättränade pingiskropp. Ser lika smidig och snärt ut fortfarande och är aldrig dålig.

4:e man: Jag

Motivering: Blir ju yngst i det här laget så jag får försöka bidra med ungdomlig entusiasm haha.

 

Tack för att du tog dig tid Andreas och fortsätt nu säsongen som du har startat den!

//Nyman