Inget lag från ettan,  5 från tvåan, 3 från trean. Serietoppen lite svagare än förra året vilket är kul, för då kan alla slå alla (nästan). Apropå ingenting, fr.o.m. näst-nästa säsong får reservlag spela nationella serier. Är ni redo för Kungsbacka E i division 3 2014/15?

1. Mölndals BTK (kom 3:a i div 2 VSS)
Mölndal har några toppar i Glenn Andersson och Kalle Relfson. Om de fortsätter, samtidigt som någon av de som gjorde speluppehåll förra säsongen (Marcus Andersson, Marcus Svensson) kommer tillbaka blir det serieseger. Förresten, två av de fyra nämnda räcker nog också till serieseger, om de bara kompletteras med en spelare som går jämnt, typ Mattias Lagerstedt.

2. BTK Nissan (vann div 3)
Jag tippar på att stommen blir far och son Snygg. Anders blir en av seriens bästa. Anton är väl inte redo att dominera serien men bör få en del plus. Mycket hänger på vilka spelare som finns tillgängliga att komplettera dem, men någon mer bra spelare borde det där finnas.

3. Ätrastadens BTK (kom 6:a i div 2 VSS)
Ännu ett svårbedömt lag beroende på om någon av veteranerna Joakim Andersson och Fredrik Möller ställer upp ibland, samt om yrvädret Ricardo Jiménez blir kvar. Jag baserar mitt tips på att veteranerna ligger på sofflocket och Jiménez blir kvar. Ricardo, deffen Rasmussen och Emil Bergström blir plusspelare och Elias Sibelius går jämnt. Detta är samma lag som kom 6:a senast men då spelade Jiménez bara halva säsongen och Elias-Emil har utvecklats ett år.

4. Råda-Hindås BTK (kom 4:a i div 2 VSS)
Same old, same old. Anders Johansson, Andreas Ljones, Tomas Lööf, Öyvind Fladberg, Rikard Hansson. Om deffdödaren Torbjörn Andersson gör inhopp lovar jag att kedja fast mig vid bordet.

5. Kungsbacka BTK (kom 5:a i div 2 VSS)
Jag har inte hört något annat än att vi har samma spelare tillgängliga som förra säsongen. Förhoppningsvis är även Pontus Ljungren redo för vissa inhopp också. Ted var hetast i gänget förra säsongen, hoppas bara han kan hålla motivationen uppe.

6. Partille PK (vann div 3)
Bred trupp som slår Lindome på målsnöret tack vare förstärkning från A-laget. Precis som förra året.

7. Lindome BTK (kom 2:a i div 3)
Några bra spelare men truppen är i tunnaste laget. Parentes: jag har provat att spela dubbel med Gilbertsson och det enda som var svårt var att hålla sig för skratt. Kindblom stöter oskruv, motståndaren lyfter lite högt, Gilbertsson dunkar forehand med kortnabb. Gånger 11. Gånger 3.

8. Hålta IK (kom 5:a i div 2 VSN)
Tony Tenvid (f.d. Hilmersson) är bra, övriga går klart minus. VSN var svag förra året, därav jumbotipset. Kan dock hänga kvar om de får ett nyförvärv.
 
 
 
/Magnus Kindblom
 
Tackar för detta Kindblom, alltid uppskattat att läsa dina ord.
Håller med dig om mycket du skriver, det jag vill säga är:
 
Ätrastaden är i mina ögon för högt tippade i denna serie och jag tror inte att de kommer att hamna så bra som 3:a i denna serie. Jag tror att Ätrastaden återigen kommer att fajtas långt ner i serien som tidigare år.  Jag tror också att Partille hamnar högre upp än vad som tippats av mästerdeffen.
 
Mölndal känns som ganska givna segrare så länge de själva vill och kan ha kvar lirare.
 
Råda Hindås tror jag kommer tappa Ljones. Det är inget som jag har bekräftat utan bara en feeling.
 
Mitt sluttips, utan några motiveringar skulle se ut såhär:
 
1. Mölndal
2. BTK Nissan
3. Partille
4. Råda Hindås
5. Kungsbacka
6. Ätrastaden
7. Lindome
8. Hålta IK
 
Cheers!
 
//Nyman