Först och främst får jag säga att det är fantastiskt kul att se att ni håller igång bloggen utan min hjälp genom att kommentera och skapa diskussioner själva! Riktigt kul att se!

 

Såhär såg mitt tips ut innan:

1. Horreds BTK

2. Husqvarna Södra IS

3. Åsa BTK

4. Vaggeryds BTK

5. Kungsbacka BTK

6. Tölö BTK

7. Mariedal

8. KFUM Bankeryd

 

Detta måste ju nu korrigeras pga att Kungsbacka dragit sig ut och ersatts utav Sjörmarken. Det gör att mitt nya tips ser ut såhär:

1. Horreds BTK

2. Husqvarna Södra IS

3. Åsa BTK

4. Vaggeryds BTK

5. Tölö BTK

6. Mariedal

7. Sjömarken

8. KFUM Bankeryd

 

Motiveringen lyder:

1. Horreds BTK

Jag tror på Horred som segrare av serien och jag tror dessutom att man kommer att spela hem serien. Jag tror dessutom att man gör det med marginal. Detta pga att:

Simon Carlsson har möjlighet att gå rent i serien. Simon torskade typ 4 matcher förra året, utan att träna. NU tränar han och ska enligt uppgift (från honom själv) fortsätta att göra det också. Simon kan bli Mr 100%.

Niklas Wester blir bättre och bättre för varje år och den killen tränar som faaaaaan (Enligt uppgift från Conny:)) När han spelar på topp slår han vem som helst och han gör mindre och mindre sämre insatser ju äldre han bli. Blir en tuff nöt.

Dessa två som standard i laget. Sen har jag lite insight gällande potentiella övergångar som gör att Horred blir ett topplag. Dels då Kari som jag tidigare gått ut med, som är nära nu. Hänger på om han kommer in på skola och lite annan skit här i Sverige. Sen har man även en ytterliggare etta på g som håller samma klass som Simon, enligt uppgift. Även en mycket stabil 3:a / 4:a som är klar men inte officiell så den håller jag på ett tag till:) Läste en kommentar om att Husqvarna har det jämnaste laget och Horred de bästa spelarna.. Jag skulle vilja säga att Horred har både de jämnaste laget OCH de bästa spelarna. Horred tar guldet!

2: Husqvarna

HUsqvarna håller jag som 2:a i denna serien. Absolut ett bra lag med äckliga spelstilar. Jag tror inte att man orkar hela vägen fram då Horred är för bra och man får rikta in sig på kval. Vilket man gjort ett par gånger tidigare. Det stora plusset som finns i Husqvarna är jämnheten. Alla spelare slutade förra året på plus förutom en som gick 8-11. Detta gör att man är ett jobbigt lag, dock har man ingen solklar etta. Ettan från förra året var Magnus Trygg som gick 25-7. Det är en bra kvot, men ofta för att vara med att slåss på allvar behöver man en etta som inte tappar mer än 3 matcher på ett år. Kommer kvalspöket fortsätta spöka för Husqvarna eller blir detta året man går upp? We will see!

 

3. Åsa BTK.

Åsa kör på. Jag sätter ett stort frågetecken till denna tippning av mig själv då Daniel kanske lägger av och utan Daniel i laget och med en Kari som lutar åt Horred då får man det tufft. Jag tror dock på detta scenario, A-laget kommer att värva nånting till nästa år. Vilket gör att spelarna i A-laget blir för många - någon kommer gå ner till Åsa BTK.

Hade också varit grymt roligt att se Filippa spela i detta laget. Hon skulle kunna skaka de flesta spelare i denna serie. Så kan hon lära killarna i serien lite hur pingis ska spelas:)

 

4. Vaggeryds BTK

Vaggeryd har den spelare i laget som tillsammans med Simon i Horred kan titulera sig seriens bästa spelare. Detta är Jan Mårtensson. Han är fantastiskt stabil. Gick 23-6 i tvåan förra året vilket väl säger en del. Han har spelat högst upp i seriesystemet om jag inte har fel för mig. Frågan är dock, blir han kvar? Skulle jag gå med den kvoten i tvåan skulle jag inte vara jätte nöjd med att gå ner och spela i division 3.

Övriga spelare hade det tufft i tvåan men är helt okej division 3 spelare. Vaggeryd är ett lag man får se upp med, speciellt om man har kvar Mårtensson i laget!

 

5. Tölö BTK

Det är svårt att tippa Kungsbacka lagen innan man vet hur de har tänkt att ställa upp dessa. Eftersom de har ganska många spelare att tillgå och kan flytta en del från säsong till säsong så är det svårt att förutse. Därför ger jag mig inte på att tippa vilka spelare som ställer upp i detta lag och jag motiverar denna tippning med min manliga intuition.

Vill även passa på att gratulera Kindblom till en bra insats i Veteran sammanhang!

( Hur många utav er som spelar som inte har åldern inne längtar till ni har åldern inne att deltaga på Veteran mästerskap? Jag och Robin Pettersson har snackat om detta sen vi var typ 15 år. Verkar vara fantastiskt kul. Om du får frågan: Jaha Nyman, vad händer i helgen? NJae du vet, jag drar och lirar VM i bordtennis. How cool is that?  )

 

6. Mariedal

Ska sägas att jag har dålig koll på Mariedal, Sjömarken och Bankeryd, detta och intuition gör att jag säger att de hamnar långt ner i serien. Vilket ju såklart kan vara helt fel, men det kan ju också vara spot on! Det vet man inte. Enligt kommentarer i tidigare inlägg kommer Mariedal mönstra ett ungt lag och då känns det som en bra tippning. Unga lag som detta har en förmåga att spela vissa fantastiska matcher och stimma men huvudet mot de äldre rävarna i serien finns inte där. Ofta duktiga bordtennis spelare med fin ren teknik, men det räcker ändå inte mot gnetande gubbar med huvudet på skaft.

 

7/8 Sjömarken och Bankeryd. Inga lag som jag kan säga särskilt mycket om men jag kan säga att de kommer att slåss på nedre halvan av serien.

 

Tack för att ni läser folket.

Härnäst kommer en tippning utav Division 1 och de två andra div 3 serierna av intresse. Jag hoppas även att kunna avslöja en del silly rykten och bekräftade övergångar som jag sitter inne på som berör Horred, EOL, Lidhult mfl. Men som ni märker bygger jag bara upp ett sug för er och kommer inte att avslöja detta idag:)

 

Cheers!

//Nyman