I helgen har det spelats högklassig pingis uppe i Eriksdalshallen i Stockholm.

SOC har spelats och alla våra stora spelare samt våra lovande ungdomar har presenterat sig.

Överlag känns det som att det var okej resultat på många håll. Sverige är just nu inte så mycket bättre än att nå en åttondelsfinal i en turnering av SOC:s kaliber i singelspelet.

Söderhamnarna Persson och Nordberg var de som i mina ögon stack ut mest, Jon som piskade ut veteranen Jean-Michel Saive och Nordberg som åkte på en grymt tung förlust.

Nordberg låg under 0-3 emot Zhou Yu för att vända på steken till 3-3 samt ha 8-0 (!) i skilje! Dessvärre kunde inte Nordberg riktigt knyta till säcken utan fick se sig besegrad med 14-12 i skilje. Den förlusten måste ha svidit nåt oerhört!

Utropstecknet om man tar av sig de svenska glasögonen så är det ju utan tvekan publikfavoriten Gionis från Grekland, inte konstigt heller. Har ni sett killen? Grymt underhållande.

Old school deff som dessutom har en offensiv av väldigt hög klass. Få spelstilar som är så underhållande att se på. Grekland vet hur publikpingis ska spelas, jag är enormt svag för Kreanga, nuförtiden är det ju inte roligt att titta på men back in the day. Den killen visste hur en slipsten skulle dras.

Har en gammal match inspelad på VHS hemma där Kreanga möter Chuan från Taiwan. Den är också från SOC för många år sen, en turnering som Chuan sedan vann om jag inte missminner mig, men matchen mot Kreanga är rent pingisgodis. Otroligt underhållande och då främst greken Kreanga. Min svaghet för honom är säkert grundad i att killen kan dra backhand svingar som jag vill kunna, 75 meter bak från bordet med stenhård precision.  Fantastiskt!

Fanns ju en framgångssaga i svenska ögon denna helg och det var dubbelspelet.

Diskuterade detta lite med en annan pingisdåre, just ang att kineserna väljer att mixa och para ihop sig med värdnationen som i detta fall var Sverige. Varför gör man så? För oss svenskar är det ju bara att tacka och ta emot.

I mina ögon är kineserna så pass mycket bättre att deras dubbelpartner inte spelar så stor roll, nu är ju alla svenskarna som detta gällde, (PG, Lundqvist, K.Karlsson) alla erkänt duktiga dubbelspelare men jag tror att Xu Xin hade kunnat spela med i stort sett vem som helst i det svenska seniorlaget och ändå stått som segrare.

Vad tycker ni om detta? Bra eller Anus?  

Kul i alla fall med svenskt guld och svenskt silver! Välspelad dubbelfinal tycker jag där Lundqvist spelade mycket stabilt.

Fan Shendong måste vi ju ta upp med. Såg ni killens backhand flippar och backhand drag? Helt sjukt. Jobba runt med backhand i forehand och satte en stenhård flipp raka vägen, inte ens fantomen hade hunnit dit. Killen är född 97.... 97!!! Sanslöst.

Kul att det gick att följa tävlingarna något sånär på webb och TV4 sport också, men nästa år ska jag vara på plats. Bra tryck var det i hallen också emellanåt! kul!

 

Ny vecka, Nya möjligheter.

Sätter på Adidas plattan i veckan, ska bli kul! lirat med dessa lite grann och jag hoppas att den ska passa mig fint!

Over and out !

Nyman