Nytt sammandrag och visst är det härligt när det bara är två veckor mellan sammandragen? Så borde det vara varje gång!

Denna gång är det Lidhult och Landeryd som står som värdar med som vanligt många oliiiiiiidligt spännande matcher!

Vi ger väl tippandet ett försök!

 

BTK Nissan - Lidhult BTK               8-5    Arr:Lidhult

En toppmatch i denna serien mellan serieledarna och de som just nu ligger på bronsplatsen. Nissan har en bra bredd och så många spelare att välja mellan. Frågan är vilka som lirar. Vi kan nog räkna bort Håkansson skulle jag tro, känns inte som att han behövs. Å andra sidan. Ställer Lidhult upp med både Norberg och Fredriksson nu när man har hemmaplan? Det hoppas jag man gör för då kan denna matchen ha siffror åt andra hållet istället. Båda dessa spelare kan gå rent mot Nissan om de har en bra dag. Hur är status på björkmans knä? Hur fan mår pajken!? Många frågor. På lördag kommer svaret. Min magkänsla säger mig 8-5 seger till Nissan, men den har haft fel förr.

 

Åsa BTK - BTK Eol                     N/A      Arr: Lidhult

Jag väljer att inte tippa denna match för att jag är en grå och tråkig person. Detta är en väldigt viktig match för framförallt oss, Åsa är starkare detta sammandraget än förra nu när man dessutom har Kari i laget samt att Olle visar på bra form. Dock vet jag att Silverräven Olle är febersjuk, vet inte huruvida det påverkar hans medverkan till helgen eller inte.

 

Ätrafors BTK - Landeryds BTK       5-8      Arr: Landeryd

Denna match är ju fantastiskt svårtippad (för övriga matcher är grymt enkla) 

Intressant match i bottenträsket. Vilka ställer Landeryd upp med? Har man både Mattias och Anthony med? I så fall vinner man matchen med 8-5. Min tanke är dock att endast en av dessa spelar och jag tror det blir Mattias. Då kommer det bli tufft även om Aronsson visat sig vara stabil så behöver Hasse och Erlandsson höja sig för att detta tips ska sitta. Jag tror på Landeryd men jag hoppas att båda lag förlorar:)

 

Horreds BTK - Onsala BTK          8-4          Arr: Landeryd

I denna match kan man få se en av säsongens bästa matcher i mina ögon. Simon Carlsson mot Åke Grönlund. Hoppas verkligen att dessa två möts för det kan bli en match med många bra bolldueller! Jag tror att Horred drar det längsta strået med eller utan Gambina, spelarna efter Åke är aningen för svaga för att kunna hota Horred på riktigt. Lars-Inge har hitills inte visat upp det spel som han gjort tidigare säsonger, man behöver Lars-Inge på topp för att vara ett lag att riktigt räkna med i denna serien.

 

BTK EOl - BTK Nissan          4-8               Arr: Lidhult

Denna matchen vågar jag tippa och jag tror vi får pisk, dessvärre. Nissan är aningen för stabila, även om vi hade de bra på gaffeln i förra mötet. Jag hoppas jag har fel!

 

Åsa BTK - Lidhult BTK              6-8            Arr: Lidhult

Detta blir en gastkramare! Åsa som är starkare med Kari i truppen kommer att ställa till det för Lidhult. Jag tror dock att det massiva publiktrycket som Lidhult kommer att ha kommer att leda de till seger. Kommer man få se en gammal ikon som Malmborg på läktaren?! Ska bli kul att få bevittna. Slutresultatet blir 8-6 till Lidhult och Per Johansson vinner sista matchen mot Olle Börjesson på en nätrullare i 4:e set.

 

Landeryd - BTK Horred                 4-8          Arr: Landeryd

Seger Horred pga bättre bredd än Landeryd. Simon går rent och Wester vinner minst 2. Sen efter två dubbelsegrar så känns det ganska safe. 8-4 till Horred.

 

Onsala - Ätrafors             8-6                      Arr: Landeryd

Tajt match igen. Åke går rent. Resterande Onsala spelare vinner varsin match samt att man tar två stycken dubblar och 8-6 vinsten är ett faktum.

 

Jag önskar er alla lycka till förutom då kanske Landeryd, Åsa, Onsala och Ätrafors. Men ni i toppen så hoppas jag att ni alla vinner. Jag har inget emot er i botten alls men jag vill gå förbi er:)

 

Ha det gött!

 

//Nyman