Även om inte alla övergångar är klara och det kommer tillkomma ett par stycken så har dessa övergångar skett inom Hallands BTF

Karlsson Peter 1969.05.29 Falkenbergs BTK Munkedals BTK 2012.09.01
Gonzales Rymond 1975.01.19 Åsa IF BTK Dalen 2012.08.05
Frändberg Niklas 2000.07.26 BTK Ratic Falkenbergs BTK 2012.07.16
Strömblad Johan 1999.03.11 BTK Ratic Falkenbergs BTK 2012.07.16
Asklund Fredrik 1962.12.17 Torslanda IK Särö IK 2012.06.20

Peter Karlsson lämnar alltså Falkenberg för att lira själv i Munkedals BTK, vet inte hur det är om han sitter kvar som tränare i FBTK eller om han även lämnar den posten.
Åsa tappar den duktiga norrmannen Gonzales till Dalen, men Åsa kommer täcka upp för honom med råge vilket kommer längre ner i denna text.

Frippe tillbaka till Särö, Frippe är en bra spelare för alla div 3 lag så detta gör säkert säröianerna glada! Samt att han är en väldigt bra ledare och tränare så han gör mycket för en klubb.

Annat som ska vara klart är att Hampus Söderlund lämnar Falkenberg för Österlen.
Alexander "Frazze" Franzen kommer tillbaka till FBTK efter sin sejour i Österlen.
Carl "CAJ" Ahlander-Johansson flyttar till Halmstad tillsammans med Harald Andersson från Spårvägen och HBTK har därför ett intressant ungt Pingisliga lag med den rutinerade Tickan i spetsen.
Omar Assar försvinner från FBTK för spel i Köpenhamn.
Lukas Ryden lämnar också FBTK som är tidigare känt och lägger racket på hyllan.
Ut med alla falkenbergare alltså.
Danny Reid och Thomas Keinath ansluter till FBTK.
Falkenberg får hoppas att Frazze tar ett ytterliggare kliv i år samt inga skador. Jag har inte hört nåt om någon annan värvning som fjärdeman och då bör Joakim Andersson vara den tänkta 4:e spelaren, nog för att han har en backhand som alla gamla Tvååkers hjältar (självinsikt saknas) så har jag svårt att tro att han går in  och vinner matcher i Pingisligan i år.


Detta är allt som står på svenskas hemsida om övergångar säsongen 12/13, det finns dock ett par övergångar som skett under 2011 som blivit klara under 2012 som jag tänkte nämna också och det är övergångarna nedan som är av intresse:

Kevin Torgersson lämnar Åsa, igen! Pappa Peter följer med såklart.
Elin G Snygg tar det naturliga steget från Trönninge till HBTK.
Anthony Josefsson lämnade i slutet av förra säsongen för spel i Landeryd, vet inte huruvida en fortsättning i Landeryd är bestämd eller inte.
John Jacob Holmberg spelar för Askim i år och inte kvar i Särö. Puh.

Detta är alltså klara övergångar.

Som jag skrev ovan kommer Åsa täcka upp för Gonzales i vanlig ordning. Värvningspapprerna har varit fram och man har gjort inte mindre än 4 värvningar till Seniorlagen om man ska tro Åsas hemsida.

En ny kines för att täcka upp för förra årets kines som i år ska spela i Danmark.
Magnus "Pojja" Pohjolainen ska spela för Åsa IF i år
Eskild Jörgensen, en enligt Åsa norsk landslagsman som pluggar på pingisgymnasiet i Norge.
Kari Marmisson - en isländsk landslagsman.
Detta gör alltså att det är 4 nya seniorspelare i Åsa IF, och bara två spelare som ingår i seniorlagen bort och det är förra årets kines samt Gonzales.

Jag tippar att A-laget kommer att se ut såhär:
Kinesen
"Pojja"
Eskild Jörgensen
Patrik Nyberg.

Skulle Åsa ställa upp med det laget så innebär det att Sveden, Höök och Islänningen står utanför, hoppar dom ner till B-laget eller har man 7 pers i A-truppen och rullar på? hur mycket spelar Norrmannen med tanke på att han bor kvar i Norge?

Övriga klubbar verkar ha varit ganska lugna med övergångarna, detta är det som är klart! Har ni rykten eller övergångar som är klara men inte uppdaterade på svenskas hemsida så fyll gärna på i kommentarsfältet.


Tack för ordet!

//Nyman