I helgen var det dags för nya seriematcher för Varbergs BTK. Sammandraget hölls i Åsa och motståndare för dagen var i tur och ordning Ätrastaden och Tölö.

Till sammandraget kom vi denna gång med 5 gubbar då konkurrenssituationen i laget är mördande. Alla tränar ihärdigt och slåss med näbbar och klor för att få en plats i laget, men utanför hagen är vi alla kompisar i alla fall vilket är skönt!

Vi som var på plats till detta sammandrag var, yours truly Jonas Johansson, hårdslående Adam Andersson, ständigt småpilske David Hellman, comebackande Mattias Albertsson vårat ankare Sebastian Andersson. Sebbe är för övrigt ett så tungt och pålitligt ankare för tillfället att han kanske till och med kunde ha förhindrat självaste Titanic från att köra in i isbergen, men det är lätt att vara efterklok...

I första matchen stod somsagt Ätrastaden för motståndet, även de obesegrade från första sammandraget. Matte stod över singelspelet mot Ätrastaden. En på förhand svår match men Ätrastaden var i helgen utan sin klart bäste spelare Joakim Andersson. De mönstrade istället laget: Magnus Pettersson, Andreas Rasmussen, Fredrik Karlsson och Jakob Kramsjö.

Sebbe inledde mot Fredrik och vann en komfortabel 3-0 seger utan att förta sig. Adam i sin tur förlorade med samma siffror mot Mange, inte ens Adam lyckades slå igenom Mangens försvar utan han var tät som en postarbetares plånbok. 1-1 i lagmatchen och jag David gick ut och körde över Kramsjö i tre raska set. Jag i min tur inledde mot defensivspelaren Andreas Rasmussen. Jag som älskar att möta defensivspelare och brukar göra det med den äran spelade ohyggligt dåligt och hade stora problem att spela så som jag vill spela. Inte förrän i fjärde set efter att ha legat under med 10-8 lyckades jag avgöra matchen. 3-1 ledning Varberg. Sebbe gick sedan ut för att köra över Rasmussen, vilket han också gjorde efter att ha förlorat första setet. David förlorade i sin tur matchen mot Mange med 3-1 efter en match där Mange fick slita för segern mot den ständigt fiskande David, Mange såg märkbart trött ut men lyckades till sist knyta ihop säcken och vinna matchen. Adam går sedan ut och spöar Kramsjö i raka set, jag följer även upp med 3-0 mot Fredrik Karlsson. 6-2 inför dubblarna vilket kändes väldigt stabilt. Vi klev sedan in i hagen med inställningen att avgöra matchen utan något mer singelspel.

Detta lyckades inte riktigt då jag och David förlorade vår första match för säsongen efter två katastrofala första set. Vi spelade sedan upp oss litegrann men inte tillräckligt, vi föll med 12-10 i fjärde set. Matte säsongsdebuterade när han klev in i dubbeln i par med Sebbe och gjorde det med bravur, lätta 3-0 och 7-3 i lagmatchen. Sedan var det dags för lagens båda ettor att mötas, båda två obesegrade inför matchen, Sebbe VS. Mange P. Sebbe skruvade upp tempot direkt och Mange hade väldiga problem att följa upp utan fick enbart inrikta sig på försvar. Sebbe hade dock en väldigt låg felprocent och Manges försvar liknade mer och mer en schweizerost med stora hål i, matchen slutar 3-1 efter att Sebbe vaskat bort ett set som den stekaren han är.

Matchen slutar således 8-3 och återigen vinner vi utan att imponera, styrkebesked!

 

Efter lite gött käk var det dags att möta Tölö. Laget som ihop med Askim på pappret är ett av de svagaste lagen i serien. Matte bytte inför denna match av Adam. Tölös etta Johan Andersson är nog lite frustrerad efter denna match då han efter bra spel och ledningar i båda sina singelmatcher ändå förlorade i skiljeset, mot Matte och David. I matchen mot David hade han till och med matchboll vid ställningen 10-9 i skilje, men David vände på steken och vann med 12-10.

I övrigt var det endast något tappat set här och där. Segern skrevs till förkrossade 8-0!

 

Kvoter från helgen spel:

Jonas Johansson: Singel: 4-0, Dubbel: 0-1

Sebastian Andersson: Singel: 5-0, Dubbel: 1-0

David Hellman: Singel: 3-1, Dubbel: 0-1

Adam Andersson: Singel: 1-1

Mattias Albertsson: Singel: 2-0, Dubbel: 1-0

 

Vi leder nu serien tätt följda av Mölndal, vi är de enda två obesegrade lagen, men när vi har mötts så ska vi vara seriens enda obesegrade lag!

Träningsnarkomanerna från Varberg återgår nu till träning men snart är vi tillbaka starkare och i bättre form än någonsin.