Då kör vi även ett referat från våran serie DIV 3 SSNV

IF Laputa PP - Laholms BTK Serve      0-8

Som väntat hade Laholm inga större problem med att avväpna farmarlaget Laputa PP under fredagskvällen. Laholm som absolut kommer att vara ett lag i toppen av denna serie. Med Ulf Jönsson, bröderna Anderberg och Mats Kjellberg som stomme kommer man att vara ett mycket svårslaget lag med Ulf i spetsen som förmodligen inte kommer att tappa många matcher, om ens någon.

Allreums BTS - Våxtorp Bois                 8-1

Allerum vinner emot Våxtorp med 8-1. Även om matchen kanske var aningen jämnare än vad siffrorna visade. Wiik-Nedrup är den som tar match för Våxtorp. Laget som Våxtorp ställde upp med igår kommer att få det mycket svårt att hänga kvar i denna tuffa serie och man bör nog försöka få liv i bröderna lindberg för att ha en chans. Wiik-Nedrup är just nu klar etta i laget och även han kommer att få svårt att gå plus i serien.

Ätrafors - Höganäs                                8-2

Oerhört svårtippade Ätrafors. Johan Karlsson sa till mig efter matchen : Tipset gick inte så bra i våran match du... Och han har rätt, såklart! Laget som Ätrafors ställde upp med igår är nästintill det bästa man kan ha, den som saknades var Fredrik Bergelin (fd Karlsson) som skulle spelat istället för Niclas Skärsäter i så fall. En stomme med Johan Karlsson, Andreas Rasmussen och Emil Oscarsson är mycket bra. Alla tre som skulle gå bra även i division 2 och Johan förmodligen även i Div 1 om han tränar. Staerk vinner sina två för Höganäs emot Skärsäter och emot Andy Rasmussen, men det räckte inte så långt. Ätrafors ser stabila ut - men frågan är fortfarande, vill de gå upp? De ville inte de förra året, men kanske har den inställningen ändrats sen man fick Rasmussen till sig också, då man har fler spelare som håller högre upp?

Åstorps BTK - Lidhults PK                    5-8

Denna matchen blev onödigt jämn. Åstorp som har en väldigt jobbig spelare i Daniel Lukoczky, vänsterhänt spelare med bra serve och en bra forehands öppning. Ställde till problem för våra lirare och Daniel gick fullt genom vinster emot Viktor Smith, Pelle Johansson och Jimmy Björkman. Sen går Lukas Schoug in och vinner match emot Jimmy Björkman och det blir lite nerv i det hela. 5-3 innan dubblar blir 6-4 efter dubblar då Pelle/Viggan vinner sin dubbel medan Björkman/Nyman förlorar sin dubbel gentemot Lukoczky/Skough. I de sista singlarna så börjar Lukoczky med att vinna mot Björkman, Pelle vinner emot Skough. 7-5. Viggan går in emot Kent Tillgren och Jag går in emot Loa Skough. Viggans match blir onödigt spännande efter ett maraton första set som vanns med 18-16 till vår fördel - matchen slutar senare med 3-2 seger för Viktor Smith med 11-9 i femte set. Jag hade då också spöat upp lill skough över 3 snabba så segern var aldrig i fara men bra att slutsiffrorna skrevs till 8-5 och inte 8-6.

Kebabrullen avnjöts på lunchen och planeringen inför vår eftermiddags match började som kändes som en större utmaning än första matchen och vi var helt inställda på att det enda som gällde denna helgen var 4 pinnar. Ingenting annat.

Allerums BTS - IF Laputa PP                 8-4

Allerum är ett utav lagen som står på två vinster efter helgen och man tar dessa stabilt. Sen ska jag låta det var osagt om det är för att Allerum är bättre än vad man först trott eller om det är för att lagen som man mött kommer vara lag som harvar i botten. Jag tror nog mest på det senaste alternativet. Bloms gäng, kommer få det ytterst svårt i denna serie, precis som tidigare förutspått.

Laholms BTK serve - Våxtorps BOIS    8-2

Laholm tar ytterliggare en komfortabel seger emot ett lag som även de kommer att harva i botten av Serien. Wiik-Nedrup och Manno Andersson tar varsin seger emot Peter Anderberg och Robert Nordin. Utöver dessa matcher så var det inget större snack, två femsetare som vanns utav Laholmarna men i övriga matcher var det idel 3-0 för Laholm.

Åstorp - Ätrafors BTK                            2-8

Ätrafors byter ut Skära emot Bertil Claesson inför eftermiddags matchen. Vet inte varför men får jag gissa så skulle den gode Skära ut och jaga brunbjörn i skogen eller liknande och var därför tvungen att avvika. Just nämnda Claesson gick 0-2 emot Åstorp. Lukoczky åkte på sin första torsk i Åstorp genom att torska emot deffande Rasmussen med 12-10 i skiljesetet. När inte Lukozcky tar fullt så blir det riktigt riktigt jobbigt för Åstorp och då får man ingen nerv i matchen. Vilket blev fallet i denna match även om Johan Karlsson nog har gjort bättre insatser än när han blev tvingad till ett femte set emot Georg Holmquist - en match som han till sist ändå vann.

Höganäs BTK - Lidhults PK                 6-8

Vilken gastkramare gubbar! Vi byter ut Viktor Smith och sätter in vårat nyförvärv Linus Nissi (fd Barkman). Linus som besitter en bra kapacitet och har en fantastiskt fin teknik, kan han bara få spelet att stämma så som han vill kommer han att kunna vinna emot samtliga lirare i denna div 3 serie. Denna match är så gastkramande spännande att jag kommer att ta er igenom den en match i taget.

Fredrik Staerk - Linus Nissi        3-0

Linus stöter på patrull direkt genom att kastas in i serien gentemot en utav de tuffaste lirarna i denna serie, Fredrik Staerk. en bra match för Linus för att försöka få igång slagen och matchtänket vilket skulle visa sig senare i lagmatchen, men just nu är Staerk för Stark (tackar för den) och vinner relativt komfortabelt med 3-0 .

Anders Jakobsson - Pelle Johansson      0-3

Pelle får ingen att höja på ögonbrynen när han går in och vinner emot Andreas Jakobsson med 3-0. Pelle spelar stabilt rakt igenom matchen och 1-1 i lagmatchen var ett faktum.

Marcus Nilsson - Jimmy Björkman          3-0

Nilsson vinner mot Björkman med 3-0 med setsiffrorna 13-11, 11-6, 13-11, en Björkman som plågas utav en ömmande fot, får inte igång rörelse schemat och inga offensiva slag sitter. Då är Nilsson lite för säker.

Michael Selmquist - Anton Nyman          0-3

Jag går in och gör väl vad jag ska göra emot Michael Selmquist och tar en 3-0 seger med siffrorna 11-1, 11-8, 11-7. Inget bländade spel direkt, men tillräckligt! 2-2 i lagmatchen!

Fredrik Staerk - Anton Nyman                 1-3

Den matchen som jag på förhand hade sett fram emot mest att spela och som jag hela tiden trodde att jag skulle kunna vinna. Det gjorde jag ju också! :) Stabilt spel mot en Fredrik Staerk som inte spelade på topp, men det gör ingenting, jag vill tro att jag gjorde så att han inte spelade på topp. En match som visade sig vara viktig för lagmatchen och en match som gör att Nyman kommer att kamma in en bunt av rankingpoäng, antar jag! :)

Marcus Nilsson - Pelle Johansson          1-3

Pelle gör det samma! Går in och spöar upp Marcus Nilsson med 3-1 i set. Detta är mycket bra för oss då Höganäs lever mycket på just Staerk och Nilsson, när de då tappar matcher så visste vi att vi har en mycket bra chans! 4-2 i lagmatchen! Gött Pelle!

Anders Jakobsson - Jimmy Björkman      3-0

Sen kom en förlust som jag inte hade räknat med. Andreas Jakobsson går in och tar en 3-0 seger emot Jimmy Björkman. Allt för spänningen ! 4-3

Mikael Selmquist - Linus Nissi                 2-3

USSS LINUS!! riktigt skönt att Linus får gå in och vinna denna matchen. Ledning med 2-0 för Nissi tappades till 2-2. Linus som även han spelar med smärta, i axeln. Liniment insmörjning i set pauserna och kämpaglöden lös i ögonen på den gode Nissi som sedan gick in och tog hem 5:e set emot Selmquist. Riktigt skön är den vinsten, den hade vi inte haft råd att förlora. 5-3 inför dubblar.

Staerk/Nilsson - Björkman/Nyman           3-0

Staerk/Nilsson vinner ganska komfortabelt emot mig och Björkman. med siffrorna 11-5 13-11, 13-11. Ingen publikmatch direkt! 5-4 i lagmatchen!

Selmquist/Jakobsson - Nissi/Johansson    1-3

Stabil seger för våra mannar i en match som man ska vinna. Såg inte mycket av denna matchen men det lilla jag såg så såg det stabilt ut. 6-4 i lagmatchen och bra slagläge inför de sista 4 singlarna.

Både Nissi och Björkman har enorma smärtor för tillfället och vädjar till Mig och Pelle att vi ska göra allt vi kan för att vinna våra singlar i början så att de slipper att spela sina sista matcher. Vi går in och gör precis motsatsen.

Fredrik Staerk - Pelle Johansson      3-1

På förhand trodde vi att detta skulle kunna funka kanon då Pelle har slagit Staerk tidigare. Dessvärre kände Staerk väl sitt ansvar i lagmatchen och drog till med en 3-1 seger emot våran allas egen Pelle Johansson. 6-5 i lagmatchen.

Marcus Nilsson - Anton Nyman       3-1

Jag går in och tror att jag ska ha goda chanser efter att jag tidigare känt mig relativt vass. Första set går som en dans och lite för enkelt vinner jag första set med 11-5. Då hände det som jag tror är vanligt emot spelare som möter Marcus Nilsson. Man slappnar av och blir nästan lite loj. Nilsson har ju lite den stilen själv, det ser ut som att han står och smygkämpar hela tiden och aldrig riktigt gasar på. jag hamnade dessvärre i denna sinnesstämning jag också och då är jag inte bra. Nilsson tar de 3 nästkommande seten med 11-7, 11-5, 11-9  - Nyman var inte glad efter detta och ska vara glad att inte det resulterade i ett gult kort. 6-6 i lagmatchen!

Två matcher kvar som vi är favoriter i båda två normalt sett. Med en Björkman som knappt kan röra sig med en bultande fot och en Nissi som har så ont i axeln att varje gång han slår ett slag så gör det ont gör att förutsättningarna ändå inte kändes så bra.

Anders Jakobsson - Linus Nissi        2-3

Vilken kämpainsats Nissi! Spelet började komma igång. Coach råden var att springa runt och jobba forehand och kontra backhand istället för att stå och rulla tillbaka backhand, lyssnade Nissi på detta? nej, det gjorde han inte. Han började istället att sätta rullbackhanden:) riktigt kul och se och en taggad Nissi som darrade efter sista bollen hade slagits in var glad över att ha gjort sin första seriematch och slutat på plus! 7-6 i lagmatchen och en pinne var säkrad!

Michael Selmquist - Jimmy Björkman     2-3

En match som Jimmy bör vinna med 3-0 när han är hel. Nu var inte detta fallet. Ni som såg unge herr Björkman efter matchen vet att han hade problem att gå, ändå kastade han sig som en vante fram och tillbaka i hagen och gick på ballongplock varje boll, som sig bör. Bra tryck från Lidhult bänken under denna matchen. I senare delen av matchen är Jimmy bak och plockar som vanligt, han blir lurad av selmquist och slänger sig och landar på golvet och ligger kvar. Min första tanke var: han kommer inte att resa sig och fullfölja matchen. Fel hade jag och han reste sig upp och gnetade till sig en seger med 11-9 i skilje! FAN VA GÖTT! Eufori, känslor utan dess like och mungiporna uppåt var det efter detta. Gruppkramen med 4 svettiga män och en fräsch liten pojke (Viktor Smith) var obligatorisk. Som sig bör.

Riktigt skön lagseger i denna match och ALLA bidrar till att vi efter helgen står på 4 pinnar.

Serien är nu indelad i två segment. 4 lag som står på 4 poäng och 4 lag som står på noll poäng.

De lag som kamma hem full pott är, Laholm, Ätrafors, Allerum, Lidhult.

De som är nollade hitills är: Höganäs BTK, Laputa PP, Våxtorp, Åstorp.

Allerum och Höganäs kommer att byta plats och vi kommer då att ha ett troligt scenario på hur serien kommer att se ut. Laholm, Ätrafors, Lidhult och Höganäs däruppe.

Åstorp, Laputa, Våxtorp och Allerum kommer att slåss för att inte ramla ur.

 

Riktigt kul att seriespelet är igång, det tråkiga är att det nu är flertalet veckor till man får umgås med härliga lagkamrater och steppa in i hagen igen.

 

Jag vill rikta ett plus och ett minus till arrangemanget (Även om minuset kanske inte har så mycket med arrangemanget att göra)

Åstorp lyckas att arrangera detta seriespel mycket bra, årtusendets största hagar och alldeles för gott om plats. Man hade lätt kunnat slänga in ett par gångar i hallen genom hagarna också och fortfarande haft stora och rejäla hagar. Kul att se att man för en gångs skull inte behöver riskera att hamna inne i barriärerna.

Ett minus, överdomarens insats. Detta är ju inte Åstorps fel. Man betalar en överdomare. Det är för dagen hans arbete.

Då gör det lite ont att se att han tillbringar 95% av sin tid under helgen genom att sitta på läktaren och prata med diverse folk. Det var flertalet kort som kunde ha delats ut både på förmiddagen och eftermiddagen. Jag skulle haft ett, Lill skough skulle haft det. Staerk skulle haft det. Det var många som skulle dragit på sig sitt första gula för säsongen efter kastade rack och dylikt, men inte så mycket som en tillsägelse.

Då kan man lika gärna slopa överdomaren och lägga de pengarna på nånting annat.

 

Överlag en riktigt trevlig lördag och det är fantastiskt kul att detta som vi sett fram emot nu dragit igång!

//Nyman