Andra sammandraget div 2 södra

Sammandraget skulle spelas i Aktivitetens B-hall, men en dubbelbokning gjorde att sammandraget fick spelas på två ställen. Kungsbacka spelade bägge matcherna i Mölndals träningslokal, och såg inget av spelet på Åbyskolan.

Ätrastadens - Råda-Hindås     8 - 5
Ätrastadens lag visar mer och mer hur giftiga de blir i den här serien. Jiménez (10-1) och Bergström (8-1) är urstarka och tillsammans med Sibelius (4-4) bildar de en ung trio som blir bättre för varje månad. Mot Ätrastaden kompletterades de av Mikael Stålbro som efter en sicksackande joggingtur mellan hallarna med andan i halsen lyckades knipa en viktig singel mot Rådas Anders Johansson.

Nissan - Lindome     8-4
Anders Snygg spelade även singel i det här sammandraget och då förvandlas Nissan från ett bottenlag till ett mittenlag. Avige Joakim Feldt ersatte Majetic detta sammandrag men det spelade mindre roll tror jag, då Majetic inte verkar vara i toppslag.

Hålta - Mölndal     2-8
Mölndal uppstärkta med Glenn Andersson och Hålta utan Thomas Johansson, då är förstås Hålta chanslösa. Tony Tenvid är visserligen bra, slår nästan Glenn, men det räcker inte med en bra spelare.

Partille - Kungsbacka     8-6
Bara Pelle kvar i Partille från förra sammandraget pga skador mm. Nya är Kristoffer Hellerud, Bosse Freyschuss och Thomas Björklund. Kristoffer är för bra för oss och tappar inte ett set, de andra är svagare men ändå smågiftiga och envetna. Vid ställningen 6-4 till oss går Partille in och *SMOCK* vänder till 8-6. Pelle slår Johan 3-1. Jag får ingen ordning på Thomas backhandtryck med mellannabb och som den Partillespelare han är har han koll på långnabb och vinner med 3-0. Bosse vädrar seger och vänder 0-2 till 3-2 mot Ted, och slår därmed spiken i kistan. En av dessa matcher borde vi ha rott hem för 7-7, men icke!

Kungsbacka - Ätrastaden     2-8
Pontus Orava ersatte Stålis som nöjde sig med att coacha. Kanske klokt med tanke på att han spelade 19 set på förmiddagen samt att Orava är bra mot långnabb. Vad ska jag säga? Ynglingarna gör det bra, vi spelar inte dåligt men räcker inte till i skiljeseten och de respektlösa spolingarna ångar på till 6-0 innan Johan lyckas besegra Orava med 3-1. Uppställningen kunde varit bättre, Emil och Elias passar mig bättre än Orava, medan alla mina lagkompisar är favoriter mot Orava. Totalt sett spelar det mindre roll, det krävs mer för att slå krypen än vad vi erbjöd i denna match. Jag har nog bara skrikit eller svurit vid pingisbordet fem gånger de senaste 25 åren och fyra av dem var denna helg. Snart åker väl korten fram.

Råda-Hindås - Nissan     2-8
Bästa laget vann.

Lindome - Hålta     8-2
Tenvid tar två för Hålta.

Mölndals - Partille     8-3
Hellerud tar 2 plus dubbel för Partille.

Serien är fortsatt svårtippad, det man säga är väl bara att inga av Mölndal, Ätrastaden och Partille åker ur. I toppen beror mycket på om Glenn fortsätter spela för Mölndal (vilket jag tror), om Partille blir kvitt sina skador. I botten hänger det på om Anders Snygg spelar, och om Majetic i Lindome hittar formen och så klart: vilka som vill mest.

/Magnus Kindblom