Sammandrag div 1 Västra Den 21 september 2013 är numer för alltid inristat i Lidhult Goifs gedigna historieböcker. Denna dag tog bygdens stolthet nämligen sina första steg mot att bli ett etablerat division 1-lag genom att på hemmaplan arrangera säsongens första seriesammandrag. Inte nog med det, utan det visades ingen tendens till gästfrihet mot dagens första motståndare Varberg, utan det blev seger med till synes komfortabla 8-1. Bakom siffrorna dolde sig dock aningen mer dramatik, och då tänker jag främst på en tung seger vid ställningen 1-1 i matcher. Hemmalagets Andreas Larsson hade inte mycket att hämta under de första 2,9 seten mot Varbergs Sebastian Andersson. När ”Hue” uppgivet vispade ut sin backhand vid ställningen 2-9 i tredje set gav han Sebastian 8 matchbollar, och påbörjade sedan en totalt osannolik upphämtning och bland det värsta jag sett i form av vändningar. Några minuter senare, och efter totalt 12 brända matchbollar gick setet till Lidhult med 18-16. Av bara farten hämtade Andreas upp 5-9 i fjärde och vann sedan även femte set och hela matchen efter 11-6 i skilje. All heder åt Sebastian, som trots förlusten inte visade några sura miner. Hade jag råkat ut för samma sak hade racket med all sannolikhet varit i flisor..

Förståeligt nog gick luften ur Varberg efter detta, och man skrapade endast ihop ytterligare 6 set. Plus till vår veteran Rickard Gartér som visade stabilt spel i sina två singelsegrar. Övriga i laget var nyförvärvet Niklas Rönningborn och junioren Marcus Olsson. Undertecknad fick nöja sig med att spela 2-2 i set i en betydelselös andradubbel.

Parallellt pågick en stentuff fight mellan Åsa och Partille. Efter en fyratimmarsdrabbning stod Åsa som segrare med 8-5, efter att bl.a. ha besegrat Marcus ”Magoo” Johansson i samtliga tre singelmatcher. Båda lagen bjöd på fin pingis och jag är inte ett dugg förvånad om båda dessa lag återfinns högt upp i tabellen när serien summeras framåt vårkanten.

Eftermiddagsmatchen mot Åsa såg på förhand ut att bli tuffare, och jo, det blev den. För egen del debut i division 1 ”på riktigt”. Åsa visade vilken bred trupp de har och bytte till eftermiddagsmatchen ut Pohjalainen mot Patrik Nyberg. Båda dessa pajkar imponerade rejält på mig och de har sannerligen skött sin sommarträning. Kryddat med en kines, Nisse Lundberg, och ja, just det, Kim Nylander också, så kommer de bli ruggigt svårslagna i år, vilket vi fick erfara. Mr Snake Rönningborn var den enda i laget som knep matcher, mot Nisse och Nyberg. Samma herrar fick jag själv kamma noll mot. Kändes stundtals hyfsat och var nära i ett par set utan att lyckas knyta åt säcken, men rätt chanslös på det stora hela. Andreas gjorde en bra match mot Kim Nylander och lyckades verkligen pressa honom ordentligt, innan Kim kunde tråckla sig ur via 11-8 i skilje. Åsas kines Wang fick upp farten på eftermiddagen och körde över både Mackan och Andreas, innan Åsa fick avgöra via 2 dubbelsegrar till 8-2.

Partille körde över Varberg med 8-0 och endast fyra tappade set. Om det är Partille som var vassa eller Varberg som var dåliga får väl framtiden utvisa. Men min inte alltför vågade gissning är att Varberg kommer få det tufft.. Ska ge mig på ett utlåtande av alla lag i serien efter nästa sammandrag där alla lagen är samlade i Partille.

Slutligen en eloge till Michael Malmborg och Hans ”Kekke” Nilsson som med sitt engagemang lyckats få till ett seriesammandrag på hemmaplan och dessutom ordna det så bra! Hela laget är dessutom utom sig av tacksamhet för att vi slapp resa till Karlstad!