Igår var det dag för spel igen i DIV 3 VSSV, denna gången i den anrika pingishallen i Varberg.

Dagen började med att ställa ihop bord och koka kaffe/bre mackor till "kiosken" som vi hade. Känns som vi nästa gång bör göra nånting dagen innan och inte allting på morgonen, eller vad säger ni gubbar?

Det har ännu inte kommit in några resultat i cupassist, försöker få tag i nån som kan lägga in det. Detta gör att jag inte har några siffror att kolla på så skulle jag vara fel ute så får ni rätta mig!

Dagens första match var en intressant sådan. Toppmötet mellan Nissan och Horred.

Horreds BTK - BTK Nissan      2-8

Nissan hade förstärkt med Fredrik "Figge" Håkansson samtidigt som Horred inte hade med sig Andrew Gambina. Inget ont om Niklas Knutsson men det blir skillnad när man tar bort en tvåa och sätter in i en fyra. Nissan tog en komfortabel seger. Den enda som var nära på att ta ett set av Håkansson i Horred var Simon Carlsson som hade honom lite  på gaffeln i ett set, men det gick inte. Däremot slog NIklas Wester Pappa Snygg! Detta är en oerhört bra genomförd match av Niklas och kul att det visar sig att träning ger resultat. Niklas som gått framåt mycket det senaste åren och som mer eller mindre bor i pingishallen!

Dagens andra match var också intressant, bottenmötet mellan landeryd och hjältarna från EOL.

LAnderyds BTK - BTK Eol              8-5

Denna förlust är tung. Riktigt tung. Tycker att vi minst förtjänade en pinne men en riktigt tung dubbelförlust samt en jobbig torsk för Richard Hedström borgade för en Landeryd seger. Bra spel från oss mot ett Landeryd som förstärkt sitt lag rejält.

Landeryd ställde upp med Mattias, Anthony Josefsson, Lars Fridèn samt Gustav Aronsson. Med detta lag är man inget bottenlag, utan snarare tvärtom.

Ska också sägas att vi vann sista matchen som aldrig räknades så det gör att detta kändes än mer tungt!

 

Lidhult - Onsala BTK      8-5

Lidhult tuffar på i serien och känns som ett stabilt lag där alla drar sitt strå till stacken!

Björkman kämpade på trots ett skadat knä och man såg inte mycket rörelse från pajken, trots detta så lyckades han plocka en match. Starkt!

Pelle var sen ocskå ytterst nära att spöa Åke och hade honom på gaffeln. Som så många gånger förr så lyckas Åke till sist att rädda situationen och sätta ännu en matchvinst i protokollet!

Stabil seger för Lidhult som nu befäster sin tredjeplats än mer och kanske även tar sikte uppåt!

 

Ätrafors - Åsa BTK        

Match uppskjuten, spelas på fredag hos Åsa! Mer info om detta kommer längre ner!

 

Lunch var det dags för sen och det blev ett par smarriga sallader från Stantons och undertecknad fyllde på kaffe termosarna och vi var redo för eftermiddags passet.

 

BTK NIssan - Landeryd     7-7

Som jag sa. Landeryd har förstärkt!

Figge spelade förvisso inte denna match men man fick slita hårt för denna poäng. Landeryd hade 7-6 inför sista matchen då Anton Snygg skulle möta Gustav Aronsson, en öppen match på förhand med Gustav i litet favoritskap i mitt tycke.

Anton visade sig dock vara den starkare och vann i skilje, vilket gav Nissan sin poäng och man är fortfarande obesegrad.

Frågan är ju nu: Dessa lirare som tillkommit i Landeryd, kommer de att spela kommande matcher? Tror knappast det. Jag antar att dessa spelare får betalt per matcher de lirar och därför kommer de inte att spela mer matcher än vad som är absolut nödvändigt. Kan ju vara så att de lirar gratis också, men vad jag vet har Anthony ingen som helst koppling till Landeryd så det verkar konstigt om han skulle spela där utan ersättning.

Det är med andra ord skillnader på Landeryd och Landeryd som nu plockade tre nyttiga poäng denna helg till sitt tidigare ensamma poäng!

 

Onsala - Åsa BTK      8-6

Tung torsk för Åsa som torskade precis med 8-6. Åsa har också förstärkt sin trupp med islänningen Kari Marmisson som verkar ha blivit ganska mycket bättre sen han kom till Åsa. Jag vet att jag mötte honom när han var färsk i början av 2012 säsong, och hade inga större problem med honom men nu verkar det vara andra takter. Kari spöade Åke och relativt komfortabelt också som jag förstått det. (såg inte matchen och inte sett några siffror så svårt att säga)

Däremot så höll Robin Pettersson inte riktigt sin vanliga nivå och var inte särskilt nöjd med sin insats.

Åsa får hoppas att de får en pinne med sig emot Ätrafors på fredag då det nu börjar tätna där nere i botten.

 

BTK Eol - Horreds BTK         8-5

SÅJA!! VIlken jävla insats vi gör gubbar! Visar att vi kan bättre än vad vi visat. Sen ska det sägas igen att Horred är klart sämre utan Gambina i laget men vi gjorde också en mycket stabil match. Simon Carlsson(EOL) vill jag lyfta fram som jag tyckte gjorde en mycket stabil match, egentligen en stabil dag men främst i denna matchen. Han var lite nervös inför sista matchen mot Schultze men jag sa "detta vinner du" och som vanligt så har jag rätt.

Fantastiskt skön seger och det är helt fantastiskt vilken lagmoral vi har, det är verkligen en för alla! Gött Gubbar!!!

Får även återigen lyfta fram Simon Carlsson (Horred) som gick igenom mot oss utan att tappa ett set. Mycket bra spel av den forne varbergaren!

 

Ätrafors - Lidhult      0-8 W.O

Lidhult vinner på W.O mot Ätrafors. Mer info nedan!

 

Detta var sammandraget då allt hände! Nissan får första poängtappet. Landeryd och EOL tar sina första segrar. Pappa snygg får se sig besegrad likaså Åke.

Riktigt kul att serien är såpass jämn och att allt kan hända. Nissan har ett grepp om serien men i övrigt är det väldigt öppet.

 

Anledningen till att Lidhult vinner på W.O mot Ätrafors är för att Ätrafors kunde inte komma i helgen. De frågade Lidhult om de kunde skjuta på matchen till veckan efter, Lidhult kunde inte detta, då vinner Lidhult på W.O eftersom Ätrafors inte dök upp på rätt speldag.

Åsa fick samma samtal av Ätrafors men de gick med på att flytta matchen till nästa fredag och då är den matchen alltså ännu oviss.

Det är tråkigt som fan när dessa saker händer, att man inte kan få ihop tilräckligt med spelare. Jag tror dock att man kunde fått ihop spelare, bara att det kanske inte var de spelare man ville ha!

Tre spelare hade räckt så kunde man försökt göra det bästa av situationen? Det är såklart upp till Ätrafors hur man vill tackla ett sånt problem, men jag vet hur vi skulle ha tacklat det och vi skulle dykt upp.

 

Tack alla för en fantastisk lördag, dessa dagar man brinner för även om det är sjukt frustrerande att följa matcherna från bänken men jag försöker göra det bästa av situationen och bidraga med engagemeng och energi, 1000 ggr mer nervöst att sitta vid sidan om dock!

 

Kommer ytterliggare inlägg med mer siffror och tabelläge när denna information kommit in på cupassist!

Take Care

//Nyman