Det bär mig emot en hel del men jag går nu igenom våran helg, som vart lite uppdelad.

Jag har redan nämnt resultaten från Laholm men tar de igen.

Laholm hade inga som helst problem i någon utav sina matcher i helgen. Man vann enkelt med 8-3 mot ett Ätrafors utan varseig Johan Karlsson, Emil Oscarsson eller Fredrik Karlsson (som väl har gift sig, så heter kanske inte Karlsson längre?)  Då är Laholm allt för bra. Även utan Ulf Jönsson i laget.

Laholm vann ännu enklare mot Höganäs utan Fredrik Staerk i laget. 8-1 till laholmarna.

Undrar om Staerk verkligen la ner efter förra sammandraget? Han sa efter förra att " nu lägger jag ner" - kändes som sånt man slänger ur sig när man är missnöjd men vem vet, han kanske är en man vid sitt ord! Någon som har någon matnyttig information angående detta?

Även Laputa klarade av att spöa upp både Höganäs och Ätrafors! Livsviktiga poäng för Laputa som med största sannolikhet kommer visa sig viktiga när vi summerar serien fram emot vårkanten.

8-3 mot Höganäs och 8-6 emot Ätrafors! Bra dag för Laholmslagen minst sagt!

I Allerum spelades följande matcher.

Allerum - Lidhult           8-5

Där åkte vi på en tung nit som vi inte hade räknat med. Absolut inget ont om Allerum, det är ett väldigt stabilt lag där samtliga spelare håller en helt okej klass och inga spelare man kan ställa in skorna emot. Det kändes som att allt skulle gå väldigt enkelt dock, stod 3-0 efter första singlarna och vet inte vad som hände sen men jag tror att vi blev lite väl komfortabla och det var egentligen bara Linus Nissi som kom upp i nivå av oss. 3-0 blev till 4-4 efter att alla i vårat lag stod på 1-1. Två tunga 5 sets torskar från Pelle och Nissi, 12-10 respektive 11-9. Hade dessa gått in så hade det blivit en annan match. Kändes ganska kraftlöst och inte alls rätt energi i laget.

Försökte tagga igång inför dubblarna. Vi spelade Pelle/Linus i ena dubbeln och Jag/Viggan i den andra. Pelle/Linus spelade dubbel ihop första sammandraget och gjorde det skapligt, därför valde vi detta.

Skulle visa sig vara ett ganska dåligt val då varken firma Smith/Nyman eller Johansson/Nissi lyckades att vinna dubbeln. Underläge 4-6 inför de sista 4 singlarna.

Pelle lägger sen första matchen i skilje medan Linus vinner sin match i skilje. 7-5.

Jag och Viggan går in, jag ligger under 2-1 och 4:e set ska börja, ser då att Viggan torskade sin match på andra bordet och svårt att motivera sig när man vet att matchen är slut så även jag lägger den matchen och slutresultatet 8-5 var ett faktum.

All heder åt Allerum som krigar, kämpar och inte ger en mycket gratis! Grattis till 2 poäng!

I den andra matchen möttes Våxtorp - Åstorp.

Åstorp som inte mönstrade Daniel Lukozcky - det är ett Åstorp som Våxtorp bör köra över vilket man också gjorde. Slutresultatet skrevs till 8-1!

Vår match höll på till halv 2 så det var inte mycket tid över för lunch, Firma Nissi/Nyman hade förberett pastasallad respektive tunnbrödsmackor och kunde därför ta det lite lugnt. Firma Johansson/Smith hittade snabbt till Allerums lokala pizza hak och slevade i sig varsin godbit!

Lidhult - Våxtorp         8-5

Vi vinner denna matchen men det vore väl synd och säga att vi gör det med bravur. Joel Wiik Needrup går rent, inte mycket och säga om. Killen är duktig och tränar, det ska synas, Jag torskar i femte med 11-8. Pelle lägger i 4:e mot Needrup och Viggan torskade över 3 set.

Finns två positiva saker med denna matchen:

Linus Nissi börjar hitta spelet vilket är kul, han går 5-1 under dagen och rent emot Våxtorp. Härligt att se Nissi!

Vi hittade ett dubbelpar i firma Nissi/Nyman som faktiskt gjorde det stabilt i dubbeln, där man piskade upp Manno/Jonny med 11-5 11-4 11-3. Det bådar gott!

Allerum - Åstorp        8-4

Allerum hade större problem med Åstorp än vad jag trodde att de skulle ha. Som det såg ut så spelade bröderna Skough bra och vann 2 matcher vardera!

Men ännu en 2 poängare för Allerum som nu ligger tvåa i serien framför oss och bakom Laholm som har en klart mycket bättre matchskillnad.

Sammandraget gick inte riktigt så bra som vi hade hoppats på och det var som om det var ett grått regnande moln över Lidhultarna även efter matchsegern emot Våxtorp.

Allt försvann dock med goa skratt i omklädningsrummet till "kalsongincidenten" !

Alltid lika kul gubbar, nästa sammandrag höjer vi temperaturen och se till att spela på en skaplig nivå!

Over and out.

Nyman