Det var fantastiskt kul att vara tillbaka i hagen igen, i seriesammanhang och denna helgen bjöd på en fantastisk skräll i en enskild match som kommer längre ner i texten. Det är nästan så att denna skräll förtjänar ett eget inlägg men jag tar det här för er som inte har koll på detta ännu.

Men först, till matcherna!

Höganäs BTK - Allerum                  8-3

Höganäs har förstärkt med Öberg och gör att man nu har 3 stycken mycket kompetenta division 3 spelare. Hade Höganäs startat denna säsongen med detta laget så vete fan om de inte hade legat i topp. Staerk som hitills har en kvot på 15-1 (Alla vet väl vem han har torskat emot, eller behöver jag ta det igen? ;)) Öberg har hitills 8-1. Väldigt svårt att rubba ett lag med så bra första / andra spelare. Dessvärre för Höganäs del, som jag vet vill gå upp, så tror jag att de redan är lite för långt efter. Åtminstone så hoppas jag det..... Allerum saknade förvisso Eskil, men jag tror det hade gjort mindre skillnad. Stabil seger för Höganäs!

Ätrafors - Våxtorp         7-7

Även Våxtorp har förstärkt och matchade ett bra lag emot ett ganska skapligt Ätrafors också. Henrik Haegerström har hittat sin väg tillbaka till hagen. Det kommer utan tvekan att visa sig viktigt för Våxtorp. I denna matchen inträffade även den här skrällen som jag snackar om men vi tar det lite längre ner:) Viktig pinne för Våxtorp och Ätrafors kommer säkerligen att härska i division tre även nästa säsong.

Lidhult - Laputa          8-0

Vi tar en stabil seger och alla drar sitt strå till stacken. Vi mönstrar ett stabilt lag idag med Norberg, Nissi, Johansson och mig själv. Jag hade det ganska jobbigt emot Håkan gustavsson i första matchen men han är också ganska skaplig och låg inför sammandraget på en kvot av 11-4 så det känns ändå okej. Annars var det idel behagliga matcher. Gött gubbs!

Laholm - Åstorp                      8-2

Åstorp mönstrar idag sitt hitills klart bästa lag detta året. med Lukoczky och en för mig ny förmåga vid namn Antonis Johansson. Enligt mig en etta och en tvåa i det laget. Det hjälpte föga idag när man stod emot hårt motstånd. Antonis och Lukoczky vinner en vardera men övriga var inte lika lyckosamma. Det är svårt att ta poäng emot Laholm som har ett ganska komplett lag och en Henrikssen som stormar fram i serien.

Höganäs - Ätrafors                 8-3

Som sagt. Höganäs vill gå upp. Nog syns det alltid. 8-3 mot ett Ätrafors som mönstrade både Johan Karlsson och Rasmussen. Det är ett bra resultat. Rasmussen som fick se sig besegrad gånger två av Öberg och Staerk, en för honom ganska ovan sits i dessa sammanhang. Tredje vinsten tog Karlsson/Skärsäter i dubbel. Höganäs klättrar!

Våxtorp - Allerum              8-4

Våxtorp ja. Här plockas det friska pinnar! Jättebra resultat för våran del idag eftersom Allerum torskar två, vilket gör att kvalplatsen nu innehas utav oss! Jag har ju sagt tidigare att jag inte tror att Allerum kommer att vara i topp när man summerar serien. Dock trodde jag kanske inte att man skulle få stryk utav Våxtorp heller. Våxtorp får man också passa sig för under andra halvan av säsongen!

Laholm - Laputa             8-0

Inga överraskningar här inte. Snackade lite med Peter Anderberg under denna match och sporren för Laholm i denna match är att man får tydligen höra ganska länge de gånger man tappar set:) Håkan var nära att rubba just Peter men herr Anderberg tog sig i kragen och deffade hem femte set. 8-0 gånger två för Laholm emot Laputa.

Lidhult - Åstorp              8-2

Ytterliggare en stabil seger till kämparna från småland (nåja). Jag lägger mot den nya förmågan Antonis och Herr Johansson lyckas inte hålla sin 2-0 ledning mot Lukoczky. Båda matcherna tappas i femte set. Det var tur att det inte gick till några fler singelmatcher. Jag var grymt nära på att svimma av utmattning i femte mot Antonis. Veeeeeeeeeek gubbe. Stabilt jobbat gubbs och tack för ytterliggare en förträffligt trevlig helg!

 

Nu till skrällen!

Henrik Haegerström. Nyförvärvet i Våxtorp. Jag antar att de flesta pingisnötter som läser denna blogg vet vem detta är. Han har b.la ett SM-guld i dubbel tillsammans med Pär Gerell på meritlistan och senast man såg honom i seriesammanghang måste ha varit för Ätrastraden i div 2 där han inte på något sätt gör bort sig. Vet att han har spelat div 1, kanske ännu högre? I alla fall, en stabil div 3 spelare, minst sagt.

Henrik vinner emot Johan Karlsson, Ätrafors med 3-0 och mot Rasmussen med 3-1. Där har ni ett mått på kappen hos gubben.

En spelare han kanske inte räknat med att få spö utav var Niclas "Skära" Skärsäter. Detta är en bragd. En fantastisk prestation i stil med när Australiensaren för ett par år sen vann OS i skridsko efter att hans motståndare ramlat i både Semi och Finalen.

Skära är en grymt skön personlighet i hagen och spexar gärna till det, extremt kul och stort grattis!

 

Ett annat diskussionsämne som har varit uppe tidigare också.

Överdomare.

Är det någon utav er spelare som har spelat ett sammandrag i år där överdomaren har gjort någon nytta?

Kan tyckas lite konstigt att detta kommer från en spelare som själv ligger på gränsen ibland, men det har jag alltid gjort så länge jag kan minnas och jag har bara skrapat ihop 2 gula kort under min tid. Det skulle kunna varit betydligt fler. Kunde haft ett i helgen och det var flera andra som skulle haft det också.

Är det inte lika bra att vi slopar överdomare? Onödiga pengar ut för en insats som i 99 fall av 100 är obefintlig?

Let me hear your thoughts!

 

Kommer även ett inlägg senare signerat Erik Ivarsson om hans sida av sammandraget!

På återhörande!

Nyman