Då ska vi försöka att sammanfatta denna fantastiska helg!

Vi börjar med matcherna som spelades i Våxtorp då detta var ett uppdelat sammandrag för vår del.

De 4 topplagen var i Lidhult och spelade och de 4 lagen som ligger på nedre halvan var i Våxtorp.

Laputa - Våxtorp       8-5

Laputa går fram som en ångvält de två senaste sammandragen och har nog efter dessa sammandrag säkrat sin plats i div 3 nästa år, kul för Laputa! Våxtorp har det värre. Wiik-Nedrup har ett kraftigt plus i serien och blir bara bättre och bättre, men han får inte jätte mycket hjälp av sina lagkompisar för tillfället. Manno har inte gått så bra, Johnny Eriksson är en okej lirare men han går heller inte plus. Våxtorp kommer få det svårt att hänga kvar.

Höganäs - Åstorp      8-2

Höganäs har som bekant förstärkt med Roger Öberg. Man har nu ett lag som skulle vara med i toppen egentligen men man har tappat lite för mycket redan för att kunna vara med och hota på riktigt. Staerk och Öberg går igenom matchen utan att tappa något set! Höganäs blir jobbiga under andra halvan av serien!

 

Våxtorp - Höganäs     5-8

Wiik-Nedrup spöar i första matchen nyförvärvet Öberg, bra gjort! Manno tar en viktig seger emot Marcus Nilsson och det var liv i matchen inför dubblarna, då tar Höganäs två dubblar och matchen är hemma när man har Staerk som första spelare i sista uppställningen. Staerk vinner emot Wiik-nedrup och Öberg tar Manno - segern är hemma och Höganäs klättrar i tabellen!

Laputa - Åstorp      8-3

Laputa vinner med 8-3 mot Åstorp. Det jag undrar är. Vem är Vakant spelaren i Laputa som gick rent denna match? Någon som har den informationen? Laputa har nu klättrat upp till en fjärdeplats i denna tabell!

 

Och nu till matcherna i Lidhult!

 

Allerum - Laholm             2-8

Allerum hade inte mycket att säga till om emot Laholm, Laholm är stabilare spelare för spelare. Eskil i Allerum tog 2 segrar vilket var  bra gjort annars fanns det inte mycket som Allerum kunde göra mot Stabila Laholm och man tog ytterliggare en planenlig seger!

 

Lidhult - Ätrafors BTK       7-7

Ätrafors mönstrade för dagen ett riktigt bra lag i form utav Johan Karlsson, Andy Rasmussen, Emil Oscarsson och Janne Karlsson. Undertecknad stod över denna matchen och spelade endast dubbel.

Vi kände att det skulle bli en grymt tuff match men vi var taggade som fasen. Fredriksson spelade för oss denna match och han gjorde detta mycket bra. Johan Karlsson fick se sig besegrad av Anders och det hade han nog inte räknat med. Pelle slår också Rasmussen vilket även det var en mycket viktig seger för oss.

5-3 till oss inför dubblarna. Emil/Andy vinner i femte set emot Pelle/Anders samtidigt som firma Nyman/Nissi vinner sin match i femte på andra bordet. Jag måste säga att firma Nyman/Nissi har visat sig vara ett mycket bra dubbelpar och är fortfarande obesegrat och ska så förbli.

6-4 inför de sista singlarna och segervittring för Lidhult!

Johan går då in och piskar upp Nissi, samtidigt som Rasmussen spöar Fredriksson.

Björkman får torsk emot Emil Oscarsson och Pelle tar hem matchen emot Janne. slutresultatet skrevs då till 7-7. på förhand så skulle vi varit nöjda med 1 pinne mot detta Ätrafors lag, men som matchen utvecklade sig så kändes det som en förlust. Svider fortfarande att tänka på den faktiskt.

 

Ätrafors - Allerum             5-8

Tråkigt resultat om man som jag sitter med Lidhults matchtröja. Johan Karlsson spelade inte andra matchen och då blir Ätrafors ett betydligt svagare lag när man byter en etta och sätter in en fyra i Philip Gustavsson som inte hade mycket att säga till om. När sen inte heller Oscarsson spelar riktigt så bra som han kan så blir det svårt. Grattis Allerum!

 

Lidhult - Laholm                7-7

Om förra matchens kryss kändes som en torsk så får vi nog säga att denna matchen kändes som en vinst, så som den utvecklade sig. 

Nu går undertecknad in i matchen och Björkman sätter sig med coachblocket och antecknar på bänken.

Matchen tog nästa 3,5 h att spela och det var som siffrorna också visar grymt tajt!

Fredriksson startar genom att ganska komfortabelt spöa upp Nordin.

Simon Henrikssen vinner sedan 3-1 mot Nissi i en sevärd match. Denna Simon var otäckt bra i matchen emot oss och jag skulle vilja veta vilken nivå han hade hållt om han inte gjorde ett uppehåll. Kul att se!

Pelle går sen in och gör en jätte match emot Peter Anderberg. Mycket nerv och bra spel slutade i en 12-10 seger i skilje för den gode Johansson. Riktigt skön seger!

På bordet bredvid var jag arg, frustrerad och besviken. Lars Anderberg är ingen kille jag gillar att möta, tycker det är så jobbigt och jag blir arg. Riktigt arg. Lars vinner 3-1 efter en jämn tillställning. 2-2 i lagmatchen.

Fredriksson hade bättre koll på Lars och kunde ta hem matchen med 3-1.

På bordet bredvid så hade Pelle det tufft emot Henrikssen som vinner med 3-0. Alltså forehand flippen på denna killen. Helt makalöst. Fotarbetet ska vi inte prata om heller. Rolig pingis att kolla på också! 3-3 i lagmatchen.

Nissi går in emot Peter Anderberg och har det lite tufft. Peter tar hem matchen med 3-1, Nissi spelade inte alls dåligt men lite för mycket missar och en alldeles för säker Peter Anderberg kunde ta hem matchen.

Jag lyckades omvandla ilskan till en positiv energi och vinner 3-1 mot Robert Nordin. 4-4 inför dubblarna.

Firma Nyman/Nissi är fortfarande obesegrade efter en 3-1 vinst emot L.Anderberg/Nordin. Stabil match återigen.

Johansson/Fredriksson torskade med samma siffror emot P.Anderberg/Henrikssen. 5-5 inför de avslutande singlarna och jämnare kan det inte bli.

Ajajaj, ingen bra start. Fredriksson får se.  sig besegrad av den snabbe och rappe henrikssen samtidigt som att Pelle torskar en blytung femsetare emot L.Anderberg, nu kändes det tungt! 5-7 inför de två sista singlarna.

Nissi går in i sin match och vinner emot Robert Nordin med 3-1, Linus är bättre i det öppna spelet än vad Robert är och det visade sig rätt tydligt.

Jag går sedan in emot Peter Anderberg. Den Anderbergaren som jag helst möter om jag själv får välja. Så mycket roligare pingis!:) En maraton match med ett bra spel slutar med att jag står som segrare med 13-11 i skilje och 1 poängaren var säkrad. Så grymt skönt!!!

 

Dagen avslutades med att vi drog in till Halmstad och käkade Oxplanka och ett par pilsner, riktigt fin avslutning med en förbannat skön klubb som jag har hamnat i! Goa Gubbar är det allt och detta var en skön helg!

Det jobbiga nu är att nästa sammandrag är i Januari! men då passar vi på att tävla lite istället gubbar!

 

Over and out!

Nyman