Med en tår i ögat sitter jag här. Sista sammandraget i Div III VSSV. Framförallt känns det grymt tråkigt att det är slut, pingissäsongen är ju nånting man vill ha i sin vardag året om och alltid tråkigt när det tar slut. Denna säsong känns ännu tyngre att den närmar sig sitt slut av två anledningar, dels att vi ramlar ner i fyran vilket känns väldigt tråkigt och svårt att inspirera sig till och dels att det bara blivit ett sammandrag för min del på grund utav korpen fotboll!

Vi kör då säsongens sista tippning.... :(

 

BTK nissan - Ätrafors                 5-8

Nissan är klara seriesegrare och inte nånting att spela för. Tveksamt om man har någon utav Figge eller Pappa Snygg med i truppen. Ätrafors däremot har en hel del och spela för och ser man till laget de hade förra sammandraget så känns det som att det blir en stabil seger för Ätrafors. Beror ju självklart på uppställningen som Nissan har men får jag tippa så kommer Nyström, Mini Snygg, Bengtsson och Persson spela. Då blir det tufft, då jag inte tror att Bengtsson och Persson har nånting att sätta emot om motståndarna heter Johan Karlsson, Fredrik Karlsson, Emil Oscarsson eller Kramsjö. Spännande, kan vara helt ute och cykla här men om lagen ställer upp enligt ovan så har jag rätt:)

 

Åsa BTK - Horreds BTK            8-4

Dessvärre för Horreds del så möter man ett betydligt bättre Åsa nu än i början av säsongen, Kari har gjort mycket för detta laget även om jag fortfarande håller Daniel som etta i detta lag så gör det mycket för bredden att ha med Kari. Plus då att Simon förmodligen inte spelar, och gör han det så har jag svårt att se honom gå för fullt efter en sådan operation. Man vet dock aldrig, Wester kan absolut gå rent denna matchen. Är Gambina då med också så kan det gå vägen. Däremot om man spelar med Wester, Knutsson, Schultze och Conny så får man det jobbigt. Spännande och en match som påverkar slutstriden rejält, ska Horred vara med och slåss om kvalplatsen så behöver man definitivt vinna denna match.

 

Lidhults PK - Landeryds PK        8-6

Ytterst spännande och enormt svårtippad match! Landeryd kan ju komma med vad som är bland de bättre lagen i serien. Ställer man upp med Mattias, Tony, Aronsson och Fridèn så har man ett riktigt vasst lag. Lidhultarna skulle ju kunna överraska med att ta med både Norberg och Fredriksson i samma match för första gången under säsongen men jag tror inte att så blir fallet. Får erkänna att jag tippar lite grann med hjärtat i denna match då jag hoppas att Lidhult tar andraplatsen och får kvala uppåt då det känns som det i dagsläget står mellan Lidhult och Onsala eftersom Horred har ett tufft schema kvar och då förmodligen utan Simon i truppen.

 

Onsala - BTK Eol             8-5

Vi har alltid haft grymt svårt emot Onsala och jag tror inte att det kommer att ändra sig denna match. Förra gången tog Brovall fullt emot oss, ska vi ha någon chans så får inte det hända igen. Ingen annan än Åke får ta fullt då blir det jobbigt. Jag kommer att spela detta sammandrag om jag så ska bli invalid på cupen! Vi har vilat oss i form hela säsongen och kan skrälla genom att ta båda matcher denna helg i en enorm formexplosion som kom från ingenstans. Jag hoppas jag får ställas emot Åke, och få revansch för den snöpliga 11-9 torsken i skilje för två år sen.

 

Lunchdags och lunchmöjligheterna i varberg är oändliga så det är bara att välja din egen favorit!

 

BTK Nissan - Horreds BTK           7-7

Två lag som jag tippat ska vara uppe i toppen men som jag tror båda kommer ställa upp med lite reservbetonade lag. Nissan utan Snygg och Figge och Horred utan Simon, det blir tajt. Tror på ett oavgjort resultat med någon liten ynka fördel för Nissan. Spelar Conny denna match så tror jag att han kan bli en obehaglig överraskning för de unga halmstadlirarna!

 

Ätrafors - Åsa BTK                    7-7

Tror även att denna match kommer att sluta med ett oavgjort resultat. Detta är om Ätrafors ställer upp med ett relativt starkt lag annars blir Åsa för tuffa för Ätrafors. Borde man ju dock göra då man fortfarande inte är klara för spel i div 3 nästa år. Åsa är teoretiskt sett inte klara de heller men de ska mycket till för att de inte ska klara sig kvar till nästa år.

 

Landeryd - BTK Eol           8-5

Landeryd har ett vasst lag och lär ställa upp med starkast möjliga manskap under helgen. Jag sätter oss som underdogs men denna match känns rolig att spela, vi har ju för vår egen vinning inte nånting att spela för men här kan vi vara med och påverka utgången av bottenstriden och vi ska göra vårat bästa för att pressa Landeryd till det yttersta!

 

Onsala BTK - Lidhults PK       5-8

Jag tror på Lidhult. Anledningen till detta är framförallt motivationen. Känns inte som att gubbarna i Onsala vill upp och harva i division två, däremot tror jag inte att Pelle och Björkman skulle ha nånting emot att öka på träningsdosen lite och hoppa upp en division. Det kommer bli en tajt och tror också att det blir en ganska sevärd match för de 100-tals personer som kommer att vallfärda till pingishallen på lördag för att se på klasspingis!

 

Snyft, jag älskar ju att skriva dessa tippningar även om jag kan vara ute och cykla. Detta var sista tippningen för året och hur det blir nästa år det vet jag inte. Det beror helt på vad jag gör själv känns det som, visst kan man skriva lite kortare inlägg om serier man inte själv spelar i osv men fokus på bloggen kommer rent naturligt att vara på den division som jag själv spelar i. Vilken division det blir eller vilken klubb det blir till nästa år är osäkert, beslut kommer jag ta längre fram och efter det kommer bloggen också att korrigeras därefter.

Dock kommer inte bloggen att dö bara för att det inte är säsong, jag kommer att försöka att uppdatera hyfsat kontinuerligt, och med lite nya inslag.

 

De av er som läser detta som ska spela i helgen, er ser jag då! Till er andra som bara läser och inte tänkt komma och kolla i helgen, till er säger jag tack för att ni läser men också skämmes för att ni inte kommer!

 

Ta hand om varandra!

Signerat//

Nyman