Efter en lååååång lång tids frånvaro på bloggen, från min sida så är det dags att ta tag i skrivandet lite igen och summera säsongen.

Får tacka Erik som hållt bloggen igång med hjälp utav konstgjord andning under ett par veckors tid.

Mycket hände i våran serie under sluttampen, vi gick från ett lag som var med och krigade om en kvalplats efter 70% av seriematcherna var spelade till att gå till ett lag som riskerade att åka ut under sista sammandraget, så jämn var våran serie.

Jag tänker inte gå igenom varje match från sista sammandragen, allt finns att läsa på Svenskas hemsida som ni säkert redan vet, jag kör en liten resume på vad som skett.

Laholm blir klara seriesegrare och kan om man vill ha ett bra div 2 lag, men man lär precis som tidigare få kämpa för nytt kontrakt. Skulle Laholm spela med bästa lag och ha Istvan, Simon, Uffe och någon utav bröderna Anderberg som fjärdegubbe så skulle man utgöra ett mycket bra division 2 lag. Mer troligt är att Anderbergarna blir stommen med Simon som kontinuerlig etta och övriga spelar när de kan och behövs. Då får man det tuffare även om Simon kommer att gå mycket bra i division 2.

Höganäs tog, till sist, kvalplatsen. Marcus Nilsson väljer jag att kalla för en liten hjälte i Höganäs under sista sammandraget då Marcus spöade både Eskil och Jonny Åkesson i sista sammandraget. Åkesson som dessförinnan vunnit med 3-0 emot Fredrik Staerk! Bra jobbat Marcus och grattis till Höganäs! Kul med ett lag som VILL upp som tar kvalplatsen.

Allerum är stora överraskningar för mig, fortfarande. Jag har tippat emot Allerum i de flesta matcher och i de flesta matcher har jag haft fel. Allerum har ett jämnt lag med Eskil och Micke Magnusson som spets. Jag anser fortfarande att man haft ganska mycket flyt när man mött olika lag och liknande MEN grattis Allerum, stabil säsong och hoppas jag slipper möta er nästa år.

Laputa slutar 4:a, efter en flygande start och en stabil avslutning. Diskuterade lite med Laputa lirarna efter sista sammandraget om hur sjuka reglerna egentligen är i vår sport. För er som inte läst på så spelade Simon Henrikssen och Uffe Jönsson för Laputa i sista sammandraget. Dessa skrevs över direkt efter näst sista sammandraget för att vara redo för spel för Laputa sista sammandraget då Laholms seger redan var bärgad. Detta är konstigt och det borde inte vara tillåtet. Absolut inget ont emot Laholm som utnyttjar det, det hade de flesta klubbar gjort vill jag tro. Vi är väl vinnarskallar. Det är regelverket som borde ses över.

Ätrafors slutar på en ärofylld 5:e plats efter en säsong där man haft lag som skulle gå bra i division 2 varvat med lag som skulle ha det väldigt tufft i division 4. Jag tror att man är nöjd över att ligga kvar i division 3. Tror inte att Johan, Andy, Emil, Fredrik är särskilt sugna på att öka träningsdos för att spela i div 2 och Skära har visat att han klarar sig bra i Div 3. Skära vill jag hylla något. Dels för att det är en helt fantastisk profil inom halländsk bordtennis. Skära visar vad bordtennis ska handla om, det är känslor mellan hopp och förtvivlan, vansinnig glädje och vredesutbrott. Nog kan det vara på gränsen ibland, men jag tar det framför en tyst skogsmus alla dagar i veckan. Pingis ska innehålla känslor. Sen måste även Skäras spel denna säsong lyftas fram, han lyckas med konststycket att slå Haegerström, IGEN under sista sammandraget. Nytt kontrakt för Ätrafors och jag hoppas att vi möts i hagen nästa år också, eller på nån pub, spelning eller liknande. Sköna gubbar!

Lidhult tar den sjätte placering i serien. Vi är ju långt ifrån nöjda med detta men det har varit en rolig säsong där vi har haft otur i fel matcher med sjukdomar, skador och dylikt. Pelle, Nissi och jag själv som spelat de flesta matcherna i serien slutar alla på ganska stabila plus. Jag kan bara prata för mig själv men när jag varit fit for fight måste jag ändå vara ganska nöjd efter vinster emot Staerk, Öberg, Rasmussen, Fredrik Berglin (fd Karlsson) Bröderna Anderberg mfl.

Vill även poängtera nånting som kan ha sett lite konstigt ut, speciellt i Våxtorps ögon kanske. I sista matchen så såg vårat lag desarmerat ut då jag, Leif Johansson och Viktor Smith spelade samtidigt som Linus Nissi och Pelle Johansson satt på bänken bredvid. Detta gjordes för att det för oss var en helt betydelselös match och ställde vi över spelare i den matchen kunde de spela i division 4 veckan efter där vi krigade för att gå upp, vilket vi också gjorde. Vi utnyttjar också systemet och det antar jag att de flesta andra skulle gjort också. Våxtorp som kunde ha gynnats lite utav en jämn match, men nu förlorade man ju även sin match mot Ätrafors så det hade inte spelat någon roll.

Våxtorp tar sjunde platsten och är säkert inte särskilt nöjda med det. Nu lär man se ett manfall i Våxtorp då jag är tveksam till att vi får se Haegerström och Wiik-Needrup i division 4. Tippar på att Joel kanske styr kusan emot Halmstad och Haegerström antingen lattjar för Ätrafors eller så spelar han inte alls. Detta är bara rena spekulationer från min sida och inte baserade på nånting!

Åstorp slutar hopplöst sist, man har gått runt på många spelare och endast två stycken plus spelare i Lukozcky och Antonis. Antonis visade sig vara en stabil division 3 spelare och man skulle behövt honom hela säsongen samt att Lukozcky skulle behövt spela flera matcher, så kanske, kanske!

Seriespelet är nu slut, och för oss semiseriösa betyder det också att säsongen är slut. Jag funderar på att göra nån mer tävling men jag tvekar på att jag får tummen ur till detta:)

Det enda som står kvar på schemat nu är en klubbfest där det ska slipas planer inför nästa år och se hur lagen ska se ut. Sen börjar en period av funderingar inför nästa år och vad resultatet utav dessa funderingar blir, vet jag inte ännu.

Jag ska försöka att hålla bloggen i liv, nu finns det ett par saker att täcka upp. Jag kommer vara på Horreds kval till helgen och heja fram gubbarna och därifrån kommer det såklart komma ett referat antingen från mig eller från Erik Ivarsson.

På återhörande, ta hand om er därute!

//Nyman