DIV III VSSÖ – Omgång 13 & 14 (Ivarsson)

Först och främst så kommer detta inlägg inte bli en summering av serien utan kommer vara som alla andra mina inlägg en genomgång av de spelade matcherna, summeringen kommer senare!

Jaha, ja vad ska man säga om dessa sista omgångar då? Kort och gått: UTSKOPNINGAR! I alla fall i de allra flesta matcher om man tänker bort de sista två matcherna i Huskvarna idrottshall, vad hände där egentligen? Aja vi går igenom de och ser vad vi kan komma fram till.

Tölö BTK – Mariedals BTK 1-8

Detta är inte en match som Tölö räknar med att ta poäng i utan här gällde det bara att samla så många matcher som möjligt för en eventuell matchräkning mot Åsa. En match kan visa sig viktig och i denna sammandrabbning så var det Mathias som klev fram och tog en viktig match mot Eliasson, med tanke på hur Eliason spelade denna dag och vad han har presterat tidigare så är detta en riktigt fin insats och skalp av Mathias! Snyggt! Såg tyvärr inte matchen men en vinst med 11-9 i skilje är ju aldrig fel. Annars är det tungt för Tölö killarna och är väl egentligen bara Mathias och Marcus som håller på och stör Pettersson och Björklund i en femsetare i dubbeln. Slutresultatet skrivs till 1-8 och det är bara för Tölö att ladda om inför den viktiga matchen mot Vaggeryd på em.

Horreds BTK – Vaggeryd BTK 8-2

Detta var en match som vi hade räknat med att vinna stort och allt fokus låg på eftermiddagens seriefinal, det är delvis därför som jag tror att jag och Knutsson går in och gör två relativt dåliga matcher och vårt spel stämmer inte fullt ut tyvärr. Knutsson förlorar mot Gerhard och jag förlorar 12-14 i femte mot Sahlstedt. Min och Sahlstedts match var väldigt märklig, det kändes som att vi turades om att spela vartannat set och han visade sig vara starkare i sista där jag håller på och gör en monstervändning från 6-10 men lyckas aldrig få någon matchboll. Av med hatten för Sahlstedt som spelar bra i tre set, kortnabb är ju inte mitt drömmaterial att möta det vet garanterat hela serien och speciellt Anders Karlsson i Huskvarna. Vi knyter ihop säcken efter två helt okej dubblar och går mot Vaggeryds centrum för lunch.

Innan lunchen så kommer plötsligt en diskussion upp mitt under matchen och dubblarna med frågan: ”När vill ni börja nästa match Horred?” Vi har då precis börjat dubblarna och de står 6-2 i matchen och klockan är lite innan 12, vad ska man svara på det? Vi har ju ingen aning om matchen är slut på 15 min eller om vi lägger båda dubblarna och har fyra matcher till framför oss? Så förlåt om vi gjorde så några inte kunde börja tidigare med vårt svar att vi börjar gärna kl. 14. Men eftersom vi helt enkelt inte vet när vi ens slutar vår första match så är det ju lite svårt att bestämma tid för nästa match?

Hur som helst, LUUUUNCH!!! Bettans som man har sett framemot ändå sedan man lämnade Vaggeryd förra året! Salladsbuffén! De sköna pizzagubbarna! Stämningen! Skamligt nog så får vi nöja oss med de sköna pizzagubbarna och stämningen då de ”Inte serverar salladsbuffén på helger.” Men är detta ett J*vla skämt?! Det var det ju förra gången försöker jag lite oskyldigt föra fram men de hävdar starkt att det aldrig varit buffé på helger, så antagligen spelade vi på en vardag förra seriesammandraget i Vaggeryd (vilket jag är relativt säker på inte skedde) eller så har de fel och borde skämmas över sin förlust på 15 kr då jag tar en kyckling i bröd istället för en dyrare buffé. Jag tror jag är den i laget som stör mig mest över den uteblivna buffen och sitter relativt tyst under maten medan de andra smider planer om hur Mariedal ska handskas.

Vaggeryds BTK – Tölö BTK 1-8

Ja Tölö ångade verkligen på i denna match och visste att varje match skulle vara ovärderlig mot Åsa vid en eventuell matchräkning, Gerhard tar en match för Vaggeryd mot Ljungren men den visar sig vara betydelselös när vi summerar serien. Mathis och Marcus avgör med vinst i dubbeln och siffrorna skrivs till 1-8. Finns inte så mycket att säga om denna match egentligen, Tölö gör vad de ska även om de säkert är nervöst att gå in i sista matchen då ens kontrakt hänger på varje match och verkligen tagga om från en storförlust tidigare på dagen. Tölö gör detta och kan vara stolta efter dagen!

Horreds BTK – Mariedals BTK 0-8

Nej detta är inget skrivfel och nej vi käkade inte tre pizzor var hos Bettans, Mariedal var helt enkelt otroligt mycket vassare i denna match. Vi tar totalt 3 set och får se oss besegrade med 0-8 för första gången denna säsong. Det är svårt att säga vem som spelade bäst i Mariedal, de gjorde inte många misstag någon av de och Sundell fick rejäl revansch på mig från vårt senaste möte. Det är seriöst skrattretande siffror och vi är väldigt uppgivna i slutet av matchen och i duschen efteråt men som sagt de var ett riktigt bra lag Mariedal mönstrade och då de själva hintar om en eventuell topplacering i 2:an med ett sådant lag så är det inte mycket för oss att göra. Ingen rår på Björklund av oss denna gång heller (han släpper 24 bollar på två matcher). Den som var närmast att ta match för oss var Simon mot Pettersson, för hans skulle så ska vi inte säga vad han ledde med vid 1-0 i set =).

Mariedal, ni är värdiga vinnare av denna serie och vi kunde helt enkelt inte rå på er denna gången, eller förra för den delen heller, starkt jobbat lycka till i tvåan och allt annat sådant där tjafs…=)

Det var en liten kort genomgång av de matcherna jag hade äran att spela och se. Som sagt så kommer det en sammanfattning från serien senare när jag får tid att skriva detta. Är det något speciellt som ni vill att jag ska ta upp? Någon speciell lista? Jag hade tänkt göra ett top 5 lag och lite sammanställningar osv, kanske kommentera de med top 5 kvoter i serien? Ge gärna egna förslag så ska jag se vad som passar in =)

Ciao!