Pga massiva påtryckningar på bloggen så kör vi en favorit i repris. Top-10 listor. Jag gjorde en hel del sånt här i början av denna bloggen under 2011, eller var det 2010? I alla fall. Nu kör vi. Jag kommer enbart att behandla våran Div 3 serie i detta inlägg och listorna är baserade därefter.

Längre fram ska jag försöka göra ett inlägg om landets övriga div 3 serie. I alla fall om de jag finner har nåt typ av intresse. Dock tycker jag att våran DIV 3 serie både är den mest intressanta och även den som håller bland de högre nivåera.

Då kör vi!

Jag räknar inte in Figge Håkansson i detta kapitel. Av anledningen att jag anser inte att han är en div III spelare, inte heller att han har spelat så många matcher och kanske framförallt för att det är tråkigt att göra en sån här lista om man har samma segrare på i stort sett varje position. Jag räknar inte heller in Kevin Nilsson av anledningen att jag inte tror att han kommer att vara mer delaktig i div 3 mera. Han är skadad nu vad jag har förstått och när han kommer tillbaka så kommer han spela högre upp än div 3.

Hårdast Forehand : Simon Carlsson, BTK Eol. Det finns ingen som har en hårdare forehand än Simon Carlsson i våran serie. Sen att den inte alltid sitter är en helt annan sak. När Simons forehand sitter så är han sjukt svårstoppad.

Hårdast Backhand : Anton Nyman, BTK Eol. Denna kategori ska ni inte ta alltför allvarligt. När ni fortsätter att läsa ser ni också att jag angett mig själv som sämst backhand. Den är hård och när den sitter så är det nästan alltid poäng direkt, dock sitter den 1 av 25. Så det är knappast värt det. Även om jag älskar att dra in en hård backhand loop:)

Bäst serve : Robert Nyström, BTK Nissan. Som sagt tidigare. Killens serve är helt fantastisk. Sjukt jobbigt att känna att så fort man inte tar två poäng i egen serve så kommer man att ligga under när Robert har servat.

Sämst serve : Dan Randelid, BTK Eol. Dan är en fantastisk person och spelare på alla sätt, men serva är inte hans grej. Tur för oss är att hans spel inte bygger på serve. :)

Bäst fotarbete : Daniel Jacobsson, Åsa BTK. Daniel rör sig som en gasell på grönbete. Detta är väldigt tydligt i framförallt dubbel. Kolla på en dubbel med Daniel och Robin så kommer ni se att Robin står still och Daniel springer runt honom. Han rör sig nåt grymt. Ni ska också veta att Daniel har inte gjort särskilt många pass i år och ändå har han en väldigt bra pluskvot.

Sämst fotarbete : Mikael Holmström, Onsala. Man ser sällan Herr Holmström hoppa omkring i hagen, men han klarar sig ganska bra ändå:) konkurrenter i kategorin är Anders Johansson Lidhult samt Simon Carlsson BTK Eol.

Bäst i loop mot loop : Anton G Snygg, BTK Nissan. Anton är helt fantastiskt bra i loop mot loop dueller. Kent sa det bra i helgen. "Anton har lärt sig att vårda bollen på ett bättre sätt än tidigare och därför klättrat mer" i mina ögon en korrekt analys. Han kämpar med sitt humör fortfarande men i denna kategori ser jag honom som en väldigt bra motståndare.

Sämst i loop mot loop : Ulf Cronquist, Åsa BTK. Gamla varbergsspelaren Ulf kan jag gärna möta i loop mot loop. Ulf är ju då defensivspelare så hans spel bygger ju inte på loop och har inte materialet som man skulle vilja ha när man drar en loop. Man får inte se Ulf i en loop vs loop duell, men ja, Ulf "vinner" denna kategori!

Bästa defensiv spelare : Thomas Norberg, Lidhult. Svårt att säga så mycket annat. Den enda som kan konkurrera med Norberg på denna position är i så fall Robin Petersson, men Norberg drar det längsta strået i denna.

Skönaste liraren :  Niclas Skärsäter, Ätrafors BTK. Denna kategori är för mig den absolut enklaste att ange. Skära är en grymt skön lirare och jag blir glad så fort jag ser att han är i pingishagen.

Bäst Forehand : Emil Oscarsson, Ätrafors BTK. Emil spelade precis som jag i Falkenberg under perioden när det var mycket forehand snack. Emils teknik därifrån sitter i. Även om hans backhand ser ut att ha blivit bättre så har han en väldigt fin teknik i forehand hörnet och kan spela både med spin och fart. Konkurrenter här är Daniel Jacobsson, Niklas Wester och Kari Mimisson.

Sämst Forehand : Kjell Poulsen, Landeryd. Ytterst svårbedömd kategori, en forehand deff är ju också ett forehand slag. Så jag väljer att gå nån sorts mellanväg. Kjell är en allround spelare som varken är offensiv eller defensiv, men någon speciellt vass forehand har inte och därför sätter jag honom på denna kategori.

Bäst Backhand : Åke Grönlund, Onsala BTK. Åke har en väldigt safe och bra backhand. mannen kommer alltid att vara en extremt svår div 3 spelare och jag vet att när jag möter honom så vill jag gärna se att man slipper backhand dueller. Inte alls för att han slår hårdast eller har bäst loop, men för att han missar i stort sett ingenting på backhand sidan. Konkurrensen här är ifrån Simon Carlsson, Horred BTK. Åkes backhand är dock lurigare än Simons, även om Simon också han har en väldigt safe backhand.

Sämst Backhand : Anton Nyman, BTK Eol. Jag har faktiskt, en gång i tiden, haft en bra backhand. När jag startade min karriär i Tvååkers BTK, där tränade vi både på backhand och forehand och då såg min backhand bra ut. Sen bytte jag till falkenberg under perioden då Stellan var tränare och då var det mycket söka forehand. Där försvann min backhand (samtidigt som min forehand blev bra mycket bättre). Backhanden har blivit bättre de senaste åren men den är fortfarande en bra bit ifrån bra.

Bästa supporter : Ronnie Petersson, Åsa BTK. Ronnie har så länge jag kan minnas alltid funnits på plats utanför hagen när Robin har spelat. Han lever och andas för pingis i Åsa. Man ser hur mycket han brinner för att stå vid sidan om och titta på bra pingis. Sen tycker jag om Ronnie som person också så jag kanske är lite partisk i frågan. Den som konkurrerar med Ronnie i denna kategori är Hans Keke Nilsson i Lidhult. Anledningen till att han inte vinner är att han missat nåt sammandrag här och där, det håller inte om man ska vinna denna kategori.

Snyggaste spelstil : Daniel Jacobsson, Åsa BTK. Daniel har en fantastiskt bra teknik och det är få som når upp till den tekniken i vår serie.

Fulaste spelstil : Niclas Skärsäter, Ätrafors BTK. Denna kategori är nästan lika enkel som skönaste liraren kategorin:) Skära har ingen särskilt vacker spelstil, men det gör ingenting. Få som kämpar lika mycket på varje boll som Niclas Skärsäter och jag, som även haft honom som tränare en period under falkenbergs tiden, ser honom som ett stort föredöme för ungdomar och även äldre rävar som mig själv. Han är beviset på att idrotta ska vara roligt. Han kan förlora 3 stycken 3-0 matcher i rad men fortfarande skratta högst i hallen!

Mest Överskattad : Lars-Inge Andersson, Onsala. Lars-Inge som förvisso är påverkad av en skada denna säsong har inte nått upp i närheten av det jag trodde han skulle göra och ligger på minus i serien. Lars-Inge ska vara en plusspelare i de flesta div 3 serier, men dels så tycker jag mig inte se samma Lars-Inge som tidigare samtidigt som denna serien har blivit bra mycket bättre.

Mest Underskattad : Gustav Aronsson, Landeryds BTK. Jag tror att Gustav anses vara en enkel motståndare. Statistiken och hans spel bevisar nånting annat. Gustav missar inte många bollar och är fysiskt jobbigt att möta.

Största profil : Olle Börjesson, Åsa BTK. Olle är en grym person som gör väldigt mycket för Åsa IF. Åsa är inte bara Herr Talinsson, Olle är med inom det mesta som rör Åsa IF och jag blir glad när jag ser att han börjar vinna matcher. Jag tror att Olle är en utav de spelare som lägger absolut mest tid i pingishallen och det är kul när sånt ger resultat efter ett tag. You go Olle! Nu har jag dock creddat dig tillräckligt här ett tag så nu kommer jag inte säga nånting positivit om dig på länge. Jag vill ju inte att folk ska tro att jag favoriserar dig!

Sämst humör : Joel Bengtsson, BTK Nissan. Joel är kanske inte den spelaren som hörs mest i hallen, dock är det mycket gnäll från den unge halmstadspelaren. Vilket är väldigt synd. Joel har kapaciteten att vara en stor plusspelare i denna serie, men så länge gnället finns så kommer det inte hända. Jag vet vad jag talar om eftersom jag var/är likadan. Jag hörs nog dock fortfarande mest i hallen, men jag vill tro att det är för min otroliga basröst och inte så mycket för att jag är gnällig:)

Största löfte : Niklas Wester, Horreds BTK. Denna kategori vinner Niklas i Horred, främst med tanke på att jag vet hur hans utvecklingskurva har varit och hur mycket tid han lägger i pingishallen och viljan han har. Denna kategori hade Kevin vunnit om han varit aktuell för dessa listor men nu vinner NIklas. För typ två år sen så var Niklas en halvbra division 4 spelare i mina ögon. Nu är han en mycket bra div 3 spelare som kan ställa till problem för vilken spelare som helst i våran div 3 serie, som håller en mycket hög klass.

Bästa spelare : Simon Carlsson, Horreds BTK. Jag rankar Simon Carlsson som seriens bästa spelare. De som konkurrerar med honom är Anders Snygg och Åke Grönlund. Jag tycker dock att Simon är än stabilare än dessa två, även om han kanske inte vunnit mer matcher än de. Detta är en lista som jag gör, alltså i mitt tycke och jag vet att jag möter hellre Åke än Simon om man ska se till vinstchans.

Största kämpen: Pelle Johansson, Lidhult. Pelle ger alltid 100% i alla matcher och är grymt rolig att titta på när hans spel sitter. En skön kille och unnar honom allt gott. Konkurrenter i denna kategori vill jag faktiskt sätta mig själv och Niclas Skärsäter. Pelle tar hem kategorin.

Detta är en högst personlig lista som var väldigt rolig att pilla ihop. Det kommer komma fler topp 10 listor utan tvekan. Fyll gärna på med förslag om kategorier i kommentarsfältet.

God natt!

Nyman