Då kör vi!

Först och främst, matchen:

På förhand en väldigt intressant match för alla lag som är inblandade i bottenstriden vilket i stort sett är alla lag förutom Nissan,Horred och Lidhult.

Innan denna matchen så stod båda lagen på 5 poäng med Landeryd hasande i nacken på 4 poäng och EOL ett steg till bakom på 3 pinnar.

Eftersom det fortfarande inte har kommit in något resultat i cupassisten så får jag bara redogöra för det jag har hört då jag inte hade möjlighet själv att bevittna matchen.

Väldigt tajta matcher hela vägen. Ett Åsa som ställde upp med

Daniel Jacobsson

Robin Petersson

Gerry Andren

Olle Börjesson

Mot ett Ätrafors som mönstrade:

Fredrik Karlsson

Jakob Kramsjö

Niklas Skärsäter

Philip Gustavsson (Lite osäker på om det var Philip som spelade men tror det var det)

Inget utav lagen mönstrade sina starkaste lag, Ätrafors saknar Emil Oscarsson och Janne Carlsson för att vara på topp och Åsa saknar Kari Marmisson som gjorde så bra ifrån sig senast.

Åsas lag skulle visa sig vara aningen starkare och tar hem en tajt seger mot Ätrafors och som jag tidigare skrivit så ser jag Olle som en matchvinnare med sina två segrar och det finns inte många som förtjänar det mer än den mannen! Fortsätt på det spåret nu Olle förutom nästa match då ni möter oss!;)

Har inga siffror att analysera och fått en patetisk analys av Robin Petersson så jag hoppar över till det ämnet som jag vill skildra med detta inlägg.

Fuskandet.

Jag hade inte tänkt att hänga ut någon med detta inlägg men personen som står ansvarig för detta har redan hängt ut sig själv här på bloggen.

Vad är det då som har hänt?

Jo, i matchen mellan Robin Petersson och Jakob Kramsjö. Då börjar spelarna med att kontrollera varandras racketar. Robin kontrollerar då Kramsjö:s racket och ser då nånting som är konstigt. Det är två olika gummin.

Man har klippt av namnet på en godkänd nabbplatta och limmat ihop det tillsammans med nabbar från ett Dr.Neubauer gummi som i stort sett alla defensiv spelare använde för ex antal år sedan. Arbetet var bra gjort och svårt att se.

Varför är då detta fel?

Dels är det fel för att det är två plattor som är ihopsatta, vilket ju är ganska logiskt att man inte kan göra. Jag kan inte ha Magna i nederkant och sen ha ett Mendo MP i överkant på min forehand tillexempel.

Det andra felet är att vissa utav Dr.Neubauers plattor(Ett exempel är det som har använts i detta fallet) inte är tillåtna pga att dessa plattor är helt friktionslösa. Det man kan säga är att de helt enkelt var för bra och för lättspelade. Man såg för ex antal år sedan många spelare som egentligen inte hade någon talang för pingis stå vid bordet med dessa plattor och bara hålla ner racketen och få tillbaka en fantastisk returboll. Detta förbjöds alltså senare och det var för ett par år sen, ungefär i samma veva som limförbudet kom om jag inte har fel för mig.

Alternativen som finns på marknaden istället för Dr.Neubauers plattor är inte lika bra. Det ska man inte sticka under stolen med. Det gör dock inte att detta agerande är rätt.

Precis som att jämförelsen "folk boostar ju fortfarande" gör inte att denna aktion är rätt. Två minus gör inte ett rätt finns det nånting som heter och det uttrycket passar bra in i detta fallet. Om andra gör fel betyder inte det att ens eget fel blir mindre fel, eller hur?

Jag är under uppfattningen att dessa förbud inte borde få finnas. Dr.Neubauer borde få finnas kvar och limning borde få vara godkänt. Dock är det inte så. Regelverket säger att det inte är tillåtet med varesig Dr.Neubauers friktionslösa nabbar eller limning/boostning, regler är till för att följas PUNKT SLUT.

Detta visar återigen att överdomare och fler kontroller behövs. Man ska ta ansvar själv och kontrollera plattor innan varje match. Detta racket har använts i varje match under denna säsongen och säkert hjälpt till att plocka nån pinne här och där till Ätrafors.

Att Kramsjö går ut och erkänner att han har fuskat tycker jag är bra och starkt, det gör dock inte att det fel som har begåtts försvinner. När man bryter mot regler så måste nånting hända, annars kan vi ta bort alla regler lika gärna.

Det finns många som fuskar i vår sport, det är orättvist mot de som inte gör det och tyder på att man inte tror att man klarar av det utan fusk.

Jag tycker väldigt synd om Ätrafors som blir lidande av detta agerande, de förtjänar inte att få höra skit pga en spelares agerande men så blir det ju lätt dessvärre, speciellt när det är en spelare som har pluskvot i laget. Hade varit en annan sak om Kramsjös statistik i serien varit 0-15 istället för 9-6.

Sen vill jag också säga i detta inlägg att det är ingen kritik mot Kramsjö som person, det är en skön kille - att han är en skön kille gör dock inte att jag tycker hans agerande är rätt. Hade någon i mitt eget lag gjort på samma sätt så hade jag tyckt på exakt samma sätt!

Fyll gärna på med era tankar och kommentarer kring detta ämne.

Vad ska man göra, straffa de som använder sig av otillåtet material eller ska man slopa alla regler och gå tillbaka till pingisen vi hade i början av 2000 talet?

Till helgen är det dags för nya matcher med Landeryd och Lidhult som värdar för detta spektakel och jag ser fram emot en fantastisk resa långt bort i ingenstans en tidig lördag morgon......Mer info om det kommer!

//Nyman